Изчисляване на страничните профили

Ако планирате да отрежете фасадата на къщата си обшивка, след това трябва да изчислите необходимите профили за инсталиране. Обикновено фасадите на сайдинг се изпълняват в два (по-рядко в три) цветни решения. Основната фасада на къщата е направена в светли цветове, а в тъмното - склоновете на вратата и прозореца.

За да изчислите правилно необходимостта от сайдинг, трябва да измерите размера на къщата. Затова трябва да направите измервания върху факта или върху чертежите, ако съществуват. За да не се инсталира впоследствие материалът, е необходимо резултатът да се увеличи с 10%. Ако фирмата, от която купувате сайдингът, е сериозна, тогава ще се радва да направи обмен на профили.

Изчисляване на страничните профилиИзчисляване на страничните профилиЗа да се изчисли сайдинг сайдинг, използва се същият метод, както при стандартен сайдинг. Всички размери са разделени на правоъгълници или триъгълници и се изчислява общата площ. За да изчислим стартовата лента, трябва да знаем целия периметър на сградата. Ако средствата позволят, купете всички стартови ламели, но ако искате да ги запазите, използвайте гарнитурите от задната страна на фасадата. Също така, не забравяйте, че винаги можете да отрежете стандартния панел за сайдинг и да получите дясната част на началната лента.За да се изчислят ъгловите профили, е необходимо да се знае дължината на вътрешния и външния ъгъл, като се вземат предвид ъглите на наклоните. На вертикалните ъгли на сградата можете да спестите чрез замяната на ъгловия профил с две J-релси, за повече подробности ще говорим за това в друга статия.

За да изчислите J и F профилите, трябва да определите местата, в които ще ги монтирате. По принцип тези профили са монтирани със светлинното устройство, но можете да използвате и J-релси като облицовки, довършителни ламели, рамкиране на прозорци във всички ъгли. Следователно е необходимо да се определи методът на инсталиране, т.е. трябва да видите голямата картина.

При изчисляване на Н-профила, трябва да следвате общия дизайн на фасадата. В края на краищата, H-релсата свързва панелите една към друга на дължина. Можете да свържете панелите в действителност и можете да разпределите панелите за сандъчета симетрично. Всичко зависи от избрания архитектурен дизайн на фасадата.

Довършителният панел е равен на дължината на стартовата рамка. Дължината на отклонението е равна на общата дължина на широчината на прозорците. Допълнителните и декоративни елементи на фасадата се избират според вашия вкус. Източник на страницата. 

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вилиСайдинг - ремонт и украса на апартаменти, офиси и вили
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Как да украсим къща с сайдинг с видео нагревател, инструкцияКак да украсим къща с сайдинг с видео нагревател, инструкция
Метален сайдинг в ТолиатиМетален сайдинг в Толиати
Тапицерия на дървена къща с сайдинг етапи на работа, видео и цениТапицерия на дървена къща с сайдинг етапи на работа, видео и цени
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Завършване на фасадата на къщата със стенна обшивка - предимства, производители, монтажЗавършване на фасадата на къщата със стенна обшивка - предимства, производители, монтаж
Сайдинг устройство и компонентиСайдинг устройство и компоненти
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
Сайдинг с подслонСайдинг с подслон
» » Изчисляване на страничните профили