Огъване на ламелите за сайдинг

обшивка Той е универсален, тъй като може да бъде монтиран на всякакви повърхности. Необходимо е само да се подготви правилно повърхността на сайдинга, т.е. да се монтира правилно заготовка рамка.

Панелите за сайдинг могат да се монтират по всяко време на годината. Само през зимата е по-добре да се инсталира при температура най-малко -10 ° C. При ниски температури панелите стават много крехки, така че инсталирането е трудно.

Щайга под сайдинг

  • и - местоположението в zavisimoti столици форма saydinga- б - получаване на дърво sten- - Получаване тухла sten- г - Получаване стени покритие vagonkoy- г - връх избор napravlyayuschey- 1 - насочване на старт polosu- 2 - вертикална решетка sayding- 3 - хоризонтална летва sayding- 4 - obreshetka- 5 - дървен материал 6 stena- - sayding- 7-8 dbel- - тухла stena- 9 - обшивка vagonki- на 10-11 uroven- - кабел.

обшивка - това е завършването на фасадата на сградата, така че трябва да се извърши цялата подготвителна работа. Ако стените на фасадата са направени от дърво и имат напълно плоска повърхност, тогава можете да монтирате сайдинг без каса. В повечето случаи фасадните стени са неравномерни и летвата е просто необходима за изравняване на всички недостатъци.

Също така, ако е необходимо да се затопли къщата, устройството на ламелите позволява това да се извършва без усложнения. Не забравяйте, че сайдингът е изтичащ материал, така че изолационното устройство трябва да бъде направено преди монтажа на панелите.Преди да инсталирате летвата, всички изпъкнали елементи трябва да бъдат свалени от стените. Ако сградата вече е била използвана, е необходимо да се демонтират рамки на прозорци и врати.

Облицовката може да бъде направена от два материала - дървен или метален профил. Евтина и проста опция ще бъде производството на дървена щайга, но трябва да обърнете голямо внимание на факта, че дървото е било изсушено. Много често те се инсталират на сурово дърво и след известно време не могат да разберат защо кривата на стените на фасадата на сградата. Съдържанието на влага в дървото за устройството на ламелите не трябва да бъде повече от 12-14%.

Щайга под сайдингЩайга под сайдингСтрува си да се обърне внимание на дължината на дъската, което трябва да е достатъчно, за да се припокрие изцяло равнината на монтаж във височина или дължина, в зависимост от вида сайдинг. Най-добрият начин да използвате дърво за щайга е дъска с ширина 80 мм. Тази ширина ви позволява да монтирате сайдинг с голям комфорт и намалява вероятността от грешка.

Стъпалото на ламелите обикновено е 400 мм. Около отворите са разположени летви около периметъра. Стъпалото за фиксиране на щайгата към стената е 500-700 мм. При наличието на дълбоки отвори летвата трябва да бъде монтирана по такъв начин, че връзката на летвата да се извършва под панела на външния ъгъл. На фигурата е показан пример за дълбоко отваряне и външен ъгъл.

Полезно е да се отнасяме към всички дървени конструкции и огън импрегниране антисептични за предотвратяване на щети от насекоми и да се намали риска от пожар дърво.

Щайга под сайдингИзползването на метална рамка ще увеличи живота на цялата фасада на сградата. Тъй като профилът е изработен от поцинкована стомана и не е корозивен. Но има такъв кашон, който е два пъти по-скъп от дървения.

Монтирането на щайга от метален профил е подобна на инсталирането на дървена щайга. Единствената разлика е в методите за фиксиране на водача към стената.

Инсталирането трябва да се извърши на маяци, които са монтирани по ръбовете на стената. Между маяците кабелът се изтегля и останалите водачи се монтират.

Контролът на самолета след инсталирането се извършва с помощта на лазерни или конвенционални нива. (Източник на страницата).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!
Изчисляване на страничните профилиИзчисляване на страничните профили
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
Как да поставите сайдинг със собствените си ръцеКак да поставите сайдинг със собствените си ръце
Сайдинг с подслонСайдинг с подслон
Как да монтирате сайдинг на стенатаКак да монтирате сайдинг на стената
Метална сайдинг голяма линияМетална сайдинг голяма линия
Сайдинг за камък и тухла леярски съюз САЩ инструкции за монтаж в компаниятаСайдинг за камък и тухла леярски съюз САЩ инструкции за монтаж в компанията
Метален сайдинг под камъка на фасадата на частна къщаМетален сайдинг под камъка на фасадата на частна къща
» » Огъване на ламелите за сайдинг