Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг за външно покритие

Видове сайдинг и технология за облицовка на фасадата с сайдинг

С довършването на фасадата на частна къща с сайдинг можете да постигнете два гола наведнъж. Първо, фасадната сайдинга ще предпази сградата от отрицателни външни влияния (дъжд, силен вятър, сняг и ярко слънце). На второ място, спазвайки правилната технология на облицовка на фасадата с сайдинг, ще направите структурата по-красива. И като се има предвид, че тази работа е съвсем реалистична да се направи от вашите ръце, можете да спестите значително, без да привличате допълнителен труд.

Видове сайдинг за екстериорна декорация на къщи и техните снимки

Сайдингът се превърна в най-популярния материал за довършителни работи през последните години. Завършването на фасадата на къщата с сайдинг не е трудно в изпълнение, изглежда много модерно и елегантно. По този начин застава не само дава структурата на привлекателен външен вид, но също така го предпазва от ултравиолетовите лъчи, вятър, гниене и т.н. Този материал може да бъде лесно монтиран, не е токсичен и не изисква специални условия за поддръжка и експлоатация - .. Лесно се съпротивлява на двата температурни разлики, но всеки други отрицателни външни влияния. В допълнение, тя перфектно изпълнява ролята на декоративен материал в декорацията на фасадата, като използва вентилиран фасаден метод.

Основните типове сайдинг за външни довършителни работи са метал (изработен от стомана или алуминий) и PVC (от PVC или винил). Направени са опити да се произвеждат от дърво и цимент, но такива панели не са получили специално разпределение. Дървото е огън опасно и не е устойчиво на влиянието на неблагоприятни външни фактори, които не могат да се кажат за винил сайдинг. Панелите "Цимент" надхвърлят теглото на винила в 3-4 пъти и изискват по-масивна щайга.Както можете да видите на снимката, декорацията на фасадата с сайдинг от метал и винил практически не се различава един от друг. Металните панели обаче са по-трайни, издръжливи, термо и огнеустойчиви. За тяхното производство се използва горещо поцинкована студено валцована стомана с дебелина до 0,5 мм със защитно-декоративно полимерно покритие. Като такова покритие обикновено се използва полиестер, пластизол. Панелите от метален сайдинг се поставят хоризонтално и се закрепват към вертикалните водачи. Възможно е вертикално монтиране, но в този случай не е осигурено достатъчно запечатване на фуги и кръстовища.Алуминиевата сайдинг е 3,5 пъти по-лека от стоманата, но е по-тежка от винила. По време на производствения процес се подлага на сложна технологична последователност от специални процедури: механично и химическо почистване, подготовка на повърхността, за да се осигури максимална адхезия на боята, включително и грунд за грунт.

Прилагането на висококачествено полиестерно покритие или покритие на основата на PVC с дебелина до 4 мм е последната стъпка, която осигурява отличен външен вид и издръжливост на алуминиевата обшивка.

Трябва да се отбележи, че въпреки много по-добри характеристики металният сайдинг, поради високата си цена, не е получил прилично разпределение в частното строителство.

Профилирана ширина от 100 до 500 mm панел 03:57 метър (обикновено 3,5-3,8 м, дължина, ширина - от 20 до 25 см), снабдена със специален заключваща система и по този начин лесно сглобена в участъци от всякакъв размер. Повърхността на винилния сайдинг има изпъкнала форма, наподобяваща дървена текстура, и не изисква допълнително боядисване.

Погледнете снимката на типовете сайдинг за декорация на открито и сравнете металната сайдинг и винила:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вилиСайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вили
Довършителни къщи с описание на кората, снимкаДовършителни къщи с описание на кората, снимка
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Изчисляване на страничните профилиИзчисляване на страничните профили
Метален сайдинг в ТолиатиМетален сайдинг в Толиати
Фиброциментен сайдингФиброциментен сайдинг
Изправени пред основите на дървена къща - цени, процесИзправени пред основите на дървена къща - цени, процес
Завършване на фасадата на дървената къщаЗавършване на фасадата на дървената къща
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
Завършване на къщата с сайдинг с изолация, цената на довършителни работиЗавършване на къщата с сайдинг с изолация, цената на довършителни работи
» » Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг за външно покритие