Работете по инсталирането на сайдинг със собствените си инструкции за инсталиране на видео и снимка

Работа с сайдинг със собствените си ръце: характеристики и нюанси

Един от най-печелившите начини за подобряване и подобряване на техническите характеристики на сградата е сайдингът. Тази опция за завършване на фасадата ще даде комфортен, завършен вид, както и ще подобри естетическите качества на всяка сграда. В снимката има примери за различни опции. Това не са всички предимства на този метод.

Научете се да работите с сайдинг

Отличителна черта на натрупването е простотата на нейното внедряване. Всеки, който се е запознал с простите правила на технологичния процес, е в състояние качествено да произведе цялото количество работа по сайдинг с сайдинг. Ако по някаква причина възнамерявате да извършите сами работата по завършването на фасадата, трябва да обърнете специално внимание на този въпрос. Тъй като най-малкото отклонение от технологичната концепция може да повлияе отрицателно върху функционалните характеристики на материала и цялостния външен вид.

Класификация на сайдинг

Преди да започнете да работите, трябва да изработите ясна концепция и да следвате прости съвети. Първо, трябва да разберете разнообразието от видове сайдинг и да изберете най-подходящия материал за облицовка. Първоначално сайдингът се разбираше като процес на изкореняване на фасадите на сгради, като се използваше дървена дъска, която беше хоризонтално припокривана на долната дъска.

С течение на времето се формира голям клас сортове материали за декорация на фасади. Те са направени под формата на гъвкави панели с заключваща система за закрепване, имащи отвори за самозатягащи се винтове или пирони. Класирането на сайдинга се извършва:

 • Съгласно състава на материала, от който е направен. Днес алуминий, стомана, цимент и цинк са много популярни;Видове сайдинг

 • Чрез вида материал, който той имитира. Най-често срещаните опции са тухла, камък, дърво;

От друга страна, сайдингът за външни работи, видовете, изброени по-горе, е разделен според:

 • функционални изисквания и потребителски характеристики - маса, дебелина, дължина, ширина, както и чувствителност към физически и химически влияния;
 • цветова гама (има огромен брой независими цветове и техните цветове);
 • Текстура (от гладка, до сложност на структурната имитация на естествено дърво);
 • производител.

Работа със siding socle

Какъв материал да изберете

След като изберете най-подходящия тип сайдинг, отделете време да получите първия. Трябва да обърнете внимание на някои функции:

 • Еднородност на цвета. Един от най-скъпите компоненти на състава на съединението е пигментът. В материала на клас "премия" двете страни на елемента имат същия цвят. По-леката вътрешна страна показва средната класа на материала.
 • Площ на предната повърхност. Наличието на блясък показва слаба устойчивост на UV лъчи и температурни ефекти. Тъй като такава фактура изразходва повече топлина и бързо губи положителните си качества, тя бързо избледнява.


 • Отвори за закрепване. Те трябва да са на една и съща линия в целия елемент. Дупките трябва да бъдат с еднаква форма.
 • Качество на опаковката. Фирма, която наистина се интересува от качеството на своите продукти със сигурност ще се погрижи за качествените опаковки. Тъй като по време на транспортирането продуктът може да се деформира и да стане неизползваем. Здравите кутии от специален материал са един от гарантите за качество.
 • Пластичност. Ако материалът е лишен от пластичност, тогава неговата инсталация ще стане по-сложна и положителните качества ще се влошат.

Подготвителна работа

Преди да се пристъпи директно към монтажа на сайдинга, трябва да се извършат няколко подготвителни работи:

 • Трябва да изчислите броя на панелите и профилите по вътрешните и външните ъгли;
 • Необходимо е да закупите достатъчен брой рафтове (4/6 см), за облицоване около периметъра на цялата сграда. При наличие трябва да има необходимото количество винтове и самонарезни винтове (от изчисление на 1 самозарязващ се на 35 см. Rejki)
 • Необходимо е да има достатъчно количество изолационни панели

Необходими инструменти:

Работата с сайдинг ще изисква подходящите инструменти:

 • рулетка;
 • файл;
 • лакът;
 • Метални и гумени чукове;
 • нож;
 • равнище;
 • бормашина;
 • въже;
 • Мел.

Подготовка на повърхността

От този процес започват инструкциите за инсталиране на сайдинг. Подготовката на повърхността е най-важният етап. Основната точка е изграждането на летвата. Тя е от нейната воля зависи от външния вид. На снимката има примери за технологично правилни опции. Той трябва да се третира с антисептик, за да се предотврати появата на гъбичките.

Необходимо е да се отървете от стари платна и капаци, ако има такива. Ако се установят значителни нередности по време на създаването на летвата, те се коригират чрез полагане на дървени блокове или чрез бръснене на съществуващите коловози. Вертикална конструкция се препоръчва за монтаж на ламели. Ако е необходимо, можете да извършите изолация. Нагревателят не трябва да надвишава размерите на релсата. Може да се намира както извън клетката, така и вътре в нея.

Допълнителна функция летва е кражба, която през зимата ще спестите пари за отопление и вентилация ще осигури вода пот, и ще създаде необходимата прохлада през лятото.

След приключване на всички подготвителни работи се извършва монтаж. Кратка инструкция описва подробно монтажа на сайдинг със собствените си ръце. След приключване на всички подготвителни работи се извършва монтаж. Инсталацията се извършва отдолу нагоре.

Когато инсталирате, помислете за амплитудата на компресията и разширяването на панела. Ето защо, не закрепвайте плътно елемента, трябва да оставяте малко разстояние, чийто размер директно зависи от климатичните условия. Как правилно да инсталирате празнината и самият сайдинг видео инструкции ще разбере на етапи.

Предимства на облицовката

Основните предимства са неговата издръжливост. Тъй като основният материал е поливинилхлорид. По време на операцията не е необходимо да се оцветява или да се харчат пари за рутинни ремонти. Той не е корозирал и е устойчив на физически и химически увреждания. Материалът е безопасен за хората и околната среда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вилиСайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вили
Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Изчисляване на страничните профилиИзчисляване на страничните профили
Метален сайдинг в ТолиатиМетален сайдинг в Толиати
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Затопляне на фасадата на тухлена къща по няколко начинаЗатопляне на фасадата на тухлена къща по няколко начина
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
Сайдинг устройство и компонентиСайдинг устройство и компоненти
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
» » Работете по инсталирането на сайдинг със собствените си инструкции за инсталиране на видео и снимка