Сайдинг устройство и компоненти

Сайдингът може да бъде от два типа: вертикално ориентиран и хоризонтално ориентиран сайдинг. Името говори само за себе си. Инсталирането се извършва съответно. Днес пазарът разполага с голямо разнообразие от панели за сайдинг, които имат различни форми.

Сайдинг дойде при нас от Америка. През последното столетие къщите са облицовани с дървени летви, но след появата на технологичната ера, дървените ламели заменят пластмасовото сайдинг. Във форма, тя със сигурност наподобява дъската най-много. Въпреки че днес те произвеждат сайдинг не само от пластмаса, но и от дърво, метал, цимент.

По метода на инсталиране те практически не се различават. Нека да разгледаме устройството и компонентите на сайдинг, използвайки примера на винила (най-често срещаното) сайдинг.

Сайдинг устройствоСайдинг устройство

Всяка лента е перфорирана фланец (1), поради което е закрепен към рамката. Заключете или заключете (2), благодарение на тази част на лентата, фланецът е скрит. Предния панел (3) - панелът, който излъчва дървени дъски, може да бъде единичен, двоен или троен. Върнете заключването (4) и петата (5), служат за гладко закрепване на целия панел.

Аксесоари за сайдингПо-рано, когато къщите бяха изковани с обикновени стелажи, имаше проблеми със силни пориви на вятъра. Рейки започна да се плиска или дори да се откъсне от рамката на сградата. Ето защо модерният сайдинг е снабден с брави, благодарение на които панелите са съединени в едно цяло. Както може да се види от сайдинг устройството, ако панелът е монтиран отделно, има разглобена долна част и грозен връх под формата на скосяване.

За да се премахне това, по-ниска начална лента. С него започва цялата инсталация на сайдинг. Има широки и тесни стартови панели. Ако е необходимо да се снижи сайдингът до основата на сградата, тогава се използва широка стартова лента. За да увеличите якостта, монтирайте металната стартова лента.

Аксесоари за сайдингАксесоари за сайдингАксесоари за сайдингСъщите стартови ленти се монтират по периметъра на прозореца и отворите на вратите. Ако склоновете са големи, тогава се използват ъгловите стартови ламели. Обърнете внимание, при закупуването на всички компоненти, че различните типове сайдинг имат различни начални барове.

За да се скрият всички грозни изрязани краища на използваната сайдинг J-летва. Тя може да бъде направена от вас, като изрежете върха на стандартния панел, но в този случай петата ще се понижи малко.

За облицовка на корнизи използвайте стрехи софит сайдинг. Разликата му от стандартната сайдинг се състои в опростено заключване и наличието на перфорации. При вентилирано покривно устройство дупките в стрехите са задължителни. Краищата на прожекторите са F-летва, които изпълняват декоративна функция.

Когато инсталирате големи фасади, трябва да свържете страничните панели. Можете да направите връзка, като използвате Н-ремък или се припокриват. H-баровете могат да бъдат с различни ширини, в зависимост от архитектурата на фасадата. При монтиране на скута, панелите трябва да бъдат разместени.

Аксесоари за сайдингАксесоари за сайдингАксесоари за сайдинг

За да подобрим ъглите на сградата, ъглов бар. Понякога ъглите под профила изгорят с пяна. Моля, имайте предвид, че когато издухвате пяна под профила, трябва да поставите полиетиленово фолио, за да предотвратите залепването на профила. В противен случай, при промяна на температурата, профилът няма къде да постави прекомерно напрежение на натиск. Още по-лесно е да се издухате с пяна, преди да инсталирате сайдинга.

Също така, различни производители правят аксесоари за по-изразителен дизайн на фасадата на сградата. Източник на страницата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Метал сайдинг, цената в Брянск, орел, Курск, Калуга, Смоленск - вашият святМетал сайдинг, цената в Брянск, орел, Курск, Калуга, Смоленск - вашият свят
Сайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вилиСайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вили
Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Как да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделноКак да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделно
Модерна топлоизолационна къща под дървотоМодерна топлоизолационна къща под дървото
Метален сайдинг в ТолиатиМетален сайдинг в Толиати
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Как да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалистиКак да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалисти
Фиброциментен сайдингФиброциментен сайдинг
» » Сайдинг устройство и компоненти