Цвят на покрива на къщата от фън шуй, как да изберем правилния цвят и формата на покрива

Избираме цвета на покрива на къщата от Фън Шуй

За да съответства на цвета на покрива на къщата, в хармония с цялостния външен вид на сградата, достатъчно е да се ръководите от собствения си вкус или да се интересувате от мнението на архитектите или дизайнерите. Също така си струва да се обърне внимание на доктрината за фън шуй, според която изборът на цвета на покрива пряко засяга благополучието на жителите на къщата.

Защита и управление на енергията

Според учението на Фън Шуй, покривът изпълнява функция - вид купол, който физически и духовно защитава живите в къщата от атмосферни явления. Втората му цел е да управлява леки енергии, благодарение на които:

  • в къщата има късмет, емоционално и финансово благополучие;
  • физическото здраве на жителите се поддържа и укрепва;
  • Хармонията се развива в отношенията между близки.

Ето защо е важно внимателно да се обмисли изборът на формата на покрива и цвета на покрива. Дишармонията се превръща в пречка за изпълнението на желанията и създава различни видове трудности.

Според правилата на Фън Шуй цветът на покрива трябва да съвпада с биофилтъра на собственика на къщата (без значение дали е мъж или жена). Само в този случай в къщата ще има хармонична атмосфера.

Ефект на цвета

Цветът на покрива на къщата според фън шуй може да бъде избран, като се съсредоточава върху стойностите, които всеки цвят носи в него, от гледна точка на контрола на фините енергии. В преподаването на Фън Шуй се отделя особено внимание на символиката на цвета.

Червен цвят. символ на възкресението, цвят на живота, цвят на огъня. Червените нюанси могат да се използват за украса на покрива - цветът ще насърчи щастливия живот и активност. Въпреки това ярък червен, наситен цвят, символизира огън, който може да разруши баланса, да предизвика спорове в отношенията.Зелен цвят. символ на надежда, нов живот, хармония и спокойствие. Покривът на зелен цвят насърчава добра жизненост, спокойствие и спокойствие. Не само в източните изследвания, но и в европейската психологическа практика зеленият цвят е сред най-благоприятните.

Жълт цвят. здраве, изобилие, мъдрост и опит. Жителите на къщата под покрива на жълт, слънчев цвят винаги ще се чувстват комфорт, топлина и комфорт. Важно е да изберете хармонични нюанси.

Син цвят. символ на морската дълбочина и небесните височини. Във Фън Шуй съвети как да изберете цвета на покрива на къщата, можете да намерите ясна индикация, че цветът на покрива не трябва да "се бори" с елементите на небето. Синият цвят е сред неблагоприятните възможности за украса на покрива поради дисхармония на нивото на фините енергии.

Бял цвят. символ на божественото начало, безкрайност, вечност. Ако белият цвят е органичен за главата на къщата, тогава той ще бъде идеална възможност за украса на покрива. В тази къща всички жители ще бъдат снабдени с комфорт и спокойствие.Черният цвят. символизира промяната. Не направете този цвят преобладаващ за покриви, той ще допринесе за влошаване на енергийните потоци. В допълнение, самата сграда ще стане мрачна, което води до дискомфорт. Черният цвят обаче може успешно да се използва за украса на покривните елементи.

Кафяв цвят. символ на постоянство, стабилност. Доктрината за фън шуй предупреждава за използването на кафяво в концентрирана чиста форма, препоръчително е да се даде предпочитание на нюанси: бежово, праскова, пясък и др.

Преди да изберете цветове и нюанси, трябва да научите повече за съответствието на цветовете и елементите.

Елементи и цвят

Отразявайки въпроса как да изберем правилно цвета на покрива на къщата, можем да подчертаем собствените си предпочитания, особено след като майсторите на Фън Шуй практически не дават директен съвет, ограничавайки се до общи препоръки. В този случай е желателно да се запознаете с принципите за избор на цвят по отношение на принадлежността му към един или друг елемент.

Според ученията на Фън Шуй, всеки цвят принадлежи към един от петте елемента:

  • Вода (синьо и черно);
  • Дърво (зелено);
  • Пожар (червен);
  • Метал (бял);
  • Земята (кафява).

