Как да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделно

Как да изберем подходящия сайдинг за дървена къща - този въпрос интересува всеки собственик на такива сгради при извършване на работи с облицовки. В крайна сметка, този материал не само помага да се предпази къщата от неблагоприятните последици от природните явления, но също така й придава завършен естетичен вид.

Какъв сайдинг да изберем за дървена къща зависи от дизайна и условията на ползване на сградата. В края на краищата всички видове сайдинг се различават по отношение на здравина, способност да издържат натоварването на рамката, могат да бъдат непретенциозни или да изискват допълнителни грижи.

Моля, обърнете внимание! Изборът на този материал е по-добре съгласуван с архитекта.

видовеКой не е решил кой сайдинг да избере за обшивка на дървена къща, струва си да се обърне внимание характеристики на всеки вид материал:

  • Винил. Представени под формата на различни размери на PVC панели. Това зависи от производителя. Може да имитира дървената облицовка, естествен камък и тухли. В края на краищата, тя може да бъде съчетана с всеки стил на сградата и околната среда. Той е устойчив на деформация, има широка цветова палитра, малка цена и експлоатационен живот от повече от 50 години.
Винил сайдинг

Винил сайдинг

  • От дърво. Когато се използва, е необходимо добро изсушаване на материала или импрегниране с антисептици под налягане, за да се избегне появата на мухъл. Материалът е екологичен, има високо ниво на топлоизолация и подобрени естетически качества благодарение на структурата на дървото.
Дървен материал

Дървен материал

  • От метал. Материалът е издръжлив, устойчив на температурни промени, издръжлив и с него няма проблеми с появата на мухъл и друга микрофлора.
Метален изглед

Метален изглед

  • От цимент. Характеризира се с устойчивост на въздействието на слънчева светлина и други атмосферни утаяване, негорим материал, не подлежи на гниене, появата на мухъл и плесен, издръжлив и надежден и лесно възстановяване.
Тип цимент

Тип цимент

  • Приземен етаж. За поцинковане се използват PVC панели и цимент, които симулират тухли и камъни. Всички сортове на този сайдинг трябва да са по-дебели от 3 мм, тъй като те се намират в близост до земята и могат да бъдат засегнати от влага и влажност, както и възможността от механични повреди.
Сайдинг сайдинг

Сайдинг сайдинг

Важно! Дебелината на срязването на облицовъчните панели трябва да бъде еднаква и да бъде оразмерена, за да се създаде еднаква обвивка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изолация за дървена къща извън подбора на сайдинг материал и дизайн функцииИзолация за дървена къща извън подбора на сайдинг материал и дизайн функции
Модерна топлоизолационна къща под дървотоМодерна топлоизолационна къща под дървото
Метален сайдинг в ТолиатиМетален сайдинг в Толиати
Как да изолирате дървена къща отвън под сайдинг избор на технологии и материалиКак да изолирате дървена къща отвън под сайдинг избор на технологии и материали
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Изправени пред основите на дървена къща - цени, процесИзправени пред основите на дървена къща - цени, процес
Гаражна декорация на стени - Материали и технологииГаражна декорация на стени - Материали и технологии
Fiber cement fibrous сайдинг от себе си - блоговеFiber cement fibrous сайдинг от себе си - блогове
Завършване на дървена къща сайдинг със собствените си ръце избора на материала, извършване на…Завършване на дървена къща сайдинг със собствените си ръце избора на материала, извършване на…
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
» » Как да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделно