Декоративна сайдинг за камък, тухла, дърво върху снимка

Какво е декоративно сайдинг?

От всички съществуващи варианти за довършителни къщи, сайдингът се счита за един от най-практичните и достъпни. Популярността на този материал се дължи на факта, че той:

 • е устойчив на температурни промени;
 • е екологосъобразен;
 • направени от незапалими материали;
 • има отлични топлоизолационни свойства;
 • е на разположение в цената.

Изберете сноп подложка

Декоративната сайдинг на снимката дава представа за разнообразието от материали, които могат да бъдат закупени днес на достъпни цени. Сайдинг под тухли или под камък защитава фасадата, мазето и основата, а също така украсява къщата.

Видове сайдинг

Декоративната сайдинг варира в зависимост от материала на производство. В тази връзка разграничават: цимент, винил, алуминий, дърво и стомана.Като основа за производство на сайдинг често се използват естествени тухли, камъни или дърво. Декоративната сайдинг под камъка, разбира се, е най-красивият материал. Той идеално имитира естествен камък и има отлично представяне.

Фасадните панели под камъка или под тухла с висока точност възпроизвеждат естествени материали, както в текстура, така и в цвета. Тази опция е PVC панел. Винилните панели за тухли могат да се използват не само за украса на фасадата, но и за организиране на каменни пътеки и довършителни работи на дървени беседки. Декоративната тухлена сайдинг има няколко предимства:

 • функционалност (може да се използва във всеки външен вид);
 • практичност;
 • широка гама от цветове;
 • не изисква боядисване;
 • проста операция.

Обхват на декоративната сайдинг

Сайдингът под камък или тухла е намерил приложение в различни области:

 • завършване на фасадата на къщата;
 • камини;
 • довършителни работи на помещения с висока влажност;
 • топлоизолация на стени;
 • стени на сгради, огради, външни стени на гаражи и беседки.

Технология на полагане на сайдинг сайдингСайдингът за комин е по-често използван за екстериорна декорация на фасадата, въпреки че понякога се използва за вътрешна украса на къщата. При избора на тази опция е необходимо да се вземе предвид еднородността на цвета и наличието на специална анти-уранна брава. Декоративната сайдинг сайдинг има естетически вид и е много устойчива на външни влияния.

Панелите на сайдинг сайдинг имат удобни размери, което ви позволява да направите сами инсталацията. Те имат функционална заключваща система. На фасадата на панела се закрепват с винтове или гвоздеи. Плъзгащата се сайдинг е прикрепена от ляво на дясно. Панелите трябва да бъдат закрепени към стената не много плътно. Разликата е необходима, така че материалът да може да се разширява без препятствие под въздействието на температурите. Можете да отрежете материала с мелница или с мозайка.

Характеристики на дървена сайдинг

Декоративната дървена сайдинг е направена от предварително обработено дърво. Материалът се пресова при висока температура и се обработва със смоли.

Има три групи обшивка под дървото: със съдържание на влага от не повече от 18%, със съдържание на влага до 17% и твърди скали, третирани с антисептици. Също така сайтът за едно дърво варира в напречен разрез. Предимствата на този материал включват:

 • високи топлоизолационни свойства,
 • екологосъобразност,
 • огромна гама от цветове.

Но има и недостатъци: дори при много внимателна обработка, тя се деформира с времето. Също така дървената сайдинг лесно се запалва и изисква постоянна грижа.

Коя опция е по-добра: винил или дървен материал

Виниловият сайдинг замени дървения сайдинг. За производството му се използват двуслойни PVC панели, чиято външна страна е гладка или текстурирана. Основното предимство на винилната сайдинг е негодливостта. Перфектно защитава къщата от слънчева светлина, дъжд, плесени и гъби. Производството е не само чуждестранни, но и местни производители. На снимката можете да видите продукти, които осигуряват извличане на въздух и извличане на влага от вътрешната страна на материала.

Как мога да завърша

Шинирането на къщи за шиене означава бюджетен вариант. Но благодарение на уникалността и силата на материала можете да реализирате най-смелите идеи. Има много опции за довършителни работи, но най-популярната е комбинацията. Можете да разгледате декоративни сайдинг - фото-къщи показват това качествено ново решение.

Дизайнерите предполагат прилагането на усъвършенствани идеи и облицовка на фасадата чрез комбиниране на вертикални и хоризонтални панели Този метод дава възможност за визуално оцветяване на зоните. Друга възможност за довършителни работи - използването на сайдинг от различни цветове. Цветовият асортимент на съвременните панели дава възможност да се съчетаят панели с различни нюанси на една фасада. Фасадата на къщата ви ще изглежда оригинална, ако комбинирате сайдинг с други материали: камък, плочки. Можете да победите такава възможност като използването на дървени платна и да получите много стилен външен вид. Довършителните работи на фасадата на къщи могат да се видят на снимката.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вилиСайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вили
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Профил на Beltal - предни панелиПрофил на Beltal - предни панели
Как да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделноКак да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделно
Модерна топлоизолационна къща под дървотоМодерна топлоизолационна къща под дървото
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Изправени пред основите на дървена къща - цени, процесИзправени пред основите на дървена къща - цени, процес
Гаражна декорация на стени - Материали и технологииГаражна декорация на стени - Материали и технологии
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
» » Декоративна сайдинг за камък, тухла, дърво върху снимка