Преглед на производителите на бои Ние избираме от евтини и първокласни бои

Благодарение на постиженията на съвременната наука и технологии, ние непрекъснато се доставяме на пазара нови видове довършителни материали, които значително подобряват техническите характеристики, в сравнение с предшествениците си. Един от тези видове материали е боя. По време на ремонта в банята или във всяка друга стая, мнозина избират боята като декоративно покритие, защото е много по-лесна за използване от плочки или изкуствен камък. Днес ще прегледаме най-известните производители на бои за вътрешна употреба, за да улесним избора на материал.

Общ преглед на производителите на интериорни бои

За по-лесно разбиране решихме да разделяме всички производители на цената на материалите им, от най-евтините и по-малко качествените до елитните цветове.

Евтини бои

евтини интериорни бои
Ако боята не е скъпа, това не означава лошо качество

За информация. Предвид характеристиките на пазара, страната на производителя, начина на доставка и много други пазарни нюанси, веднага си струва да се отбележи, че ако видите евтина боя, това не означава, че е с лошо качество. Сред бюджетните опции има и доста висококачествени материали.От евтините интериорни бои, искаме да споменем такива производители като:

 • Marhall е турска компания за боядисване и лакиране, която работи от 1954 г. на международния пазар и вече се доказа. От вътрешните опции препоръчваме използването на боя Maestro Acomix, която е идеална за боядисване на стени и тавани в жилищни помещения. Повърхността, обработена с тази боя, може да се измие с влажна кърпа, което я прави възможно да се използва в кухнята или банята, но само в зони без директен контакт с вода.
 • Tikkurila е не по-малко известен производител на бои и лакове. Сред внушителната гама продукти за вътрешно ползване е боята Finncolor. Тази гама модели има повишена устойчивост на влага и може да се използва в бани. Просто обръщайте внимание на серията водоразтворими Oasis, която е чудесна за жилищни или обществени помещения.

Бои със средна цена

боя среден разход за интериора
Боите със средна цена са най-популярни

В тази категория ние представляваме производители, чиито бои имат добра устойчивост и възможност за мокро почистване в случай на замърсяване.

 • Белинка е добре известна марка, произвеждаща бои за вътрешно ползване в обществени и жилищни райони. Повърхността е много добре почистена и по-малко податлива на замърсяване.
 • Caparol е група от компании, специализирана в производството на оцветители от всякакъв вид. За интериора можете да използвате бои от гамата Alpina. Тези вещества лесно се нанасят върху повърхността и могат да бъдат използвани дори без подходящ опит, при условие че повърхността е с качествено подготвена повърхност.
 • Dufa - идеално средство за декориране на измазани стени и тавани, както и за боядисване на тапети. Боята е устойчива на изплакване и ви позволява да обновявате повърхността с нов слой, без да премахвате старата.

Елитни бои за интериор

елитни бои за интериор
Описаните бои не са желателни за употреба в местата на директен контакт с вода без специални защитни покрития
 • Harmony е висококачествена боя на известния производител Tikkurila. Боите на Tikkurila Harmony получиха много добра обратна връзка от професионалистите и заемат силна позиция на пазара. По този начин боята създава кадифен ефект върху повърхността, е силно устойчива и може да се нанася върху всякакъв вид повърхност.
 • Beckers - от обхвата на този производител искаме да отбележим продуктите Beckerplast и Elegant Vaggfag. От особените свойства на тези покрития е заслужава да се отбележи екологичната чистота и безвредност, което прави възможно тези бои да се нанасят безопасно дори в детската стая. Продуктът може да се нанася върху всякакъв вид повърхности.
 • Dulux - идеалното решение за боядисване на стени от гипсокартон. Материалното покритие покрива повърхността и може да се използва в помещение с умерена влажност.


Това е важно. Всички описани типове бои не са желателни за употреба в местата на директен контакт с вода, без да се използват специални защитни покрития, които се нанасят върху повърхността, след като слоят боя е напълно изсъхнал.

Водоустойчиви бои

водоустойчива боя за баня
Водонепроницаеми бои се използват в местата на контакт с вода

Ако трябва да се боя на повърхността в банята, където има голяма вероятност от контакт с покритието с вода, за тези цели, ние препоръчваме да се помисли производители като Dulux и Tikkurila, както и обърнете внимание на производителя JOBI боя. Всички изброени производители имат гама от бои, предназначени специално за помещения с висока влажност. Например, по линията от Тикурил, такава боя е Lulia. Германският производител Jobi е специализиран в производството на бои за сложни и влажни помещения, които имат много високи немски качествени показатели.

Изисквания за боята за банята

Боята в банята ще изпитва по-големи напрежения, като излагане на вода, температурни промени и изпаряване. Това означава, че покритията могат да се наричат ​​устойчиви на влага само ако имат такива качества като:

 • Устойчивост на влага, т.е. способност да издържа на разрушителните ефекти на водата;
 • Екологична чистота. Боя, когато е изложен на изпарения и високи температури, не трябва да излъчва токсични или други вредни вещества за човешкото здраве;
 • Якост на покритие. Това е способността да издържат на малки механични напрежения, позволяващи грижи;
 • Антибактериални свойства. Тъй като банята създава благоприятна среда за възпроизвеждане на гъбички и мухъл, боята трябва да има антибактериален състав, който предотвратява появата и възпроизводството на гъбичките.
 • Естетиката е едно от основните изисквания. Повърхността трябва да изглежда красива и да не губи свойствата си по време на работа.

Купуване на боя, за да украсите повърхността на банята, опитайте се да купувате материали само в специализирани магазини или търговски обекти на производителя, за да се избегнат фалшификации.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове боиВидове бои
Плочка за камък за технология за вътрешна декорация и самосглобяванеПлочка за камък за технология за вътрешна декорация и самосглобяване
Пластмасови прозорци от технология икономична класа и самосглобяванеПластмасови прозорци от технология икономична класа и самосглобяване
Проблеми със стенописитеПроблеми със стенописите
Избор на циркулационна помпаИзбор на циркулационна помпа
Форми за производство на паважни и фасадни плочки, бордюри, градински пътекиФорми за производство на паважни и фасадни плочки, бордюри, градински пътеки
Облицовка на камината с изкуствен камък - украсяване на камината с декоративен камъкОблицовка на камината с изкуствен камък - украсяване на камината с декоративен камък
Производство на изделия от изкуствен камъкПроизводство на изделия от изкуствен камък
Полиуретанови форми за производство на изкуствен камък!Полиуретанови форми за производство на изкуствен камък!
Каква боя е по-добре да нарисувате стените в апартаментаКаква боя е по-добре да нарисувате стените в апартамента
» » Преглед на производителите на бои Ние избираме от евтини и първокласни бои