Монтиране на солариум със собствените си ръце

Ръководство за инсталиране на сайдинг

За да започнете да инсталирате сайдинга със собствените си ръце. е необходимо да се запознаете с някои правила и препоръки относно работата с този материал и с основата на къщата.

За завършване на комина се използва специален комин.

Общи препоръки за монтаж

Сайдингът за винкела може да бъде леко компресиран или разширен. Това означава, че има малка деформация поради температурата, която е характерна за повечето материали. Това трябва да се вземе предвид, когато се пробиват дупки при монтажа на панели. Те трябва да са малко по-големи от ключалките (самобръчкови винтове, нокти). По-добре е да използвате самонарезни винтове, тъй като те, за разлика от ноктите, се отстраняват по-лесно от повърхностите.Схема за свързване на вдлъбнатината на стената на винта в жлеба.

За да затегнат винтовете за самозатягане (или за удари на ноктите), експертите не съветват да спрат, а да останат малки разстояния между шапките и панела. По време на затварянето е важно да поставите винта или нокътя строго в центъра, за да не повредите материала. Когато инсталацията приключи, сайдингът трябва да се опита да се движи. Ако всичко е направено правилно, продуктът ще се движи леко.

Инсталирането на една обшивка предвижда леко празнина специално оставя между продукти (които ще бъдат около 16 mm по време на топъл период, 10-13 мм - студени, се дължи на факта, че, например, материал свиване междина намалява).

Полагането започва от левия ъгъл на сградата и се изпълнява отдолу нагоре, панелите трябва да бъдат разположени само хоризонтално, т.е. кутията трябва да се извършва в изправено положение. По-добре е да използвате самобръчкови винтове или гвоздеи, направени от цинк и алуминий. Металните не трябва да се използват поради тяхната чувствителност към корозия.Фиксиращият елемент след монтажа трябва да бъде само в перпендикулярна позиция, затова най-добре е да се грижи предварително за дупката в касичката, трябва да се направи с тънка тренировка.

Видове сайдинг и фитинги, необходими за довършване.

По-добре е да работите с панели от същата партида, защото материалите създадени в различно време може да имат забележими разлики (например в сянка, стил), които могат да се проявяват с течение на времето.

Преди монтирането на сайдинг сайдинг, парна бариера и хидроизолационни слоеве са създадени. Това се прави, за да се защитят части от сградната структура. По-добре е да не приемате фолийни материали за тази цел.

Изсичането на кофраж на циментова основа се препоръчва с метална хартия. Направете това по такъв начин, че да постигнете естествеността на завършената зидария.

В случай, че височината на опората може да пречи на облицовката на твърди панели и те се нуждаят от подрязване, стартовата лента не може да бъде зададена изобщо. За намаляване на отпадъците можете да отрежете дъното с нарязани парчета. Бъдете внимателни, ако намалите температурните шевове, в резултат на притискането на панелите към щифтовете, разположени на долния ред, сайдингът може да бъде разбит. За да се улесни монтирането на сайдинг сайдинг при ниски температури помага за съхранение в топли помещения.

Елементите на сайдинг сайдинг могат да се използват само в хоризонтално положение. Едновременно можете да работите само на два ъгъла.

Повърхността, върху която ще бъдат прикрепени по-късно елементите на сайдинг сайдинг, трябва да бъде направена гладка, за да се постигне равномерност. Ако няма възможност да чуете ноктите в стената или да завинтвате винтове, а след това инсталирайте предварително кутията, създадена от метал или дърво.

Инструменти и материали

За монтиране на кофража със собствените си ръце ще ви трябва следните материали и инструменти:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на пластмасова перваза със собствени ръцеИнсталиране на пластмасова перваза със собствени ръце
Камъни по ноктите СнимкаКамъни по ноктите Снимка
Как да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалистиКак да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалисти
Самонарезни винтове за бетон - размери, цени, видеозаснемане, снимкаСамонарезни винтове за бетон - размери, цени, видеозаснемане, снимка
Правилно фиксиране на сайдингПравилно фиксиране на сайдинг
Монтаж на PVC панели в банята със собствени ръцеМонтаж на PVC панели в банята със собствени ръце
Монтиране на термопанели със собствените си ръцеМонтиране на термопанели със собствените си ръце
А котва или винт, което е по-добре?А котва или винт, което е по-добре?
Как да оправяме велпапето на стъпалото стъпка по стъпкаКак да оправяме велпапето на стъпалото стъпка по стъпка
Консумация на самонарезни винтове на 1 m2 профилиран листКонсумация на самонарезни винтове на 1 m2 профилиран лист
» » Монтиране на солариум със собствените си ръце