Правилно фиксиране на сайдинг

Тъй като най-често срещаните обшивка

е винил сайдинг, ние ще говорим за правилното съхранение, транспортиране и монтаж. При транспортирането всичко е ясно, не можете да съхранявате повече от 12 кутии на височина и трябва да сте здраво обезпечени по време на транспортирането. При съхранение трябва да спазвате няколко правила: не съхранявайте повече от 12 кутии един върху друг, стаята трябва да е суха, температурата в помещението да не надвишава + 55 ° С.

По този начин външното съхранение през лятото може да бъде причина за отказ от гаранцията на производителя, така че съхранението на сайдинга да се погрижи предварително.

при монтаж на сайдинг Трябва да се помни, че всички винилови продукти се поддават на големи разширения при температурни разлики. И тъй като сайдингът има формата на дължина на панела, така че удълженията ще бъдат линейни, които могат да достигнат 10 мм. Помнете това по време на работа и можете да избегнете появата на повечето проблеми в процеса на работа.Разширяването на температурата не е уникално за PVC продуктите, така че при използване на дървени решетка, не забравяйте да проверите влажността на дървото. Когато инсталирате странични панели, не се опитвайте да ги дърпате в посоката, от която се нуждаете. Панелът трябва да е свободен да влиза в заключването на предишния панел, без да се полагат големи усилия.

При използване на метални крепежни елементи в инсталацията (пирони, винтове, шайби и др.) Се грижи за антикорозионната повърхност на метала. Тъй като ръждясал метал може да разваля външния вид на фасадата на цялата сграда. Също така, трябва да се вземат под внимание размерите на крепежните елементи, като по този начин дължината на нокътя или samoreza трябва да бъде достатъчно, че вдлъбнатината в решетката трябва да бъде около 20 мм. Обърнете внимание на размера на капачката на закопчалката, тя трябва да бъде такава, че панелът да не летят през нея.

Правилно фиксиране на сайдинг

Правилно фиксиране на сайдинг

Неправилно свързване на сайдингПравилно фиксиране на сайдинг

Така че, за да се избегне деформация на сайдинга, е необходимо също така правилно да се чукат гвоздеите или да се завинят винтовете за самозатягане. Необходимо е стволът да се забие стриктно в средата на монтажния отвор на панела на стъпки от не повече от 400 мм. Имайте предвид, че гвоздеят не трябва твърдо да фиксира панела към щайгата, но трябва да бъде разстоянието от капачката до панела, т.е. Панелът за сайдинг трябва да се движи свободно при разширяване на температурата.

За да чуете ноктите, без да достигнете панела от 1 мм, трябва да имате много опит и специални умения, за да опростите работата, която използвате винтове, които са извити на един завой. Също така, спазвайте стриктна перпендикулярност, когато ударите пирон или завъртате винт. Не се допуска гвоздеи под ъгъл, по-добре е да го махнете и да вкарате нов.

При закрепване на вертикални елементи за облицовка първият гвоздей в горната част на частта се блокира по такъв начин, че да го поддържа, а останалите гвоздеи се запушват, както е описано по-горе.

Въз основа на горното, сайдингът трябва да бъде прикрепен само към монтажните отвори, но ако трябва да го поставите в сайдинг, където няма отвор, то трябва да бъде направено с перфоратор или свредла.

Вземете предвид температурното разширение с удължението на панелите, така че ако не оставите температурната междина между панелите да се съединяват, когато панелите се нагорещят, те ще се разпръснат и когато се охладят, свиването ще започне. При стесняване един панел се опира на другия и започва да се избутва един друг от равнината на общата фасада. Найлоновите шайби се използват и за надеждна инсталация на сайдинг в райони с пориви на вятъра, които позволяват да се увеличи площта на нокътната глава или самобръчковия винт. 

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вилиСайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вили
Сайдинг под логото предимства и последователност на видео довършителни работиСайдинг под логото предимства и последователност на видео довършителни работи
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Изчисляване на топлинното разширение на сайдингаИзчисляване на топлинното разширение на сайдинга
Орто Уфа Продажба на довършителни материали от PVCОрто Уфа Продажба на довършителни материали от PVC
Как да поставите сайдинг със собствените си ръцеКак да поставите сайдинг със собствените си ръце
Нарежете удара за сайдинг със собствените си ръцеНарежете удара за сайдинг със собствените си ръце
Сайдинг с подслонСайдинг с подслон
Монтиране на солариум със собствените си ръцеМонтиране на солариум със собствените си ръце
Как да монтираме сайдинг?Как да монтираме сайдинг?
» » Правилно фиксиране на сайдинг