Облицовка на къщата чрез метализация

Използване на метална обшивка за корпус на жилището

Съдържание на статията:

В тази статия:

Днес облицовката на къщата с метална обшивка е напълно оправдано решение по отношение на избора на качествен, издръжлив и достъпен материал за защита на фасадата на сградата.

Характеристики на металния сайдинг

Метал сайдинг е материал, изработен от поцинкована желязо за покритие с полимерно покритие в различни цветове. В сравнение с други материали за довършителни работи, металният сайдинг се счита за един от най-издръжливите и надеждни.

Той е устойчив на огън, не реагира на температурни промени. Също така сайдингът е устойчив на ултравиолетови лъчи, така че запазва светъл и богат цвят през целия живот на продукта.

Всеки панел е дъска от няколко слоя, които могат да изглеждат така:

  • Коледни елхи;
  • блок къща;
  • дървен кораб.

В дома, за сайдинг, от които използваме сайдинг на типа блок къща, визуално имат сходство с дървените конструкции от дървената къща. Можете да изберете размера на листовете, в зависимост от това колко бързо трябва да извършите инсталацията и дали тя ще се извърши сами. Максималната дължина на листа е 6 метра с ширина 30 сантиметра. Естествено, ще трябва да инсталирате сайдинг от този размер с Вашите асистенти.Довършителната метална сайдинг може да се извърши независимо - процесът е сравнително прост и бърз, ако има инструкция за предпочитане с видео. Правилната инсталация на метални сайдинги ще позволи да се затопли фасадата, да се предпази от външни влияния и също така да се отрази положително на архитектурния облик на сградата.

Необходимо е да се използва метален сайдинг за облицовката на вентилираната фасада. В този случай основата първоначално се закрепва към щайгата, след което се монтира слой от топлоизолация и металният сайдинг се монтира като довършително покритие.

Моля, имайте предвид, инструкцията предполага, че по време на монтажа на метални сайдинги от собствените им ръце е важно да се използват предпазни средства - ръкавици и респиратори.

Как да монтираме правилно металния сайдинг в предната част на къщата?

Както вече беше казано по-горе, металното закрепване може да се извърши от себе си - технологията е проста, ако действате според дадения алгоритъм.За инсталирането на сайдинг ще трябва да подготвите набор от инструменти:

  • чук;
  • plumb bob;
  • рулетка;
  • удар;
  • ножици за метал;
  • отвертка и др.

Като правило, монтаж метална обшивка започва с получаването на основа, последвано от маркировка, монтажни скоби, изолация облицовка и довършителни обшивка на. Всички действия трябва да се извършват в хронологичен ред точно и качествено.

Процесът започва с подготовката на основата за последващото закрепване на сайдинг. Точно както последващите операции могат да се извършват сами. Важно е да почистите основата от прах и мръсотия, да премахнете стария слой мазилка и всички чужди предмети, които могат да се превърнат в пречка за устройството за правилно довършване.

След като подготовката бъде подготвена, можете да пристъпите към поставяне на маркировка за следващата инсталация на металния сайдинг. За да го маркирате, ще трябва да поставите монтажните скоби, като поставите в маркираните зонови маяци.

Следващата стъпка е да инсталирате скобите според подготвения маркер. За да направите това, трябва да направите дупки за котвите за котва или котви с дължина, подходяща за вида на основата на къщата.

Инсталирането на щайгата за обезопасяване на металната обшивка е следващият етап от работата. На същия етап ще трябва да монтирате конзолата за източване.

Топлоизолация - това ще последва след закрепване на скобите за сайдинга. Плочите на изолацията трябва да бъдат поставени по такъв начин, че да се избегне образуването на студени мостове. Освен това, трябва да се подготви мембрана за пропускливост на пара, за да се предпази изолацията.

Директно сайдинг със странични ръце започва с инсталирането на първия ред панели, инсталиран на стартовата лента. За фиксиране се използва само потупване. Всички следващи серии ще бъдат монтирани един по един според една и съща технология. Важно е да се използва постоянно нивото, за да се определи изравняването на зидарията по време на работа.

Като цяло може да се обобщи, че закрепването на сайдинг със собствените ви ръце е прост процес, въпреки това много често неопитни майстори позволяват една тежка грешка - те монтират ламелите колкото се може по-плътно към вертикално монтираните елементи. Всъщност това не може да се допусне, тъй като панелите под влиянието на температурни падания ще се разширят, което в крайна сметка може да доведе до необратими промени в цялата фасадна система.

Довършителни работи на прозорци и врати - завършване

Технологията на довършване на къщата с метална сайдинг в областта на прозорците и вратите има свои собствени характеристики. За извършване на работата ще е необходима clypeus, склон, както и aquilon. По време на монтажа на сайдинг, първо трябва да монтирате частите в горната част на прозореца или в зоната на вратата, след това да фиксирате страничните части.

Преди да инсталирате, поставете облицовъчния панел върху стената така, че ръбовете му да се издават извън ръбовете на отвора. Измерете ширината на прозореца на панела и направете разрези, като приспособите продукта към размерите на прозореца. Точно по същата схема, действайте в процеса на създаване на метална сайдинг врата.

Довършителното докосване е довършването на горната част на стената, за което е подходящ вътрешният ъгъл. В този случай фиксирайте сайдинга с нитове или самонарезни винтове.

Искате ли повече информация по темата? Вижте тези статии:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделноКак да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделно
Модерна топлоизолационна къща под дървотоМодерна топлоизолационна къща под дървото
Метален сайдинг в ТолиатиМетален сайдинг в Толиати
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
Огъване на ламелите за сайдингОгъване на ламелите за сайдинг
Сайдинг с подслонСайдинг с подслон
Завършване на къщата с сайдинг с изолация, цената на довършителни работиЗавършване на къщата с сайдинг с изолация, цената на довършителни работи
Видове сайдинг за корпус - изберете качествен сайдинг за домаВидове сайдинг за корпус - изберете качествен сайдинг за дома
» » Облицовка на къщата чрез метализация