Как да оправите метален профил на покрива със собствените си ръце видео

Закрепване на метални профили на покрива

Използвайки метален профил, възможно е бързо да се извърши висококачествена конструкция на покрив с висока якост и атрактивен външен вид. За това как правилно да фиксирате металния профил на покрива, е правилно да изчислите броя на ключалките, необходими за това и други функции, които трябва да знаете, преди да започнете да работите.

Металният профил се отличава с високата си здравина, както и с способността му да издържа на висока степен на натоварване.

За да фиксирате металния профил на покрива, не се нуждаете от професионални инструменти и специализирана помощ. Тази работа е съвсем проста. Профилираните листове - материал, икономичен и дори за покриване на големи повърхности, ще изисква минимално количество, което значително пести пари.

Металният профил, използван за покриване на покривите, е особено силен и може да издържи доста голям товар.

Надеждността на вашия покрив, както и пространството под покрива, са гарантирани при използване на покривни листове. Във връзка с това обстоятелство профилната листа се радва на заслужена популярност. Stit профилирани - работата е проста, лесно може да се извърши със собствените си ръце.

Характеристики на металния профил

Има достатъчно положителни характеристики, които имат метален профил и привличат вниманието на купувачите. Те включват:

Свойства на ламарина.

 • проста инсталация;
 • за нанасяне на материал е много удобно;
 • леко тегло;
 • висока степен на здравина.

Поради факта, че профилираните листове имат малко тегло, при използването им не е необходимо да се укрепва носещата конструкция, което означава, че финансовите разходи на покривната система са значително намалени.Надеждността на закрепването прави възможно покриването на покрива дори с лек наклон, който не може да се каже за редица други покривни материали.

Антикорозионното обработване на металния профил надеждно защитава покрива и удължава експлоатационния му живот. Изборът на метален профил като покрив означава осигуряване на трайно, естетично и надеждно покритие за вашия покрив.

Възможни начини за закрепване на металния профил

Първото нещо, на което трябва да обърнете специално внимание, е правилният начин за завинтване на самонарязващи се винтове. С помощта на специални винтове се извършва естетическо и надеждно закрепване на металния профилиран лист към покрива.

За по-незабележимо подреждане на самонарязващи се винтове, се използват различни, направени специално за закрепване на метални плочки.

За по-незабележимо подреждане на самонарязващи се винтове, се използват различни, направени специално за закрепване на метални плочки. Главите на този тип винтове са покрити със специално полимерно покритие. Цветът може да бъде доста разнообразен и избран според цвета на профилния лист.Такива самобръчкови винтове са абсолютно незабележими на повърхността на покрива, те просто се сливат с покрива.

Съществуващото гумено уплътнение, разположено под главата на винта, не позволява проникването на влага под профилирания лист в точките за закрепване. Монтирайте винтовете само перпендикулярно на повърхността, не се допускат изкривявания.

Друга особеност на закрепването включва използването на конвенционални самонарезни винтове за закрепване към дърво и самонарезни винтове, оборудвани с бормашина, до метални закъснения.

Изчисляване на необходимия брой крепежни елементи

Изчисляването може да се извърши по различни начини и те ще се основават на различни показатели. Например, общата площ на покритие е разделена на площта на профилирания лист, резултатът е закръглена до цяло число.

Или общият периметър на покритата площ е разделен на стойността на ширината на металния профил. Традиционната опция за закрепване на покрива включва използването на осем винта за самозатягане на един квадратен метър.

Не забравяйте, че броят на самозатягащите винтове, използвани за закрепване на велпапе в областта на задника, кънки и лъчи, се удвои. Това е необходимо за по-надеждно прикрепване и увеличена устойчивост на вятърните сили.

Средствата, използвани в работата, са:

 • рулетка;
 • равнище;
 • отвертка;
 • Нокти и чук за изпълнение на щайгата;
 • телбод и скоби.

Монтаж на покрива чрез метален профил

В началния етап на подреждането на покрива с метален профил, че е необходимо да се разлагат профилирани по такъв начин, че най-висока производителност на наклона припокриване намалява.

Ако има малък наклон, по-малък от 10 градуса, е необходимо допълнително уплътняване на листа.

Това означава, че размерът на припокриването на профилираните листове трябва да бъде в пряка зависимост от ъгъла на покрива. Максималното припокриване е 20 см, когато наклонът не е повече от 15 градуса. Когато наклонът се увеличи до 30 градуса, припокриването се намалява до около 15 см.

Ако има малък наклон, по-малък от 10 градуса, е необходимо допълнително уплътняване на листа.

Изпълнение на щайгата. Размерът на покрива зависи от ъгъла на покрива и височината на гофрирането. Колкото повече тези два показателя са по-големи, толкова по-широк е стъпката на щайгата. Същите индикатори регулират броя на вълните, които трябва да се припокриват. С малък наклон на покрива и малки размери на профилираната вълна, припокриването се извършва минимално от две вълни.

Следващият етап - изпълнението на скрепителни елементи. Както вече бе отбелязано по-горе, за тази цел се използват специални винтове за самозатягане. Оборудването им с гумено уплътнение осигурява надеждна защита срещу влага, корозия, ултравиолетови лъчи, което означава, че удължава живота на покрива.

Спазването на редица задължителни изисквания при закрепването на металния профил към покрива, ще гарантира, че устройството е трайно и надеждно. Те включват:

 • завинтването на винтове се извършва само при изкривяването на профила на листа;
 • Самонарязващите винтове, предназначени за кънки, обикновено са по-дълги.

При ръчното затягане на винтовете е необходимо да се закрепи достатъчно плътно, без да се повреди изолационния слой и да се избегне тясното разхлабване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ттк Отопление и облицовка със стоманени профилни листове от външни стени - сервизно обслужване -…Ттк Отопление и облицовка със стоманени профилни листове от външни стени - сервизно обслужване -…
Метални профили от метални улуци - цена, продажба на метални улуци метален профил, доставка и…Метални профили от метални улуци - цена, продажба на метални улуци метален профил, доставка и…
Метален профил за гипсокартонМетален профил за гипсокартон
Как правилно да направите домашен ъгъл на металния профил за покривните инструменти и материали,…Как правилно да направите домашен ъгъл на металния профил за покривните инструменти и материали,…
Завършване на основата на къщата с профилиран листЗавършване на основата на къщата с профилиран лист
Как правилно да шиете корнизът на покрива с инструменти и материали за метални профили, технология…Как правилно да шиете корнизът на покрива с инструменти и материали за метални профили, технология…
За покриване на метални покриви върху счупената геометрия на покрива Изграждане на препоръки от…За покриване на метални покриви върху счупената геометрия на покрива Изграждане на препоръки от…
Работа с метални профилиРабота с метални профили
Какъв цвят е велпапетоКакъв цвят е велпапето
Профилирани листове - материални характеристикиПрофилирани листове - материални характеристики
» » Как да оправите метален профил на покрива със собствените си ръце видео