Винил сайдинг

Винил сайдинг

Сайдинг (с вътрешна облицовка - външна кожа) - специален пластир от външната страна на къщата, предпазващ я от негативното въздействие на изменението на климата. В комбинация с нагревател този материал ще осигури запазването на топлината в помещението. Има няколко вида сайдинг, помислете за най-популярните от тях - винил.

Винил сайдинг е много необичаен довършителни материали. По едно време неговият вид беше революция в сферата на обшивката на сгради, замествайки обичайните метални и дървени материали. Декорацията с винилови плочи напълно трансформира външния вид на къщата, което я прави по-модерна и представителна.

Предимства на винил сайдинг:

1. Пожарна безопасност. Винилните панели са абсолютно незапалими.2. Разнообразие. Характеристиките на производството позволяват да се произвеждат плочи с различни текстури и цветни разтвори, благодарение на това сайдинг може да се даде вид на всеки естествен или изкуствен материал.

3. Теглото на винилните панели е много по-ниско от металните или дървените. Затова те могат да завършат всички фасади без допълнително усилване на основата отвън.

4. Устойчивост на износване. Виниловият сайдинг е устойчив на всякакви климатични и температурни влияния, за да поддържа атрактивен външен вид и трябва периодично да се избърсва. Някои производители дават гаранция до 50 години. Панелите са боядисани по цялата дълбочина, така че малките драскотини ще бъдат абсолютно невидими дори при внимателно изследване.5. При всички метеорологични условия е възможно монтирането на винилова обшивка.

Експертите лесно инсталират винилови сайдинг, гледайки работата си, вие започвате да мислите, че това е съвсем просто въпрос и можете да влезете в него без предварителна подготовка. Но не, това впечатление е измамно, преди да се съберем, струва си внимателно да прочетете инструкциите, които производителите обикновено прилагат към материала.

Цветовата схема на винилните панели за сайдинг често се поддържа в пастелни цветове и не е случайно. Ярките цветове привличат и поглъщат повече слънчева светлина, а винилите, когато се нагряват, имат способността да се разширяват. При неправилна инсталация слънчевите лъчи могат да доведат до деформация на сайдинга, а ярките тонове изострят ситуацията. Продават се бои, които са предназначени за боядисване на винилови панели, но е необходимо да мислите сериозно, преди да рисувате тъмен цвят.

Цената за винил сайдинг средно е 135 рубли на квадратен метър. Значителна част от разходите за довършване ще бъдат заети от самите винилови панели, както и допълнителни елементи, които са необходими при покриване на прозорците и вратите, декорирайки ъглите. Не забравяйте, че виниловият сайдинг често се произвежда от нефтопродукти. Поради това цените на петрола са от голямо значение за формирането на разходите за сайдинг.

Следващата част от разходите са монтажни работи за сайдинга. Не подценявайте времето и разходите за труд, свързани с инсталирането на сайдинга. Повечето от времето, обучение и избор на допълнителни елементи. Когато погледнете строителите, можете да видите, че най-малко време се изразходва директно за инсталирането на сайдинга. Лъвският дял работи с допълнителни материали, подходящи размери и тапицерия.

Но не всичко е толкова розово, но има и недостатъци за винилната сайдинг. Панелите издържат леко натиска и налягането доста добре, но само при нормални температурни условия. Когато студът е тежък, сайдингът става по-крехък, дори парче лед може да го повреди. Но повредените елементи лесно могат да бъдат заменени с нови. Винил сайдинг може да се използва не само за външна украса, но и за вътрешна облицовка.

Винилови панели - абсолютният шампион сред завършващите материали за екстериорна декорация. Това се дължи на неговата многофункционалност, лекота на грижа и привлекателен външен вид. Но не само декоративните свойства на винилната сайдинг са важни, защото този материал може успешно да предпази къщата от въздействието на околната среда. Виниловото покритие предотвратява проникването на влага и студен въздух в помещението.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделноКак да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделно
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Фасадните панели за дърво имитират естествеността на дървотоФасадните панели за дърво имитират естествеността на дървото
Гаражна декорация на стени - Материали и технологииГаражна декорация на стени - Материали и технологии
Винилов сайдинг под каменни цени, фотосиранеВинилов сайдинг под каменни цени, фотосиране
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
Нарежете удара за сайдинг със собствените си ръцеНарежете удара за сайдинг със собствените си ръце
Видове сайдинг за корпус - изберете качествен сайдинг за домаВидове сайдинг за корпус - изберете качествен сайдинг за дома
Фасадни панели за облицовка на камък и циментова замазкаФасадни панели за облицовка на камък и циментова замазка
» » Винил сайдинг