Сайдинг под металния сайдинг

Сайдинг под металния сайдинг

Всички опитни занаятчии, работещи с сайдинг, отдавна твърдят, че инсталирането на щайга е важен елемент и изобщо не може да бъде пренебрегвано.

В полза на щайгата са посочени няколко важни фактора:

  • Подплатата подравнява повърхността на лагера, дори и визуално, и изглежда абсолютно равна;
  • Облицовката опростява процеса на облицоване на стената и нейното закрепване;
  • Облицовката прави допълнителна празнина между стената и сайдинг, създавайки въздушна междина, която опростява обмяната на газ на носещата повърхност;
  • Облицовката осигурява допълнително пространство за затопляне на стената.

Металната кутия има едно важно предимство пред дървото. Тя никога няма да промени формата си и няма да се надуе под въздействието на валежите. Нека ви струва повече от дървена.

Подготовка на стенатаПреди да започнете работа с сайдинга, къщата трябва да бъде почистена от всички детайли, издаващи се от фасадата, платките, фенерите, декоративните елементи. Ако стените са облицовани с облицовка или са измазани, тогава е необходимо да се провери адхезията на предварително облицовъчния материал и опорната повърхност. Ако има дефекти, те трябва да бъдат коригирани без неуспех.

Без значение коя къща, стара или нова, ще бъде облицована с сайдинг, стените трябва да бъдат добре обработени с антисептично решение. Тази процедура ще предотврати гниене на изолацията или външния вид на плесен по стените на къщата, защото как да не се обърне, и във влажния сезон, и дори със силен наклонен дъжд, влага може да падне под сайдинг.Рамката трябва да бъде прикрепена към самобръчкови винтове. Ако носещата повърхност е дървена, не се изисква специална предварителна подготовка. Е, ако тухли или бетон, тогава трябва да пробивате дупки и да използвате дюбели. Дължината на винтовете зависи от ширината на опорната повърхност.

Ширина и височина на щайгата

Облицовката винаги е монтирана перпендикулярно на страничните релси. Ако е замислена да облицоват стената вертикално, т.е. панелите за сайдинг ще бъдат подредени вертикално, след това кутията трябва да бъде монтирана хоризонтално.

Дължината на релсите зависи от самата сайдинг, по-точно от теглото й и от сезонните вятърни пориви. Съответно, колкото по-тежък е панелът за сайдинг, толкова по-тесен е стъпалото между решетките. Същото важи и за силните вятърни пориви. Ако те се наблюдават във вашия район, е по-добре да не се поемат рискове и да се направи стъпка между стъпалата. В идеалния случай ширината на стъпката за заготовка трябва да бъде посочена от самия производител на сайдинг и е приблизително 40-60 сантиметра.

Сайдинг под металния сайдинг

За тази цел използвайте поцинкована метална профилна част от 60 до 27 мм и дължина 3 метра. Този профил се използва при работа с гипсокартон. Той има формата на буквата "P". Металните профили 50 до 50 или 40 до 40 в тези работи не се използват, тъй като няма фланец, който дава профил на здравина. За прилепването на профила към опорната повърхност се използват поцинковани плочи, които в процеса на работа също се огъват като буквата "Р".

Монтирането на щайгата започва с поставянето на две напречни греди по краищата на опорната повърхност. Тяхната инсталация трябва да се следи с ниво.

Окачването не осигурява достатъчно твърдост на конструкцията и следователно няма да е излишно да се инсталират допълнителни джъмпери от същия профил за укрепване на конструкцията. Тази опция ще ви помогне в случай, че дължината на окачването не е достатъчна, за да изравни повърхността на лагера.

Металната рамка често се избира от специалисти, тъй като нейното инсталиране е по-сложно от това на дървена кутия. Но качеството и продължителността на услугата е щайгата на този материал ще изплати всички разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Метална каса под цена на сайдинг, купете в МоскваМетална каса под цена на сайдинг, купете в Москва
Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!
Ттк Подготовка на стени за сайдинг Монтаж на метални галванизирани летвиТтк Подготовка на стени за сайдинг Монтаж на метални галванизирани летви
Как да изолирате дървена къща отвън под сайдинг избор на технологии и материалиКак да изолирате дървена къща отвън под сайдинг избор на технологии и материали
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Как да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалистиКак да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалисти
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Изправени пред основите на дървена къща - цени, процесИзправени пред основите на дървена къща - цени, процес
Завършване на фасадата на къщата със стенна обшивка - предимства, производители, монтажЗавършване на фасадата на къщата със стенна обшивка - предимства, производители, монтаж
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
» » Сайдинг под металния сайдинг