Боя за правила за избор на баня, видове, производители

Боя за баня: правила за избор, видове, производители

Напоследък този вид декорация на стените на баните стана все по-популярна. като цвят. Естествено, този метод на довършителни работи има предимства и недостатъци.

Оцветяване на стените в банята. Снимка: depositphotos.com

Оцветяване на стените в банята: плюсовете и минусите

предимства:

 • спестяване на пари. Оцветяването на повърхностите на банята ще бъде много по-евтино от завършването с керамични плочки или други материали.
 • естетически качества. Благодарение на разнообразието от текстури (матово, лъскаво) и нюанси на водоустойчиви покрития, завършването с оцветяване дава свобода при изпълнението на дизайнерските намерения и изглежда много приятно.
 • лекота на работа. Можете сами да рисувате повърхността на банята.


недостатъци:

 • подготовка на стени за боядисване. Не е лесно да се подготвят стени за боядисване - по-добре е професионалистите да го вземат. Качествено и красиво боята ще лежи само на една напълно плоска подготвена повърхност.
 • пука. За боядисаните стени банята се нуждае от по-честа грижа, за да се поддържа чистота и хигиена.

Каква боя за баня да изберем?

За безупречен резултат, трябва сериозно да се доближите до избора на материал за оцветяване на банята. Благодарение на иновативните технологии, които се използват в производството на съвременни строителни материали, днес не е трудно да се избере оптимално водоустойчиво покритие, което ще продължи дълго време.

Видове бои за баня

Спрете избора на специални бои, предназначени за използване в помещения с висока влажност - правилното решение.Такива покрития не само са устойчиви на въздействието на пара и вода, но също така отговарят на общите хигиенни стандарти. Това са акрилна емулсия и латексови бои.

Предимства на такива покрития:

 • екологосъобразност и безвредност за хората;
 • лесно нанасяне и бързо изсушаване;
 • висока устойчивост на износване и издръжливост;
 • лекота на работа;
 • Антибактериалните добавки предотвратяват появата на гъби и мухъл.

Модерни образци от водоустойчиви покрития не само трябва да имат висока износоустойчивост и практичност, но и успешно да се справят с ролята на декоратора на помещенията. Възможността за създаване на гланциран или матиран ефект върху повърхността прави водоустойчивите бои един от най-търсените материали за декориране на всякакви помещения.

Акрилна емулсионна боя за баня. Подходящи за всички повърхности (с изключение на металите) и се използват успешно за довършване на бани. Основното предимство на акрилните бои е широка гама от цветове за оцветяване. Резултатът след боядисването - елегантните матови или гланцови повърхности ще зарадва очите ви за дълго време.

Латексни бои. Този тип покритие също е много популярен при декорирането на "тежки" стаи (бани и кухни). Отличителни характеристики - в идеалния случай се отнасят както за нови, така и за стари, повредени повърхности плюс висока устойчивост на износване. Стените, покрити с латексови бои, могат да бъдат изложени на влага много по-често от повърхности, покрити с конвенционални емулсионни материали.

Производители на бои за бани

Следващият етап ще бъде изборът на производителя на марката, тъй като на съвременния пазар има доста широка гама от бои и лакове, включително нестандартни. Препоръчително е да изберете компания, която е създала собствено име и продукт като качествен и надежден продукт.

Водещи производители на бои за баня:

 • Dulux е безспорният лидер до момента в производството на бои и лакове. За баните има специален продукт: Кухня Dulux Realife баня с тоалетна;
 • Tikkurila е не по-малко известен производител от Финландия. Идеалният продукт за бани - Luja система боя включително влага бариера грунд и горно покритие: полу-гланц и полу-матов финиш.
 • Jobi - популярна немска марка, се доказа на пазара. Основните предимства са педантичният немски подход към качеството и достъпната цена. Jobi WaschFest - особено устойчива боя за сложни стаи.

Правилно подбраните и приложени качествени бои дълго време украсяват стените на банята, което значително намалява разходите за ремонт в бъдеще. Просто няма да е необходимо. И ако трябва да започнете нова картина на стените в банята, само защото искате новост в интериора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
Интериор на малка баняИнтериор на малка баня
Ремонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в ТоглиатиРемонт и декорация на баня, тоалетна в Тоглиати - ремонт на апартаменти в Тоглиати
Опънат таван в банята снимкаОпънат таван в банята снимка
Как да се изравни стената в банята. Подготовка на стените преди боядисване.Как да се изравни стената в банята. Подготовка на стените преди боядисване.
» » Боя за правила за избор на баня, видове, производители