Винил сайдинг - самостоятелно монтаж, инструкции за инсталиране на видео

Монтиране на винил сайдинг - ние шият къщата с сайдинг със собствените си ръце (подробни инструкции с снимки, видео, диаграми и рисунки)

Шиенето на къщата може дори да се използва от новодошли. Достатъчно е да знаете реда на действията и някои нюанси. Ако сте избрали да изберете винил сайдинг като покритие материал, инсталирането от собствените си ръце е повече от просто.

Инструмент за монтиране на сайдинга Въз основа на материала по-долу ще научите как да оправяте правилно сайдинга на стената.

За по-голяма видимост всеки етап е придружен от снимка и в края на видеоклипа.

Моля, имайте предвид, това са инструкциите за монтаж на винил сайдинг, чиято инсталация се различава от инсталирането на метални сайдинг.

Инструмент за сайдинг:

 • нож. Кой не знае какво да намали винил сайдинг: винил - материалът е мек, лесно се отрязва с остър нож. За целта маркирайте жлеба на панела. Няколко пъти огънете-изправете лентата. В резултат на това тя ще се счупи според планираното съкращение;
 • електрически трион. Използва се вместо нож. Предлага по-красив разрез, а също така ви позволява да ускорите процеса на подготовка на панелите по размер.
 • бормашина или перфоратор. С тяхна помощ е удобно да се увеличат дупките за закрепване на хардуер или да се ударят нови;
 • отвертка. За затягане на хардуера;
 • ниво сграда. Лазерът е много удобен за използване;
 • Рулетка.

Добре е да знаете. Ако искате да поставите мелницата за рязане на сайдинг панели - това е допустимо. Имайте предвид обаче, че при високи обороти разрязаният лист ще започне да се нагрява и да се стопи. Това ще доведе до деформация. Затова използвайте bulgark при ниска мощност.

Преди да започнете да инсталирате съветите - съвети

 1. Когато се пристъпва към облицовка на къщата с винилови сайдинг, винаги имайте предвид, че този материал има висок коефициент на линейно разширение. Това означава, че между началните релси и между редове и ламели трябва да се наблюдава пролука между 5-7 mm. И ако инсталацията се извършва при температури над -10 ° C (което по принцип е неприемливо от гледна точка на здравия разум на, но за домашна практика съвсем обикновено) - това, че отворите трябва да бъдат най-малко 10 мм.
 • Наличието на празнина трябва да бъде между работната повърхност на материала и крепежните елементи. По-долу ще обсъдим това по-подробно.
 • Винил сайдинг трябва да лежи най-малко няколко часа при външни температури преди началото на монтаж работа.
 • Сайдингът във всеки случай не може да се завинтва с отвертка. Този подход при монтажа може да доведе до напукване на листа от материал. Но, ако има такава необходимост, да определи на листа не е мястото, където Gvozdeva ударил дупки, първо трябва да пробия дупка в Хардуер, а след това се определи листа или допълнителен елемент.
 • Независимо от факта, че закрепването на сайдинг с винтове за самозатягане е най-често срещаната практика в домакинството, все още е възможно да се използват скоби като гвоздеи и скоби.

  Монтиране на винил сайдинг - инструкция  По принцип инсталацията на винил сайдинг може да бъде разделена на няколко етапа:

  1. закрепване на стартовата плоча;
  2. монтаж на вертикални пръти (ъгли и H-конектор);
  3. монтаж на странични панели;
  4. рамкиране на отвори за прозорци и врати с сайдинг;
  5. монтаж на винилов сайдинг около арката;
  6. разположение на стърчащи елементи;
  7. закрепване на довършителни летви;
  8. монтаж на софт;
  9. подложка от дъги.

  Полезно е да знаете: Закрепването на сайдинг към металната щайга или към дървената или дори до основата на стената винаги започва отдолу. Това ви позволява да поставите всеки следващ панел над предишния. По този начин се постига допълнителна защита на повърхността или нагревателя от въздействието на влагата.

  1. Монтаж на началната лента (начална лента)

  Монтирането на сайдинг панели винаги се извършва при използване на стартовата лента. Прикрепен е към периметъра на сградата (или част от нея, която се планира да бъде облицована).

  Началната лента е затворена от няколко панела, така че няма специални изисквания за нея. Той може да бъде съединен от парчета или да използва лента с различен цвят.  Стартовата линия определя тона за всички задачи. По-добре е да отделите повече време за изравняване, отколкото да се опитате да коригирате дори минималното пристрастие в хода на инсталационната работа.

  Маркиране преди инсталирането на началната лента Преди да започнете да я закрепяте, трябва да идентифицирате местоположението на бъдещия прикачен файл.

  За да направите това, задействайте гвоздей (винт на винта) в най-ниското ниво на стената.

  Разстоянието от гвоздея до земята трябва да бъде равно на ширината на началната плоча.

  След това затегнете конеца между ноктите. Проверете дали напрежението на конеца е правилно, като използвате нивото на сградата. След това, като използвате тебешир, нарисувайте линия по протежение на конеца между ноктите. То ще означава линията на закрепване на началната лента.

  Определяне на началната лента Колкото по-често използвате нивото, толкова по-правилно и точно ще бъде извършено инсталирането на сайдинга.

  Въпреки това, най-малко всеки трети ред от обикновени ленти за страници трябва да се провери за възможността за отклонение от нивото.

  След това фиксирайте лентата.

  Как да оправи винил сайдинг на стената

  Когато монтирате елементи от винил, е важно да се закрепят правилно. А именно, важно е да се придържате към следните условия:

  Правилното фиксиране на винилната обшивка - разстоянието между два съседни винта трябва да бъде около 250-300 мм.

  - завъртете хардуера или запушете нокътя строго перпендикулярно на равнината.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Сайдинг под логото предимства и последователност на видео довършителни работиСайдинг под логото предимства и последователност на видео довършителни работи
  Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
  Как да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделноКак да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделно
  Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
  Как да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалистиКак да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалисти
  Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
  Гаражна декорация на стени - Материали и технологииГаражна декорация на стени - Материали и технологии
  Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
  Как да поставите сайдинг със собствените си ръцеКак да поставите сайдинг със собствените си ръце
  Нарежете удара за сайдинг със собствените си ръцеНарежете удара за сайдинг със собствените си ръце
  » » Винил сайдинг - самостоятелно монтаж, инструкции за инсталиране на видео