Изчисляване на топлинното разширение на сайдинга

При инсталиране обшивка Необходимо е да се вземат предвид много фактори, които оказват влияние върху правилната работа на фасадата на сградата като цяло. Включително, че е необходимо да се вземат предвид и температурното разширение на материала. В края на краищата, всяко движение на материала води до появата на дефекти в случай на неправилна инсталация. Обмислете как да изчислите температурното разширение, за да предотвратите появата на дефекти.

На първо място, трябва да следвате указанията на сандъчетата, тъй като правилата за инсталиране се различават от различните производители. Разликите се дължат на различния състав на материала, така че трябва да оставите различни температурни пропуски. Но за да не следваме тези правила в слепите, ще разгледаме законите на термичната експанзия:

L = L0Tmicro-,

където L- удължаване на страничния панел, L0- дължина на панела при инсталационната температура, T- температурата, при която панелът се нагрява или охлажда, микро- - коефициентът на разширение, посочен в кутията на производителя.Когато изчислявате, имайте предвид, че съветите, дадени на кутията, са дадени за разширенията на цели панели. Например, препоръчваме да оставите температурна разлика от 5 мм. Това означава, че тази разлика трябва да остане между два цели панела. Ако искате да оставите празнина между подрязаните панели, то трябва да се изчисли по горната формула.

Също така се препоръчва да закупите владетел с инчови дивизии, когато купувате американски сайдинг. Съгласете се, че ще бъде трудно да се правят изчисления, които непрекъснато се превръщат на инчове на милиметри (1 инч = 25,4 мм). По този начин намалявате вероятността от грешка в инсталацията.Както вече беше описано в предишните статии, панелите за сайдинг трябва да бъдат фиксирани точно в центъра на монтажния отвор. Сега е ясно защо производителите произвеждат тези дупки овална към фиксиращ елемент (винт, нокти, щапелни) се спряха върху чинията и го дават да се движат безопасно по време на топлинното разширение. Много производители правят дупката малко повече, защото те разбират, че няма да монтажници vymeryat точно в центъра на дупката, и да произвежда фиксиране "на око" панел.

Също така, когато инсталирате сайдинга, обръщайте внимание на температурата, при която правите инсталацията. Ако си припомним физика на училището, става ясно, че материалът се разширява, когато температурата се повишава и се свива с охлаждане. Предвид инсталационната температура T, Увеличете разстоянието между панелите при температура на студения въздух и намалете високата им стойност.

Моля, имайте предвид, че в инструкциите на американските производители температурата не е в градуси по Целзий, но се измерва в градуси по Фаренхайт. За да преобразувате Фаренхайт в градуси Целзий, трябва да извадите 32 градуса от номера, даден в инструкцията, и да го разделите с 1.8.

Изчисляване на топлинното разширение на сайдинга

Помислете за пример, когато е необходимо да се определи панела, за да щайгата: Мерки разстоянието от ъгъл до ъгъл, изрязани от дължината на панела е равно на разстоянието от ъгъл до ъгъл минус два пъти разликата в разширяване. При рязане на панела, не забравяйте да вземете предвид температурата на околната среда. Монтажът започва от средата на панела и се придвижва към ръбовете, като запушва ноктите в средата на монтажния отвор. След като панелът е напълно сигурно, че трябва да се провери за мобилност в страна, ако панел сайдинг се движи до температурата на дължината на празнина, след инсталацията се прави правилно и може да се пристъпи към следващото инсталацията панел. 

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Fibrocemented фасадни панели си струва да се купи?Fibrocemented фасадни панели си струва да се купи?
Добавяне към общата къща - съвет от адвокати и адвокатиДобавяне към общата къща - съвет от адвокати и адвокати
Завършете с технология на самобръсначка и подробни инструкцииЗавършете с технология на самобръсначка и подробни инструкции
Изчисляване на страничните профилиИзчисляване на страничните профили
Колко струва да шиете къща с сайдинг, цената на работата на квадратен метърКолко струва да шиете къща с сайдинг, цената на работата на квадратен метър
Монтаж на тръбопроводи от полипропиленова тръба pn20Монтаж на тръбопроводи от полипропиленова тръба pn20
Правилно фиксиране на сайдингПравилно фиксиране на сайдинг
Шиене на балкон със собствените си ръцеШиене на балкон със собствените си ръце
Метална сайдинг голяма линияМетална сайдинг голяма линия
Монтиране на винил сайдинг, инструкции за монтаж на сайдингМонтиране на винил сайдинг, инструкции за монтаж на сайдинг
» » Изчисляване на топлинното разширение на сайдинга