Монтиране на сайдинг със собствените си ръце винил, дърво, желязо

Видове и методи за монтиране на сайдинг

С лице към фасадата със специални панели, наречени сайдинг. Те са ленти, изработени от PVC, дърво или алуминий. Винилов сайдинг - най-популярната облицовка на къщата, която я отличава. Надеждно и едновременно с това простото фиксиране на ламелите позволява да се инсталира сайдингът с ръцете на собственика. Технологията на изпълнение на работата се нарича суха, не изисква използването на смес от бетон и лепило.

Характеристики на винил сайдинг

Физическите свойства на винила осигуряват разширение, компресия под влияние на високи, ниски температури. Този факт се взема предвид по време на монтажа, осигурявайки на панелите възможността за свободно движение отстрани. За подобряване на енергийната ефективност на къщата, монтажът се извършва едновременно с подгряването на стените. Това ще намали потреблението на енергия с около една трета.Спазването на технологията гарантира правилна вентилация между фасадата, изолацията и панелите и в резултат на това липсва плесен, гъбички. Предимства на винил сайдинг: може да се измие с меки почистващи препарати, цветът на пластмасата никога не избледнява на слънце. Трябва да се отбележи ниска цена на материалите и разнообразие от нюанси на ламелите. Работата може да се извърши по всяко време, независимо от сезона.

Дървена сайдинг

Естествените свойства на дървото се запазват, когато къщата е покрита с дървена сайдинг. Високото спестяване на топлина може да спести на нагревател. Този сайдинг е направен от скоба, обработена с антисептик и покрита със защитен слой боя. От всякакъв вид този материал ще струва на най-високата цена. Това се дължи на по-високата цена на дървесината в сравнение с пластмасата.Технологията осигурява производство на ламели от пресовани дървени влакна. Недостатъци на този тип облицовки:

  • най-високата цена,
  • висока хигроскопичност,
  • невъзможност за използване на детергенти.

Метален сайдинг

Панелите, изработени от поцинкована стомана, се използват и за фасадни облицовки. Те се отличават със своята здравина, устойчивост и топлоустойчивост. Металният панел е направен от едно-, дву-, тристепенно, което позволява да се опрости и ускори инсталацията. Този вид декорация се използва за търговски сгради, както и в частно строителство - за довършителни гаражи, hozpostroek.

монтиране

Технологията включва инсталирането на шарнирна фасада. Това правило се спазва за всички видове сайдинг и означава закрепване на панелите към предварително монтирани релси, между които се полага нагревателят. Последният отнеме плочите от минерална вата. Тя се различава от огнеустойчивост, добри топлоизолационни свойства. Пластините, а не рогозките, са толкова твърди, че могат да бъдат фиксирани между направляващите релси.

Така, инсталирането на панели тип "сайдинг" се извършва в следната последователност:

  1. От лъча или металния профил се инсталира щайга, към която ще бъдат прикрепени ламели. Ако се реши да се направи сайдинг без нагревател, можете да направите без скелет. В този случай всяка ламела трябва да бъде прикрепена така, че да се наблюдава малка дистанция до стената на фасадата. Рамката трябва да е абсолютно равна. За тази цел нивото се контролира от хоризонталата и вертикалността на всеки елемент на щайгата.
  2. За дървена рамка използвайте греда от 30x40 mm или 50x60 mm. В ъглите на къщата се използва двоен лъч. Предварително дървен материал, обработен с антисептик, за да се предотврати гниене или изсъхване.
  3. Металният профил на марката SD-60, изработен от поцинкована стомана, се използва най-често за облицовката на ходилото, тъй като използването на дървесината е неприемливо за долната част на къщата. За стените можете да вземете както дърво, така и алуминий.
  4. Рамката се монтира в следния ред: първо хоризонтално, а след това с вертикални елементи, ако трябва да се извърши хоризонтално сайдинг. И напротив: за вертикалното подреждане на панелите горният ред на щайгата трябва да бъде хоризонтален. Една стъпка от 60 см се счита за най-оптимална за винилови панели. Закрепването се извършва със специални скоби или окачвания, които могат да бъдат закупени в строителен магазин.
  5. Между елементите на ламелите се полагат изолационни плочи. Към фасадата са прикрепени със самопочистващи се гъби (с широка капачка). Необходимо е да поставите най-малко 2 слоя изолация, като наблюдавате изместването на фугите. Това изключва появата на студени мостове и следователно на кондензат, омокряне на вътрешните стени през зимата, появата на гъбички, плесени.
  6. Първият (долен) панел на рамката е прикрепен към фасадата с помощта на стартовия профил. Всяка ламела има специални отвори за завинтване на самонарезни винтове. Те имат овална форма, която позволява на панелите да се придвижват спрямо тях, когато температурата се увеличава. В този случай винтът не се завинтва до края с приблизително 1 мм, така че панелът може да се движи при температурна разлика.

По този начин цялата фасада се облича. За да се фиксират панелите около периметъра на прозореца или вратата, се използват специални релси. Например вертикалният наклон е завършен с G-релса. Последната (горна) хоризонтална плоча се фиксира с помощта на лентата за довършителни работи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вилиСайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вили
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Гаражна декорация на стени - Материали и технологииГаражна декорация на стени - Материали и технологии
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
Нарежете удара за сайдинг със собствените си ръцеНарежете удара за сайдинг със собствените си ръце
Монтиране на сутеренния сайдинг със собствените си ръцеМонтиране на сутеренния сайдинг със собствените си ръце
Монтиране на солариум със собствените си ръцеМонтиране на солариум със собствените си ръце
Как да монтираме сайдинг?Как да монтираме сайдинг?
Видове сайдинг за корпус - изберете качествен сайдинг за домаВидове сайдинг за корпус - изберете качествен сайдинг за дома
» » Монтиране на сайдинг със собствените си ръце винил, дърво, желязо