Основни правила за монтиране на сайдинг

Основни правила за инсталиране

Основни правила за монтиране на сайдинг

Има няколко правила, които трябва да се спазват при инсталирането на сайдинга. Както всички PVC материали, сайдингът има способността да се разширява или да се свива под въздействието на високи или ниски температури. Например, термичното разширение на панел с дължина 3 метра достига 6 мм. Следователно, неправилното монтиране на сайдинга може да доведе до нейната деформация (фиг.11).

Фиг. 11. Нарушаване на сайдинга поради температурна експанзия (нарушение на правилата за инсталиране)

Дървените летви на ламелите трябва да бъдат добре изсушени.

Когато инсталирате винилови панели, трябва да приложите достатъчна сила, за да ги оправите. Въпреки това, след свързването на елементите на силовата ключалка към панелите трябва да се избягва, тъй като те могат да доведат до прекомерно напрежение на блокировката. И това ще доведе до деформация на панелите при температурно разширение. В резултат на това точността на редовете на сайдинг ще бъде нарушена и появата на фасадата на къщата ще се влоши.

За монтаж на сайдинг използвайте алуминий, поцинкована стомана или други некорозивни пирони или винтове. Животът на сайдинг е 50 години или повече, а не защитени от корозионни скрепителни елементи, може да се срине много по-рано.

Всички крепежни елементи трябва да имат дължина, достатъчна да влезе в столици или стена не по-малко от 3,5 см. Диаметърът на винтове и нокти глави не трябва да бъде по-малко от 8 мм, в противен случай може да се разсее с крепежни стенни (Фигура 12).

Фиг. 12. Правила за фиксиране на винилови панели

Както е известно, температурното разширение на физическото тяло се извършва еднакво във всички посоки. Размерът на удължението на материала ще зависи пряко от неговата първоначална дължина. Следователно, когато монтирате хоризонтален сайдинг, трябва да бъдат разположени в центъра на монтажния отвор гвоздеите или винтовете. Разстоянието между скрепителните елементи трябва да бъде не повече от 45 см за панели и 20-25 см за аксесоари. Между покритието и главата на гвоздея или винт, оставете празнина от около 1 мм. Това означава, че при монтажа не плътно притискайте сайдинга към основата, капачките за закрепване трябва да докосват леко панелите.При монтажа на сайдинг, задвижвайте гвоздеите или завийте винтовете прави. Наклонените крепежни елементи ще предотвратят свободното движение на сайдинга по време на термичното й разширение. Това може да доведе до деформация или увреждане на покритието. Правилно инсталираните винилови панели трябва да се движат свободно в брави в двете посоки. За да се запази малка разлика между качулката и капака при шофиране на ноктите, е необходимо определено умение. При негово отсъствие е по-добре да използвате винтове. Те първо се завинтват здраво и след това се озовават на един завой. В допълнение, винтовете са по-удобни за монтиране на сайдинг без асистенти.

Не шофирайте пирони или винтови винтове директно през страничния панел. Понякога монтажният отвор не съвпада с летвата на ламелите. Ако искате да поставите ключалките до дупката, тогава дължината на дупката се увеличава с перфоратор. На нарязания сайдинг, без лента за нокти, фиксиращите отвори се пробиват или ударят с перфоратор.

В райони със силен вятър се поставят найлонови шайби между винта за самобръсначка и сайдинга (Фигура 13).

Фиг. 13. Укрепване на сайдинг в силни ветрове

Когато се изправяте пред къщата с сайдинг, често се изисква да се прикрепят няколко елемента. В този случай не пренебрегвайте температурните пропуски. При тяхното отсъствие, виниловият панел, който е нараснал по-дълго в резултат на повишаването на температурата, ще се придържа към съседните елементи. Това може да доведе до деформация на покритието. Когато температурата спадне, неправилно фиксираният панел може да излезе от модула за скачване в резултат на скъсяването.При изчисляване на размерите на температурните пропуски трябва да се вземе предвид температурата на въздуха по време на монтажа на сайдинга. В горещо време винилът е в разширено състояние, така че пролуките могат да са малки. При инсталиране при ниски температурни условия е необходимо да се оставят достатъчно отвори за термично удължаване на материала. Сайдингът може да бъде инсталиран по всяко време на годината, включително през зимата. Въпреки това, на студено покритието става по-крехко и може да се повреди, ако монтажът е неточен. Следователно не се препоръчва да се инсталира сайдингът при температура под минус 10 ° С.

Когато инсталирате хоризонтални панели, трябва да започнете да ги фиксирате от средата и постепенно да се придвижите към краищата. Вертикалните панели се фиксират първо отгоре и след това се спускат надолу.

