Сайдинг с подслон

По-често използвани обшивка за обшивка фасади на стари къщи. Ето защо, преди всичко е да се подготви повърхността на стените за сайдинг с сайдинг. Ако на фасадата има изпъкнали части от предмети, те трябва да бъдат разглобени, независимо дали е прозорец или корпус на вратата.

сайдинг облицовки

След почистване на повърхността е необходимо да се монтира рамката, към която ще се прикрепим обшивка. Много често е била рамката на дървен лъч, но мисля, че би било по-добре да използвам профила на CD, който се използва при монтажа на гипсокартон. По този начин се увеличава трайността на нашата рамка за сайдинг, сайдинг, тъй като дървото в крайна сметка има свойството да гние и колапс.

И така, изберете най-ниската точка на периметъра стена на нашата къща, отстъпление вертикално нагоре от 40 мм. и победи линиите с подплатено въже. Тази линия ще служи като насока за монтиране на първоначалния бар, спазвайки стриктно ниво, тъй като това засяга равномерността на цялата сайдинг.След това самият профил е прикрепен към стените. Ако сайдинг облицовки ще бъде хоризонтална, след това профилът е фиксиран само вертикално, така че да не се нарушава вентилацията на сайдинга. Размерът на профила е 300-400 мм. при нормални климатични условия и 200-300 mm. с големи пориви на вятъра. Обърнете внимание на местата, където планирате да монтирате фиксаторите върху сайдинг, трябва да създадете допълнителна рамка. Изравняването и закрепването на самите профили са направени върху U-образни крепежни елементи, както и при монтаж на гипсови плочи.

След като монтирате рамката за сайдинг, сайдингът трябва да обърне внимание на стегнатостта на нашата фасада и да уплътни, ако е необходимо, всеки уплътнител. Също така е възможно да се затопли фасадата на къщата с топлообменник, но повърхността на изолацията трябва да бъде покрита с хидроизолация. Между нагревателя и обшивката трябва да има пролука 20-30 мм. за странична вентилация.

сайдинг облицовкисайдинг облицовкисайдинг облицовкиИ така, затегнете първоначалните пръти по линията, маркирайки по-рано, така че горната част на релсата да съвпадне с линията. Между летвите остава пролука до 6 мм. За да се предотврати деформация на релсата при загряване.После се захващаме за фиксирането на J-образната лента по периметъра на прозореца и отворите на вратите. Ако прозорците са вдлъбнати по отношение на нашата фасада, ние фиксираме подходящата лента по периметъра. Фиксираме външните и вътрешните ъгли по такъв начин, че долният ръб на ъгъла да е 6-10 мм под първоначалната лента.

Да, почти забравих да спомена факта, че крепежни елементи са по-добре да се изпълняват не с нокти, а с винтове с паратични или гумени шайби. Тъй като след бягаме сайдинг облицовки влага на винтовете все още ще паднат, и нашите цели ще предотвратят петна от ръжда по сайдинг. Много важно е фактът, че е необходимо да се фиксират всички профили в центъра на монтажния отвор, а не по краищата. Това позволява в бъдеще да "дишаме" сайдинга при смяна на температурата.

Сайдингът се монтира по същия начин като всички барове, но има един "но". Самонарезните винтове трябва да са строго перпендикулярни и да не затягат винта здраво и да оставят 1-1.5 mm. между саморазрязващата се глава и страничния панел, за да се предотврати деформацията на панела, когато температурата се промени. В горната част на сайдинга се фиксира лентата за довършителни работи, а върху периферията. Което е приложено след инсталирането на всички светлини.

сайдинг облицовки

Скелетите се монтират с помощта на 2 успоредни фиксирани J-релси, а ако софитът е по-широк от 600 мм, ние добавяме докинг-бара. Използва се и за сайдинг с основната фасада.

Е, тук накратко за сайдинга, но ако искате да научите повече за сайдинга, ви съветвам да прочетете книгата на ААА. - Сайдинг. Характеристики на инсталацията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вилиСайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вили
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Как да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделноКак да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделно
Изчисляване на страничните профилиИзчисляване на страничните профили
Метален сайдинг в ТолиатиМетален сайдинг в Толиати
Тапицерия на дървена къща с сайдинг етапи на работа, видео и цениТапицерия на дървена къща с сайдинг етапи на работа, видео и цени
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
Сайдинг устройство и компонентиСайдинг устройство и компоненти
Как да поставите сайдинг със собствените си ръцеКак да поставите сайдинг със собствените си ръце
» » Сайдинг с подслон