Монтиране на финна сайдинг Инструкции за самосглобяване на сайдинг

Сайдинг инсталация

Малката инструкция за монтаж на сайдинг, общото удовлетворение от двата типа сайдинг винил - конвенционален Fineber на колиби и земята доломит, както и някои трикове, които позволяват да се спестят пари за закупуване на doroguschy хоризонтали за сайдинг.

Подготовка за монтаж на сайдинг

Първият фронтон на къщата, която бях отдавна отдавна. Вторият беше все още нерегулиран, така че незащитените дъски леко потъмняха от дъждовете. Първото нещо, което борави отворите прозорците ognebiozaschitnym състав Neomid телбод 450. След това стреля стена ветроупорен мембрана Izospan А и изпълнен сандъка от бар 50x50 мм. В близост до прозорците използвах бар 75х50 (дъска 150, разтворен по средата). Баровете бяха на разстояние 40 см един от друг. На първия фронтон изпъкналите краища на дъските на щайгата са затворени с дъска от гофрирана дъска - крайната плоча. Следователно, налице е отстраняване на декоративни летви е проста - на крайния летва J-профил, при кръстовището на фронтон-летва - вътрешен ъгъл коловоз.

На втория фронт, крайната пластина не е - леко не се побира вълната от велпапе и е решено да не го поставя. Жалко, защото с нея всичко би било много по-лесно и по-евтино. И така трябваше да слагам вятърна дъска (това е името на един от инструментите за сайдинг). Обикновено, преди монтирането на стенни панели или обикновен обшивка, монтирани всички хоризонтални елементи, които включват: J- и Н лайсни, рамкиране корнизи и прозоречни отвори, всички вертикални елементи, ъгли и стартер лента. Всичко това обучение - най-дълго, нездрав и неприятна част и задвижване на стенни панели на основата на готов - това е лесно и приятно, то се разглежда като стената расте пред очите ви.

Монтаж на порти и водачи за сайдинг

За монтирането на ветрогенератора сайдингът трябваше да бъде опакован на всяка рампа на ламелите върху чифт дървени дъски. Ето снимката:Външният борда се шие до края на летви, вътрешен монтирана на металната скоба 3. И там и там борда дебелина от 25 мм (инча). Както вътрешната воля и такива, а от външната страна за предпочитане 40- и така: в saydingovoy вятър борда от част планарна да фиксиращите канали от около 30 mm, така че в случай dyuymovka плоска част не е съседен на борда, и с 40 ще се поберат плътно. Въпреки това, без съседство, нищо не е ужасно.

За да монтирате вятър първи сайдинг борда се поставя довършителни ивица, а след това на вятъра, закрепен за желаната ширина и се вмъква в финалната лента, а след това да се завинтва на мястото си. За да оправя всички елементи на сайдинга, използвам галванизирани самонарезни винтове с 25-милиметрова преса.За определяне на разстоянието, което е необходимо да се заделят вътрешния борд на щайгите (и от този момент една щайга за монтиране на обикновен коловоз трябва да бъде опаковано), трябва да се определи вида на хоризонтални елементи, за да бъде монтиран в ъгъла шев покрив стена. Като цяло, в обшивка монтаж технология за този случай включва вътрешен ъгъл. Аз предлагам да го замени с J-бар. В допълнение, той е два пъти по-евтино, също така е по-удобно, за да инсталирате сайдинг панели. Така, за да осигурява правилно борда, е необходимо да се закрепи към нея парче J-профил, придават на борда на мястото на свързване и го така, че от изпъкналия ръб на J-профил на равнината, образувана от клетката е около 2 см (дебелина стенни панели с профилите и двойка mm свободно пространство).

J-каишка е по-удобно, в смисъл, че не можете да маркирате до най-близкия милиметър, как да го направя с вътрешния ъгъл, но просто грубо измерване и добавете няколко я видя остава прилично пространство и дължина при монтажа му панел са свободно остави след себе си бар. Когато мястото, където се получава монтирането на обшивка интериор ъгъл, защитен от дъжд, може безопасно да се постави J-бар. Ако е възможно проникване на утаяване, вътрешният ъгъл се предпочита, тъй по тях вода се плъзга по-добре, в противен случай тя може да падне върху летва дърво.

Оформяне на прозорци

Тези, които са изправени пред сайдинг за първи път е полезно да се знае това парче: общата цена на сайдинг с комплекта на стената над средното ниво два пъти по-висока от цената на "голи" обикновените панели, начислен върху цената на кв.м. Един прост пример: боядисани панела блок къща Fineber 150 w / парче, вътрешната ъгъл - 350, въпреки факта, че тя е бял и производството на пластмасови ясно малки листа. Същият брой на okolokonnye и вятър барове, външния ъгъл. По-евтиният J-профил - 140 p / piece, оттук и опитът да се замени с вътрешен ъгъл. Но в случай на непосредствена близост покрива стена, струва ми се, J-профил наистина удобен и по-ниска цена - хубав бонус.

Междинният резултат от челюстната кожа:

И почти на финала (почти - на снимката не са изрязани изпъкнали парцали от isospan)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вилиСайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вили
Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Как да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделноКак да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделно
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Как да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалистиКак да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалисти
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Гаражна декорация на стени - Материали и технологииГаражна декорация на стени - Материали и технологии
Завършване на фасадата на къщата със стенна обшивка - предимства, производители, монтажЗавършване на фасадата на къщата със стенна обшивка - предимства, производители, монтаж
Сайдинг със собствените си ръце, с затоплянето на дървената къща, изборът на материал и стъпка по…Сайдинг със собствените си ръце, с затоплянето на дървената къща, изборът на материал и стъпка по…
» » Монтиране на финна сайдинг Инструкции за самосглобяване на сайдинг