Монтиране на винил сайдинг, инструкции за монтаж на сайдинг

Препоръки за монтиране на сайдинг

Смилане на сайдинг

поради температурното разширение

(нарушение на правилата за инсталиране).

Известно е, че температурните колебания влияят върху степента на компресия и разширяване на строителните PVC материали - така размерът на сайдинга може да се увеличи или намали до 9.5 мм. Висококачествената и издръжлива щайга може да предотврати термичната деформация.

Не се препоръчва да се използва евтина суха дървесина за дъската. Тя напукана, огънат дава силно свиване и може да съсипе фасадата, тъй като тя е плоска и стабилна база осигурява перфектна повърхност сайдинг през целия експлоатационен период, обещанията на производителя. Ако стената или пода е гладка, тогава фасадата ще изглежда перфектно.

Елементи за визуална инсталацияУверете се, че имате предвид визуалните характеристики на инсталацията - припокриващите се панели трябва да се припокриват, доколкото е възможно, от видими места на фасадата. Предният подход към вратата трябва да бъде обвит, така че припокриващите се шевове да не са видими, т.е. е необходимо да се работи от ъгъл на врата. Когато излезете от сградата върху черупката, никой не изглежда, така че шевовете не са забележими. И колкото повече използвате цели панели, без да ги разкроявате, толкова по-гладко и красиво изглежда фасадата.

Видове връзки и крепежни елементи

При монтажа се използват два вида връзки: заключване и припокриване. Връзката на ключалката на сайдинга изисква внимателно разглеждане - прилагате сила отдолу нагоре, докато заключването на горния панел е свързано към дъното. Не натискайте панела надолу или нагоре, когато го заключите. Издърпването предотвратява естественото свиване на температурата или разширяването на винила, а освен това огъва панела. Грешката се забелязва само след три или четири реда - нарушението на хоризонталните линии става видимо визуално, което влияе върху външния вид на фасадата.

Като закрепващи елементи използвайте скоби, винтове за самозатягане или гвоздеи, покрити с антикорозионни материали. Без такова покритие те скоро ще станат неизползваеми и след дъждовете по повърхността на панелите ще се стичат от тях ръждиви потоци. Закрепващите елементи трябва да бъдат висококачествени и издръжливи на самите панели.Ако центърът на отвора за ноктите е позициониран така, че да не сте закрепили елемента за закрепване в кутията, тогава е разрешено леко преместване, без да се разширява дупката. Ако се счита, че смяната е критична, разширяването на гнездото с перфоратор е приемливо. Имайте предвид, че закрепването на крепеж към ръба на отвора е изключително нежелателно.

Ако перфорираният отвор не е на място, където се нуждаете от крепеж, не чурувайте ноктите през сайдинг. Направете дупка с перфоратор или сондаж.

Обърнете внимание на размерите на скрепителните елементи. Дължината трябва да бъде такава, че крепежът да влезе в касата или стената с най-малко 20 mm. Винтовете на винтовете и гвоздеите трябва да са най-малко 8 мм, в противен случай панелите могат просто да скочат от тях.

Ако използвате самочувствие, а след това за по-сигурно закрепване на панела в случай на силен вятър, трябва да се постави найлонова шайба под главата му - това ще даде допълнителна здравина на приставката.

Различните видове крепежни елементи изискват различна степен на умение, така че да не се чукат гвоздеи или скоби близо, е необходимо умение. Винтовете или винтовете могат да се завинтват плътно, а след това отвийте назад един завой, създавайки необходимата свобода. Ако работите без помощник, дайте предимство на винтовете - те могат да бъдат завинтени с една ръка с помощта на отвертка, а втората държи панела.

Необходимо да се контролира стриктно закопчалка стоеше перпендикулярно на повърхността - огънат нокти ще предотврати винил на термично разширение отива панел опъната и в резултат може да се огъне.

Температурни пропуски

При монтирането на винилова обшивка е необходимо да се вземат предвид температурните разлики между елементите на фасадата. Ако това не бъде направено, след разширяването на грамофонни плочи са една на друга и се деформира и охлаждане и последващо свиване на панела може да доведе до факта, че тя просто изскача от замъка. Необходимата величина на температурните пропуски обикновено се посочва в инструкциите на производителя, докато трябва да разчитате на някои фактори и да знаете теорията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Метална каса под цена на сайдинг, купете в МоскваМетална каса под цена на сайдинг, купете в Москва
Сайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вилиСайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вили
Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Изчисляване на топлинното разширение на сайдингаИзчисляване на топлинното разширение на сайдинга
Завършване на фасадата на къщата със стенна обшивка - предимства, производители, монтажЗавършване на фасадата на къщата със стенна обшивка - предимства, производители, монтаж
Затопляне на фасадата на тухлена къща по няколко начинаЗатопляне на фасадата на тухлена къща по няколко начина
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
Метален сайдинг за тухли - фотосиране, характеристики, цена и ценаМетален сайдинг за тухли - фотосиране, характеристики, цена и цена
» » Монтиране на винил сайдинг, инструкции за монтаж на сайдинг