Правилно фиксираните хоризонтални панели трябва да се движат свободно отстрани и вертикално - нагоре и надолу. Закрепващите елементи трябва да се монтират в центъра на перфорираните отвори. В двата края на панелите са оставени достатъчни температурни пролуки, така че панелите да не лежат върху дъното на приемните профили по време на разширяването. Нарушаването на тези правила може да доведе до деформация на сайдинга.

При инсталиране на цял панел между два ъгъла се изважда два пъти размера на топлинната междина, за да се изчисли неговата дължина от разстоянието между ъглите. Това означава, че такъв панел ще бъде по-кратък от обичайния от стойността на температурното удължение. Всички изчисления се извършват с корекция на температурата на околния въздух.

Размерите на температурните пролуки зависят от дължината на панела и температурата на околната среда. Всеки метър от сайдинг Docke променя дължината си с 0,5 мм с намаляване или повишаване на температурата с 10 ° C. Например, при инсталиране обшивка хоризонтална дължина 3660 mm, и температура на околната среда + 20 ° С трябва да се счита, че с повишаване на температурата до + 50 ° С обшивка разширява с около 3 mm от двете страни.

За да се определят размерите на температурните пролуки, таблиците, показани на Фиг. 14. Средната ширина на пролуките е показана за всяка страна на панела.

Фиг. 14. температура характеристика на пропуски в възли винил обшивка на: а - stykovanie хоризонтален елемент с вертикалата (.. външен или вътрешен ъгъл, J-профил и т.н.) - б - stykovanie хоризонтални елементи в vnahlest- - stykovanie хоризонтални елементи в Н-профил ( две j-профили, и т.н.) - .. г - stykovanie хоризонтална скрити елементи, например, като се започне polosy- г - stykovanie вертикален елемент (всяка) с хоризонтална (всяка).

Забележка: размерите, посочени в черно показват действителната стойност на разширение обшивка при температура rasshirenii- размер на посочено от цветен шрифт - средна удължение обшивка: зелени номера - размер обиколка обшивка. Когато инсталирате сайдинг, направете термични отклонения, прилепнали към номерата, посочени в цветния шрифт.

Когато се свържат два хоризонтални панела, стойността на температурната разлика между тях ще бъде равна на сумата на пролуките за всеки край на панела. Експертите на компанията Evromet съветват да се помни, че в инструкцията размерът на празнината е даден само за единия край на панела.

Температурните пролуки между двата вертикални панела също са приблизително равно на два пъти дължината на една празнина. Разширяването на вертикалните панели е около 1/3 нагоре и 2/3 надолу. До известна степен зависи и от перфорираната дупка в сметката, която е първият закрепващ елемент.

Когато се монтират панелите, те трябва да преминават един след друг с 25 mm. Това ще избегне падането на шевовете на снега. За да не носят каишките, не пречат на припокриването, те режат.

При пресичане на профилите лентите на ноктите не трябва да се придържат към тях. За да се осигури необходимото температурно разстояние при сглобяването на елементите "в съединението", лентите за накопчаване се изрязват. Когато се припокриват, те се монтират една върху друга. В този случай трябва да се провери. Закрепващите елементи на съседния профил затрудняват свободното движение на инсталирания елемент.

Не запечатвайте фугите на панели с вътрешни и външни ъгли или J-профили. Също така е невъзможно да се залепят ставите на припокритите панели. Припокриващите се панели не трябва да се повтарят на едно място повече от два реда един след друг. Не трябва да се допуска припокриване под отворите на прозореца и над тях. При фиксирането на всички конструкции на фасадите, завършени с сайдинг, трябва да се внимава те да не пречат на естественото разширяване или свиване на материала. При монтирането на тръби, щори, осветителни тела и т.н. между тях се задържа достатъчно пространство.

Особено внимание трябва да се обърне на качеството на инсталацията на първия панел. Ако е неправилно инсталиран, дефектът ще се повтори във всички следващи редове.

За да се определи оптималната посока на припокриване панели трябва да се ръководи от същото правило, както при залепване на тапета: ставите не трябва да бъдат видими от точките на най-честата преглед.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалистиКак да шиете фронтон с сайдинг - снимки, цени и съвети на професионалисти
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Колко струва да шиете къща с сайдинг, цената на работата на квадратен метърКолко струва да шиете къща с сайдинг, цената на работата на квадратен метър
Изчисляване на топлинното разширение на сайдингаИзчисляване на топлинното разширение на сайдинга
Правилно фиксиране на сайдингПравилно фиксиране на сайдинг
Монтиране на солариум със собствените си ръцеМонтиране на солариум със собствените си ръце
Как да монтирате сайдинг върху инструкция за дървена къща и видеоКак да монтирате сайдинг върху инструкция за дървена къща и видео
Как да монтирате сайдинг на стенатаКак да монтирате сайдинг на стената
Метална сайдинг голяма линияМетална сайдинг голяма линия
Винил сайдингВинил сайдинг
» » Основни правила за монтиране на сайдинг