Дървени прозорци с двоен стъклопакет

Дървени прозорци - природа плюс технология

Дори с появата на пластмасови дървени прозорци не бяха излезли от модата. Дървото е получило нов живот благодарение на използването на съвременни материали и съвременни технологии.

Днес дървена рамка може да бъде направен от масивен или ламиниран фурнир дървен материал. Първият, разбира се, най-естественото - материалът е напълно безвреден, но поради използването на специални повърхностни обработки може да се подобри работата му, например, за да се намали излагането на влага и запалимост - те се считат за слабите страни на дървена дограма. Въпреки това е важно да се знае какъв вид работа, извършена с дървото, преди да влезе в производството на прозорци, и по-специално, дали основата на сухото вещество е достатъчно. Лошо получава pokorezhitsya или дървен материал може да се счупи от въздействието на температура и валежи, дори ако защитната разтвор бяха покрити върху него. Ето защо, висококачествени прозорци от масива са скъпи, тъй като разходите за тяхното производство е доста висок. Но гони цена и доверие съмнително дърводелска работилница в този случай, не си струва, освен ако не възнамерявате да замени тези прозорци след първата сибирска зима. Правилно изградени дървени рамки ще бъдат добри, за да се топлят, за потискане на шума на улицата, и най-важното - да диша, създавайки удобен дом микроклимат. Но също така и да се грижи за тези прозорци ще трябва да се достатъчно внимателно.

Норвежки прозорци

Сред дървените прозорци от масива може да се различи такава разлика, както в норвежките прозорци. Те са изработени от северни бор или лиственица, които са изцяло обработени от специални съединения, които предпазват материала от разлагане и структурна повреда. Привлекателността на такива прозорци е, че те инсталират двойни стъкла, а не обикновени стъкла. Те се затоплят от гумено уплътнение. Такива прозорци са снабдени с филтър с молекулярна решетка, който абсорбира цялата излишна влага, в резултат на което "норвежците" не замъгляват. Вратите на норвежкия прозорец могат да се отворят в две равнини.

Прозорци, изработени от ламиниран фурнир

Тези, които предпочитат едно дърво, също трябва да обърнат внимание и рамки от залепени греди. Такъв материал е ламинирано водоотблъскващо лепило (20-30 mm всяка), които на свой ред се създават по подобен начин от малки плочи. Такива прозорци съчетават практичност и естественост. Те имат всички качества на естествен материал и висококачествени прозорци, изработени от ламиниран дървен материал, устойчиви на деформация и влага. За да сте сигурни в надеждността на прозореца си, експертите съветват избора на рамки от трислоен залепен лъч.В допълнение прозорците, изработени от такъв материал, са направени в модерен дизайн (съпоставим с пластмасовите), което означава, че те имат естетически вид и комфорт в експлоатация. Двете основни конструктивни разновидности са европейските прозорци и финландският прозорец.

Дървени европрозорци

Дървени европрозорци. Такъв прозорец, може да се каже, е пластично впечатление. Той има механизъм за люлеене и накланяне. Дебелината на кутията може да варира от 54 до 73 мм. Кутията е направена стъпаловидно, което надеждно предпазва тези прозорци от проникване на течения и студ. В Европрозорците е изградена двойна остъклена система, която може да има няколко камери и три изолационни кръга (избрани в зависимост от конкретната стая).

Дървени финландски прозорциДървен финландски прозорец. Рамката на този прозорец е оборудвана с две врати - външни и вътрешни, закрепени с подвижен контур. Вътрешността е снабдена с прозорци с двоен стъклопакет, във външната рамка има обикновен стъклопакет и прозорец с двоен стъклопакет. Конструктивната особеност на този прозорец и всъщност неговият недостатък е, че той е способен само на въртящ се начин за отваряне на вратите. Сгъваемият хардуер не се използва, защото рамката и вратите на този прозорец са доста тежки - рискът от счупване е висок. Но един прост дизайн е надежден. В дървени финландски прозорци също се инсталират двойни стъкла, но обикновено една камера. Опитът обаче показва, че от гледна точка на спестяването на топлина финландските прозорци не са по-ниски от европейските (тук играе ролята на външна защитна клапа).

