Как да монтирате сайдинг със собствените си ръце

Как да монтирате сайдинг със собствените си ръце

Ако мислите за това как да монтирате сайдинг, тогава трябва да се запознаете с технологията на работата. Придобиване на сайдинг като материал за довършителни работи, трябва да знаете, че е устойчив на външни влияния, което е важно за цимент, стомана и винилови покрития. Дървеният материал изисква допълнително лечение на всеки три години. Честотата ще бъде повлияна от сложността на метеорологичните условия. Ако говорим за дълголетие, последната версия на сайдинга може да продължи повече от едно десетилетие само с подходяща грижа. Повърхността в процеса на експлоатация трябва да бъде оцветена. Ако искате да прецизирате къщата с по-практичен материал, трябва да изберете пластмасов сайдинг. Но за разнообразието от цветове и текстури, всеки материал може да се конкурира с аналози. Някои винилови панели са почти невъзможни за разграничаване от тези, които са изработени от естествено дърво. Важно е при покупка да се обърне внимание на дебелината на панела: разликата между тези параметри в един пакет не трябва да бъде повече от 1 милиметър. В противен случай можем да говорим за фабричен брак.

Сайдинг функции за съхранение

Подготвителна работа

Позицията на елементите не може да бъде коригирана без ниво на сградата. Важно е да се подготвят чук, както и ножици за метал, въже и kiyanku.

Подготвителни работи в зоната на стената

Ако сте изправени пред задачата за монтиране на сайдинга, трябва да знаете за сложността на подготвителната работа в областта на стените. Ако къщата е нова, можете веднага да продължите да работите. Ако сградата вече е в експлоатация, е необходимо да се премахнат старите довършителни материали от повърхността, за да се отърве основата от пукнатини с помощта на гипс. Стената трябва да е свободна от следи от мухъл и гъби, затова е препоръчително да се използват специални съединения. Разкъсващата се мазилка трябва да бъде отстранена, като гнило дъски.

Монтаж на рамковата системаАко искате да научите как правилно да монтирате сайдинг без деформация, е важно да запомните, че е необходимо да следвате правилата за монтиране на бараката. Тя може да бъде направена от дърво, тази опция се счита за най-евтината, тя не поема капитана има специални умения. Необходимо е обаче да бъдете подготвени за това, че дървената рамка е с краткотраен живот: след известно време тя може да претърпи гниене. Вторият тип труп е направен от стомана, тази опция ще бъде по-скъпа, но много по-издръжлива и надеждна.

Инсталиране на вторичен профил

Ако съветникът е мислил за правилното монтиране на сайдинг без деформация, тогава той трябва да има информация за това как да монтира спомагателния профил. На завършената рамка трябва да монтирате стартовия хоризонтален елемент, който е фиксиран от горната част на винта или от земята, като осигурява разстояние от 40 милиметра. В ъглите е необходимо да оставите разстояние от 15 сантиметра. На кръстопътя на ламелите трябва да бъде осигурена пролука от 5 милиметра. Ъгловите елементи трябва да бъдат фиксирани в ъглите на сградата, важно е да се отклоните от стрехите с 6 милиметра. Ако мислите за това как да монтирате сайдинг със собствените си ръце, не нарушавайте последователността. Първоначално трябва да бъде зададен началният профил и след това да се инсталират ъгловите елементи. В местата, където сайдингът ще бъде свързан, се монтира H-профил. По този начин можем да приемем, че подготвителната работа е приключила.

Сайдинг инсталацияПреди да инсталирате сайдинга със собствените си ръце, трябва да проучите инсталационната поръчка. Първият панел трябва да бъде монтиран в жлебовете на вертикалните профили. За да се изключи деформацията на лентата, тя трябва да бъде леко огъната в централната част. След като листът се снижи до стартовия профил и се застопори на място. След като долната част е подсилена, крепежните елементи трябва да бъдат монтирани в централната част на технологичните отвори. Това е необходимо за свободното движение на панелите. Всички следващи серии трябва да бъдат инсталирани чрез една и съща технология. Изключението е най-високият детайл: първо трябва да фиксирате финалната линия, едва след това тя трябва да бъде включена на панела.

