Профилирани листове - материални характеристики

Метален профил - видове, отзиви и цени

Препоръчително ли е да използвате металния профил в конструкцията? Дали този материал е толкова надежден, колкото рецензиите и рекламните статии казват за него?

В много отношения отговорите на тези въпроси зависят от това колко правилно е избран видът на металния профил, дали характеристиките му съответстват на задачите, решени от строителите.

Какво представлява метален профил?

Метален профил или велпапе наречен ламаринен строителен материал, който поради своя специален дизайн има високо ниво на якост при относително ниско тегло. При производството на профила, металните листове "гофрират", завършените листове отдалеч приличат на шисти.

Тази технология позволява на материала да придобива допълнителни усилващи елементи. и следователно, значително увеличаване на силата. За да разберете ясно тази зависимост, можете да опитате от своя страна да огънете листа от гофриран картон, от който са направени кутиите за опаковане, и лист от обикновен картон със същата дебелина. Речта в този случай не се отнася до общата дебелина на гофрираната плоскост, а около дебелината на листа, подложена на гофриране.

Характеристиките на здравината и характеристиките на здравината зависят от височината и стъпката на гофрирането. Колкото по-високи са стъпките и колкото по-висока е тяхната плътност, толкова по-силен е материалът. Очевидно увеличаването на якостта води до увеличаване на разходите, тъй като високата височина и плътността на стъпките в металния профил означава, че ще бъде необходимо по-голямо количество листов материал за производството му.

Видове метални профили и тяхното приложение. Маркиране на материалаДълготрайност метален профил зависи не само от нивата на тип, но също така и от дебелината на ламарина, както и редица други условия. От комбинацията от характеристики, които влияят върху силата, метален профил е разделена на носител (твърдата), тежък стена и стена (най-лек и тънък).

  • За това как да направите пара и хидроизолация на стените, преди да ги оформите с велпапе, нашата статия ще ви каже.
  • Как да изчислите покрива, като вземете предвид теглото на металния профил, прочетете тук.
  • Изберете метален профил за оградата на тази връзка.

Прокарване на метален профил

Лагерът на металния профил има най-голямата дебелина на гофрирания лист и височината на гофрирането. Освен това, за да се увеличи здравината на лагера, има допълнителни жлебове, които увеличават твърдостта на материала.

Ball метален профил, използван в строителството на сгради (помощни гаражи. Храна и т.н.) устойчиви бариери, както и за производството на големи контейнери и хангари. Функционално носещ метален профил може да се използва за производство на покриви, облицовки на стени. но трябва да се оцени осъществимостта на такава молба, защото metalloprofili превозвачи са сред най-скъпата вида на материала.

Когато се маркира металният профил на лагера, се обозначава с буквата Н."При построяването на къща използвах профила на H-153 навсякъде, тъй като той ми беше препоръчан като профил на европейския стандарт. Изгради ограда, покри покрива и направи малка апликация за работилницата. Покривът и удължението са много доволни, всичко е солидно, надеждно, издръжливо, но сега разбирам, че би било възможно да се използва по-евтин материал за оградата. В селото ни е безопасно, а оградата на такъв метален профил може да издържи дори и малко нападение ".

Николай Ермаков, Ширйево

Метален профил Nesusche

Този тип материал се отнася до "златната среда". Доста удовлетворителните характеристики на здравината се комбинират с приемлива цена. Обхват на профила на тежкотоварни стена е много широк. Покривни стена декорация, фехтовка и др Изключения са структури, които изискват висока якост.

Когато се маркира метален профил с лагерна стена, той се обозначава с буквите NS.

Стенни метални профили

При маркирането на металния профил освен буквите има и номера, които показват височината на вълната (вълнички), измерена в милиметри. Така маркировката H-75 показва лагерен метален профил с височина на вълната 75 mm.

Покрития за метални профили

Покритието на металния профил не само осигурява естетиката на материала, но и го предпазва от външната среда, като увеличава издръжливостта на конструкциите. Най-евтините покрития включват цинк и цинк с добавяне на силиций и алуминий. Тези, които са привлечени от ниската цена на тези видове метални профили, трябва да се помни, че такива покрития не са в състояние да осигурят надеждна защита.

Ако не става дума за вътрешни дялове, а за външни структури, има голяма вероятност след няколко години металният профил да бъде заменен. В допълнение профилите с такова покритие не дават възможност за избор на подходящ цвят.

Полиестерните и полиестерно-тефлонови покрития позволяват да се произвеждат метални профили от различни цветове. В този случай тези видове покрития са много по-надеждни, те са устойчиви на влага, ултравиолетови лъчи и др.

Чрез нанасяне на PVC профили с различни добавки е възможно да се получи почти всеки цвят на продукта и надеждна защита от външни влияния. PVC покритията са устойчиви дори на резки температурни промени.

Най-надеждното покритие за металния профил е PVDF (поливинилиден флуорид). Този полимер, съдържащ флуор, се използва широко в производството на антикорозионни покрития. PVDF ще защити металния профил от въздействия от всякакъв тип, включително агресивни химикали. PVDF профилите са най-скъпи, често се използват за изграждане на тавани и конструкции в производствени съоръжения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ттк Отопление и облицовка със стоманени профилни листове от външни стени - сервизно обслужване -…Ттк Отопление и облицовка със стоманени профилни листове от външни стени - сервизно обслужване -…
Метален профил за гипсокартонМетален профил за гипсокартон
Как правилно да направите домашен ъгъл на металния профил за покривните инструменти и материали,…Как правилно да направите домашен ъгъл на металния профил за покривните инструменти и материали,…
Профилирана ламарина за камъкПрофилирана ламарина за камък
Завършване на основата на къщата с профилиран листЗавършване на основата на къщата с профилиран лист
Продажба на покривни метални изделияПродажба на покривни метални изделия
Работа с метални профилиРабота с метални профили
Профилиран метален профил, покрив на Ростов, Ростов на ДонПрофилиран метален профил, покрив на Ростов, Ростов на Дон
Профилирани листове - размери на покривни и профилни листовеПрофилирани листове - размери на покривни и профилни листове
Какъв цвят е велпапетоКакъв цвят е велпапето
» » Профилирани листове - материални характеристики