Дърва за дървени прозорци

Дървени прозорци са изработени от различни видове дървесина. При общите оперативни качества всеки от тях притежава характеристиките. Помислете за най-популярните от породите.

Борово дърво. Счита се за топло дърво, по отношение на топлопроводимостта е сравнимо с пластмаса. Експертите съветват да се даде предимство на северния бор, тъй като има по-гъста структура. Прозорците, изработени от това дърво, са качествени и относително евтини. Те са лесно да се поберат в различни стилове на дома, тъй като борът е лесен за обработка и оцветяване.

Лиственица. Има твърдост на дървесината, в процеса на експлоатация получава още по-голяма сила. Това дърво е много устойчиво на процесите на гниене. В допълнение, лиственицата има много изразителна текстура и цвят. Този материал може да бъде лакиран - и такъв прозорец ще украсява всеки интериор.

Oak. Смята се за благороден и солиден материал. Тази скала има много красива повърхност на рязане и висока якост на конструкцията. Носенето на устойчивост на дъб е 2-2,5 пъти по-високо от това на бор. Също така е по-добре от другите породи, запазва различни видове закопчалки. Такова дърво рядко е засегнато от гъбички и гниене.

Също така прозорците могат да бъдат направени от ела, пепел и дори ценни екзотични видове, като махагон, венге, Ироко. Появата на модерния дървен прозорец има за цел да подчертае естествената текстура и цвета на дървото. Оттук и предимството на дървени прозорци, както и тяхната отлична съвместимост с облицовъчни материали или паркет и врати в интериора.

Дървени прозорци с двоен стъклопакет и метална защита

Производителите в стремежа си да създаде най-удобен прозорец съчетават дърво с различни материали, които ги свързват с полезни функции в едно устройство. Така че имаше прозорци, които съчетават дърво и алуминий, дърво и пластмаса. Такава комбинация - най-добрият вариант за хора, които искат по-естествени естетика и практичност на съвременни материали. В "алуминиеви + дърво" прозорци първия материал представлява вътрешната част на рамката на прозореца, а последният - отвън. По този начин, метал предпазва дървото от влага и гниене и дърво запазва топлината и добавя благородния си интериор естествен вид. "Tree + пластмаса" - също е добър съюз. Тук, естествен компонент под формата на пластири, свързани с профил PVC, външната страна на пластмасата е заместен капризите на природата. Като се има предвид, че дървеният материал могат да бъдат боядисани в различни цветове или със специални материали, за да се подчертае естествената текстура на дърво, това е комбинация от различни материали е много атрактивен и практичен.

Текст от Наталия Новикова

Списание "The Mansion", № 24, юли 2010 г.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени прозорци за къщи - вили въпроси - статии за строителство и ремонтДървени прозорци за къщи - вили въпроси - статии за строителство и ремонт
От дървен прозорец е по-добре от пластмасаОт дървен прозорец е по-добре от пластмаса
Характеристики на прозорците osv - дървени прозорциХарактеристики на прозорците osv - дървени прозорци
Пластмасови прозорци как да изберемПластмасови прозорци как да изберем
Защо дървени прозорци са за предпочитанеЗащо дървени прозорци са за предпочитане
Избираме ли прозорци за вили, пластмасови или дървени?Избираме ли прозорци за вили, пластмасови или дървени?
Дървени прозорци - вашият избор на псковДървени прозорци - вашият избор на псков
Дървени прозорци с прозорци с двоен стъклопакет, материали, популярни профилиДървени прозорци с прозорци с двоен стъклопакет, материали, популярни профили
Дървени европрозорци и дървени прозорциДървени европрозорци и дървени прозорци
Шведска модернизация на прозорци, ремонт на дървени прозорциШведска модернизация на прозорци, ремонт на дървени прозорци
» » Дървени прозорци с двоен стъклопакет