Характеристики на работата

Ако не знаете как правилно да монтирате сайдингът, важно е да се запознаете с нюансите. Между гарнитурата и повърхността на платното е необходимо да оставите около 1,5 милиметра. Избирайки пирони и винтове, трябва да предпочитате крепежния елемент, който е направен от неръждаема стомана. Докато закрепващите винтове трябва да бъдат гумирани. Ако се използва дървена рамка за извършване на работата, нейните елементи трябва предварително да бъдат обработени с огнезащитни средства. Ако се правят манипулации през зимата, то толерансите за термично разширение трябва да се увеличат от 6 милиметра до 10. Това важи за материала, монтиран между вертикално ориентираните профили. Преди да инсталирате металния сайдинг, е важно да погледнете термометърната колона. Ако марката е под -15 градуса, тогава работата трябва да бъде отложена.

Препоръки на специалист

Монтирането на сайдинг на неравна основа е строго забранено, важно е да се обмисли дали в една година не искате да вършите ремонтна работа. Ако панелите са деформирани по време на транспортиране или съхранение, препоръчва се да бъдат заменени (ако няма запас, данните за платното могат да бъдат поставени на места, където няма да бъдат забележими).

Какво да не правиш с капитана

Преди да инсталирате винилната сайдинг, трябва да се запознаете с основните правила. Сред тях можем да подчертаем необходимостта от използването на изключително добре изсушени пръти за подреждането на рамковата система. Ако това правило бъде пренебрегнато, рамката ще бъде деформирана, което ще доведе до промяна на оригиналните размери на размера. Придобиване на крепежни елементи (пирони и винтове), трябва да изберете тези, които имат дължина от 30 мм или повече, в противен случай няма да е възможно да се постигне надеждно фиксиране. Разстоянието между скрепителните елементи не трябва да е по-голямо от 40 сантиметра, въпреки че всичко зависи от щайгата. Тъй като максималното разстояние, понякога все още изберете 60 сантиметра. Що се отнася до това как да инсталирате сайдинг, журнали, че е важно да се знае, че скрепителните елементи трябва да се монтира перпендикулярно на панела, то ще се предотврати създаването на пречки за следващата серия от довършителни материали. Забранено е закрепването на решетките през повърхността. Този вид инсталация не може да се нарече издръжлив, тъй като елементите ще започнат да се деформират, когато дойдат първите настинки.

Припокриването на панелите трябва да бъде 25 милиметра, което ще предотврати навлизането на външни валежи и кал в ставите. Ако фиксирането на сайдинг се извършва с припокриване, капитанът трябва да отреже ноктите. Такива манипулации имат положителен ефект върху декоративността и функционалните характеристики на панела. Между фасадната изолация и сайдинг е необходимо да се осигури въздушна междина, чиято широчина е 3 сантиметра. Това ще предотврати появата на кондензация. Такава въздушна възглавница, наред с други неща, ще има положителен ефект върху температурата вътре в помещенията.

В заключение

Ако имате нужда от информация как да монтирате сайдинг сайдинг, всичко е просто: трябва да използвате същата технология, описана по-горе в тази статия. В същото време, експертите казват, че в никакъв случай течни печати не могат да бъдат използвани в тяхната работа, опитвайки се да увеличи съпротивлението на панелите на влага. По този начин ще постигнете само това, което отрицателно ще засегне целостта на структурата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Как да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалистиКак да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалисти
Фиброциментен сайдингФиброциментен сайдинг
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
Как да поставите сайдинг със собствените си ръцеКак да поставите сайдинг със собствените си ръце
Сайдинг с подслонСайдинг с подслон
Завършване на къщата с сайдинг с изолация, цената на довършителни работиЗавършване на къщата с сайдинг с изолация, цената на довършителни работи
Как правилно да опечете фронтон с коридори неоспорими предимстваКак правилно да опечете фронтон с коридори неоспорими предимства
» » Как да монтирате сайдинг със собствените си ръце