Комбинацията от правила за избор на цвят на сайдинг и покриви

Правилата за избор на комбинация от цвят сайдинг и покриви

Независимо от факта, че днес на потребителите се предлага огромен брой цветни варианти на покривни и довършителни материали, понякога не е лесно да се намерят помежду си при изграждането на къща. Това до голяма степен се дължи на факта, че комбинацията от покрив и облицовка трябва да се допълва възможно най-ефективно, без да се изпада от цялостния състав на естествения ландшафт.

Не се препоръчва да се използва като основен много ярък и привлекателен цвят.

Хората в продължение на стотици години построяват домовете си и се опитват да им придадат привлекателен вид. През това време се формират определени цветови варианти на комбинации от покрива на къщата и нейните стени. Те са признати за най-ефективни и подходящи дори ако завършването на сградата използва най-модерните покривни и облицовъчни материали. Например, метални плочки (euroshift, ondulin) и сайдинг.

Класически цветови решения за декорация на дома

Комбинацията от цветовете на покрива и къщата.На първо място, класиците в комбинация от цветове са светли фасади и тъмни покриви. Това е най-разпространеният вариант за довършителни къщи. И това не е изненадващо: голяма площ на леки стени, увенчан с тъмен покрив, приятен за окото. Тази комбинация перфектно се вписва в ландшафтния дизайн и украсява сградата, независимо от архитектурното й решение. При избора на сайдинг и покрив светлина върху тъмните цветове, дизайнерите са посъветвани рецепция, която ще даде на къщата още по-голям жар, - използване на материалите в горната част на тон за апликации шапка и прозоречните отвори.

Следващата опция за цветово съвпадение, разпознаваема като класическа, е покривни и облицовъчни материали в един тон. Тук стените и покривът са визуално един. С цел да се къща, проектирана по такъв цвят версия, не изглежда скучен, може да се използва, за да завършите отвори капачката, прозорци и врати са по-ярки, но в съчетание с общ тон цвят схема, материали.

Освен това класическият, но по-екстравагантен е изборът на цвета на сайдинг и покрива, където горната част на къщата е лека и стените са по-тъмни. Тук основният акцент е върху фасадата. В този случай можете да използвате сайдинг в тона на покривни материали за украса на отвори на врати и прозорци.

Правила за избор на подплата за цвета на покривните материалиАко използването на класически решения изглежда твърде скучно и искате да разнообразите цветовата схема на фасадата, можете да приложите няколко съответстващи нюанса на сайдинг.

Трябва да знаете, че не се препоръчва рязко да се контрастират цветовете на покрива и сайдинга.

Така че фасадата на първия етаж може да бъде направена светла, а втората - по-тъмна и обратното.

Но е необходимо да се помнят основните правила, неспазването на които може да доведе до факта, че къщата ще изглежда вкус и alyapisto:

 1. Цветовете на покрива и сайдинг не трябва да бъдат в остър контраст и лошо комбинирани.
 2. При избора на едноцветен цветен вариант са необходими още няколко поразителни акцента.
 3. Не е желателно да се използва като основен много ярък и привлекателен цвят. По-добре е да я прилагате като акцент при декорирането на врати, прозорци или други елементи на сградата.
 4. Не се препоръчва използването на голям брой нюанси при декориране на къща, което ще я направи твърде цветно. 2-3 тона ще бъдат достатъчни.

В допълнение, изборът на цвят на покрива зависи от размера на растителността около къщата. Така че, ако в сградата растат дървета и дебели храсти, покривът ще изглежда хармонично в близост до естествени цветове: зелено, кафяво, бежово и т.н.

Ако къщата се намира в южния слънчев терен, може би на брега на езерото или морето, покривните материали със сини, тюркоазени и коралови тонове и техните комбинации ще бъдат по-подходящи за довършване. При избора на цвят на сайдинг в този случай е необходимо също да се ръководи от неговата кореспонденция с покрива.

Примери за най-успешните и неуспешни комбинации от покривни материали и сайдинг

Синият покрив ще се съчетае перфектно с бежовата, бялата или жълтата фасада.

Тези готови цветови комбинации ще ви помогнат да решите избора на тонове на довършителни материали и да направите къщата красива и стилна:

 1. Синият покрив ще се впише перфектно в бялата, бежова или жълта фасада. Можете също така да използвате сив, син или розов сайдинг.
 2. Тъмно синът покрив позволява използването на сайдинг на някоя от опциите, описани по-горе. Нежелано използване на сив цвят: къщата може да не изглежда толкова хармонично.
 3. Следните комбинации са подходящи за кафявия покрив: бяло, светло зелено, светло синьо, тюркоазено. В случай на спешност можете да използвате бежово, сиво или жълто.
 4. Покривът на тъмнозелен цвят ще изглежда хармонично с жълто, бяло, бежово или розово сайдинг.
 5. С черешовия покрив е желателно да използвате всички изброени по-горе нюанси, с изключение на салата и тюркоаз.
 6. Към тъмносивия покрив можете да вземете почти всички цветове на облицовъчните материали. Малко по-малко хармонично ще изглежда сиво и тюркоазено.

И сега трябва да обърнете внимание на тези комбинации, които са нежелателни да се използват при декориране на къща:

 1. Не можете да използвате варовик и тюркоаз сайдинг със сини и тъмносини покривни материали.
 2. Фасадата, облицована с розов сайдинг и кафяв покрив, ще изглежда изключително нехармонично.
 3. В никакъв случай не трябва да ограничавате избора си до светло синьо, светло зелено, сиво или тюркоазено оцветяване на фасадата на къщата и тъмнозелен покрив.

По този начин, след като се запознахме с представената информация, е възможно да се извърши избор на покривни материали и сайдинг, които ще изглеждат хармонично. Къщата, която беше внимателно и безупречно завършена, ще задоволи не само домакините, но и съседите с привлекателен външен вид.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фасадни панели, купуват, в пенс, холзпластФасадни панели, купуват, в пенс, холзпласт
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Цвят на покрива и фасадата как да изберем правилната комбинацияЦвят на покрива и фасадата как да изберем правилната комбинация
Фотогалерия на покриви с метални покривиФотогалерия на покриви с метални покриви
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Оранжева кухня в интериораОранжева кухня в интериора
Винил сайдингВинил сайдинг
Класическите правила за комбиниране на цвета на фасадата и цвета на покриваКласическите правила за комбиниране на цвета на фасадата и цвета на покрива
Завършване на фронтон с сайдинг, покрив, частна къща, собствени ръцеЗавършване на фронтон с сайдинг, покрив, частна къща, собствени ръце
Предимства на фасадната украса с корниз на корпусаПредимства на фасадната украса с корниз на корпуса
» » Комбинацията от правила за избор на цвят на сайдинг и покриви