Разнообразието от нюанси на всеки цвят ви позволява да не се ограничавате до основните цветове при избора на покрив. В допълнение, качеството и интензивността на влиянието му върху енергията директно зависи от нюансите и наситеността на цветовете. Желателно е да се изберат хармонични нюанси.

Цветовете на елементите на огъня за покрива не съвпадат, те са прекалено "активни". Тяхното влияние може да бъде отслабено, използвайки цветовете на Земята в декорацията на покрива. В този случай къщата ще стане удобна за хората, преди всичко за тези, които заемат ръководни длъжности, е облечена със сила. В дизайна на много съвременни колекции покривни покрития се използва комбинация от цветовете на елементите на Пожар и Земя. Тази спокойна палитра ви позволява да създавате покриви, които съответстват на традицията на фън шуй.

Цветовете на елементите на Водата - черно и синьо, всъщност представляват водопад на свободна енергия. От водопада е активно движение на водата надолу енергия в къщи с син или черен покрив неспокоен, със себе си от атмосферата в дома насочване на физически, емоционални и интелектуални сили, жителите на намалена активност, жизненост, може да се прояви на заболяването, включително хронична. Жителите на къщи с покрив на елемента на водата рядко се насърчават от късмет. Прекаленото нервно напрежение засяга не само главата на къщата, но и всички членове на домакинството.

За хармонични цветове, които могат да се използват за декорация на покрива независимо дали са в комбинация помежду си, се включват нюансите на цветовете на елементите на метала и дървото.

За "земен" сянка се препоръчва да добавите Fire цветове, за да получите удобни, безопасни опции за покриви. Това е есенно оранжево, праскова, леко червено, кафяво, пясък. Цветовете на елементите на Земята са много благоприятни за покрива на къщата, тъй като те символично представляват почвата, на която родовото дърво расте.

Не само цвят, но и форма

Формата на покрива на къщата е отговорна за взаимоотношенията в семейството. Кръгът на покрива е символ на безсмъртие, безкрайност - в такава къща загубените сили бързо се възстановяват, стресът се отстранява. Покривите - пагодите, поради формата им, отразяват негативните външни влияния върху семейството. Покривът във формата на пирамида, ориентиран към страните на света, се концентрира в положителната енергия на къщата. Ако покривът има форма на правилни триъгълници, в такава къща жителите ще имат късмет. Но вълнообразният покрив не е най-добрият избор, тъй като възпрепятства всяка инициатива на ръководителя на семейството и домакинството. "Депресираният" покрив също е жалко вариант, тъй като той символизира разминаване в отношенията в семейството.

Положителният ефект от правилната форма на покрива може да бъде увеличен с цвят. Ако решите да изберете цвета на покрива на къщата от Фън Шуй, не се ограничавайте до общи препоръки. За задълбочен анализ на движението на енергия в къщата, определяне на свойствата на личността на нейния собственик, е необходимо да се изучава специализирана литература или да се свържете с майсторите на учението. Това ще създаде не само удобен дом, но и ще създаде наистина благоприятна атмосфера в него.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на покриви и покриви в КалининградИзграждане на покриви и покриви в Калининград
Как да изберем сноуборд?Как да изберем сноуборд?
Покривът на Фън ШуйПокривът на Фън Шуй
Цвят на покрива и фасадата как да изберем правилната комбинацияЦвят на покрива и фасадата как да изберем правилната комбинация
Фотогалерия на покриви с метални покривиФотогалерия на покриви с метални покриви
Как да изберем цвета на тавана? Изберете цвета на таванаКак да изберем цвета на тавана? Изберете цвета на тавана
Цветовете на велпапето за покрива - какъв цвят трябва да избера?Цветовете на велпапето за покрива - какъв цвят трябва да избера?
Защо покривът сънуваЗащо покривът сънува
Как да изберем цвета на покриваКак да изберем цвета на покрива
Избор на материал за покрива на селската къщаИзбор на материал за покрива на селската къща
» » Цвят на покрива на къщата от фън шуй, как да изберем правилния цвят и формата на покрива