Пластмасов сайдинг под дърво, под камък, под дърво

Всичко за пластмаса сайдинг на фасадата: видове и функции

От незапомнени времена хората мислят как да направят външността на домовете си привлекателни. Към днешна дата това може да бъде силно подпомогнато от сайдинга, особено, тъй като не е особено скъпо и най-важното - бърз поглед.

Сайдингът е алтернатива на скъпите облицовки с керемиди, тъй като е по-лесно да се полагат, а освен това можете да го направите сами, без да използвате ръчно собствените си усилия. Това е траен материал. Средно сайтът може да продължи около 30 години без поправка.

Видове сайдинг

 1. Steel. Неговата употреба е насочена в повечето случаи към промишлени помещения, или по-скоро за тяхното облицоване. За жилища се използва изключително рядко. Основният материал е стомана, която е покрита със слой боя или защитен полимерен слой.
 2. Дървен. Такъв материал практически не се използва, тъй като изисква внимателна грижа и обработка. Но изглежда много рафинирано.
 3. Цимент. Отнесете се към типа с тесен профил. Този материал е изработен от цимент и целулозни влакна. За жилищни помещения той не се използва, тъй като има голям товар, който панелите имат върху щайга. Основното предимство на този материал е неговото огъня.
 4. Най-популярни са виниловата пластмаса (PVC) сайдинг. Ако сте избрали този тип сайдинг, трябва да знаете, че се използват панели, които са изработени от поливинилхлорид. Нека поговорим за неговите функции по-подробно.

Винил сайдинг

Винилови сайдинг се отличава с голямо разнообразие от цветове. Такива панели имат дебелина около един милиметър, а тяхната ширина е 200 милиметра, дължина до 3 метра. Формата винил пластмасова сайдинг изглежда като три пластмасови ламели, заварени заедно. От дъното, сайдингът се сгъва навътре, образувайки брава с ръб. Той служи като ключалка между редовете, така че да се каже за закрепване с панелите. Горната част е перфорирана. Тя служи като закрепване към стената, реализирана с помощта на винтове или гвоздеи с реципрочната част на ключалката. Закрепващите елементи в края на инсталацията няма да бъдат видими, тъй като шарнирите са скрити припокриващи се редове един към друг.

Пластмасови сайдинг е устойчив на всякакви метеорологични условия, не се отлепват, не се разделят. Също така не е изложен на гъбички и корозия.

Пластмасови винилови сайдинг се отнася за околната среда материал и не е токсичен, е повишена топлинна защита у дома.Плюсове на винил сайдинг:

 • висококачествено покритие;
 • атрактивен естетичен външен вид;
 • материалният дизайн не позволява да се повреди;
 • не е текущ диригент;
 • светлина и също гъвкава;
 • достъпни цени;
 • лекота на поддръжка.

На редица положителни страни има и отрицателни, а именно:

 • собствеността на тлеенето и топенето в огъня;
 • синтетичното покритие няма да позволи на повърхността да "диша"

Винил сайдинг "под лога"Сайдинг "под дневника" до днес се използва широко сред декоративните облицовъчни материали. Ако визуално оценявате появата на този тип сайдинг, можете да определите неговата прилика с дървото. Панелите й изглеждат като дървена рамка. Можете да вземете имитация, подобна на дърво с различни разновидности и необходимия диаметър. Струва си да се има предвид, че има известна връзка между яркостта на цвета и скоростта на изгарянето му.

Сайдингът под дънер обикновено е изработен от поливинилхлорид. Може да се използва и метал. Този вид е най-добрият декоративен материал от винилови плочи или плочи.

Пластмасов сайдинг - под камъка

Сайдингът под камък е материал, чрез който е възможно да се възпроизведе текстурата на естествен материал. Има ниска цена и за разлика от естествен камък има редица предимства.

С помощта на материал като каменна сайдинг можете да изпълнявате всякакви дизайнерски идеи, тъй като има широка гама от нюанси и текстури. За това как да инсталирате сайдинг под камъка, можете да го разберете, като гледате видеоклипа, в който са предоставени инструкции стъпка по стъпка за използването на такъв материал.

Този сайдинг е груб на допир и има естествени нюанси, така че дори близо до вас не може веднага да кажете, че това са изкуствени панели. Някои видове сайдинг под камъка, които могат да се видят на снимката.

Долен сайдинг

Бих искал също така да отбележа за винил сайдинг за дърво, което изглежда като облицовка от външния му вид. Въпреки това, тя е по-трайна и надеждна. Единственият недостатък е цената. Поради теглото си, винилови сайдинг за дърво има по-висока цена от посочените по-горе материали.

Техническите характеристики на пластмасовата винилова обшивка отговарят на всички съвременни стандарти.

Ако решите да шиете къщата си с такъв материал като пластмаса сайдинг, най-добре е да изберете тиха нюанси на пастелни цветове. Ако има съмнение, че след завършване на работата, къщата ще има красива гледка, долу са опциите за снимки. А сайтовете в интернет съдържат рецензии за всеки такъв материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вилиСайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вили
Сайдинг под логото предимства и последователност на видео довършителни работиСайдинг под логото предимства и последователност на видео довършителни работи
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Довършителни работи на закрито под сайдингДовършителни работи на закрито под сайдинг
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
Сайдинг с подслонСайдинг с подслон
Завършване на къщата с сайдинг с изолация, цената на довършителни работиЗавършване на къщата с сайдинг с изолация, цената на довършителни работи
Как да монтираме сайдинг?Как да монтираме сайдинг?
» » Пластмасов сайдинг под дърво, под камък, под дърво