Стенна обшивка в дървена къща

Строителни материали

решетка

Сайдингът може да се монтира по всяко време на годината, до температура -10 ° С. При по-тежки студове е по-добре да спрете сглобяването, защото винилът става крехък и лесно се счупва. Покриващите панели могат да бъдат монтирани върху конструкцията с всякакъв вид стени.

Единствената разлика е, че в случай на дървена повърхност за монтаж на стена сайдинг може да се направи директно към нея, а в случай на камък - в щепсел, инсталирана в предварително пробита дупка или в дървена щайга. Сайдингът може да бъде използван за изграждане на изградена, построена или експлоатирана сграда. Основното условие, което трябва да бъде изпълнено по всички предмети без изключение: под винилната обвивка трябва да има равна и негъвкава основа.

Сайдингът е декоративно покритие, предназначено да предпазва къщата от слаб дъжд и да му даде красив изглед, и нищо повече. Той не може да понесе никаква тежест върху себе си, освен собствената си тежест. Сайдингът не предпазва къщата ви от замръзване, не е създаден за това. Сайдингът не предпазва от силен наклонен дъжд, не е херметична кожа. Сайдинг, прикрепена към къща "умен" появата на, сервирани за дълго време и не създават никакви проблеми - под субстрата трябва да се третират с консерванти, тя трябва да бъде трудно, без хълмове и ями. В противен случай, къщата ще изглежда като паянтова палатка.

На дървени стени сайдингът може да бъде прикрепен директно към стената, но при условие че стените и ъглите са равномерни. Проверете дали стената е гладка от различни ъгли на гледане. Smooth стена не означава, че тя трябва да бъде идеално гладка, лесно на стената не трябва да бъде изрично изразено хълмчета и спадове. Ако стената е неравномерно, като е по-голямата част от случаите, дървената стена, както и по стените на всички останали материали, монтирани изравняване летва. Преди да инсталирате летви за всички нови сгради фасада работа трябва да бъде завършена zakonopacheny шевове нарязани стени, отстранени всички ненужни гвоздеи и други метални крепежни елементи, инсталиран изолация (ако има такъв проект). На по-старите сгради трябва да бъдат отстранени от рамките на прозорци и врати, извади гвоздеите, вехти дъски облицовка (ако е) заменя със свеж, прикован и охранявани се е откачила структура. С други думи, на стената под groundworks трябва да бъдат подготвени така, че когато се гледа от страна на очите им няма да се придържат.

Облицовката може да бъде дървена или метална. Дървена каса - най-разпространеният вариант. Дървото трябва да е сухо (влажност - 12-14%), в противен случай има вероятност летвата да доведе и заедно с нея ще доведе и сайдинг. Трябва да се има предвид, че таблата за него трябва да имат достатъчна дължина, за да се припокриват изцяло височината (ширината) на стената без фуги. Това е особено важно за дървените къщи, където изравняването на вертикалата не е толкова просто. В работата се прави напречното сечение на прътовете от 30x40, 40x50, 50x50, 40x60 и 50x60 mm, а по-добре от дървените ламели 25x80 mm. Оптималната ширина на дъската е най-малко два фиксиращи слота заедно с интервала между тях. В този случай, за всяко поставяне на панела, гвоздеят или винтът ще бъдат разположени в средата на един от двата отвора, което ще осигури свободно движение на панела с падане на температурата (фиг.1d).

Фиг. 1. Подготовка на стени: a - местоположението на ламелите, в зависимост от

тип сайдинг-б - подготовка на дървени стени - при подготовка на тухлени стени;

d - подготовка на стени, облицовани с облицовка; d - избор на ширината на ситото;

1 - сито за началната лента (не винаги задължително);2 - щайга за вертикална сайдинг;

3 - щайга за хоризонтална сайдинг;

4 - шперплат или водоустойчив шперплат;

5 - дървена стена;

6 - сайдинг;

7 - найлонов или дървен дюбел;8 - тухлена ограда;

9-годишна подплата от подплата;

10 - ниво на сградата;

11 - кабел

Решетка е монтирана около прозорци, врати и други отвори и дупки по всички краища на областта монтаж на долната и горната обшивка. Разстоянието между ситата обикновено е 40 см (в райони със силен вятър - 20 см). За по-добре е да се укрепи стената с винтове или гвоздеи на стъпки от 50-70 см. Когато сайдинг все още не е закупен, а точният размер на не е известно или не искате да се натоварят с измервания, щайгата около прозорци и врати отвори, както и по стените направи ъглите на дърво перпендикулярна на малкия стак основната щайга (фигура 2).

Фиг. 2. Подреждане на каси около отворите

В тези места ще бъдат разположени вертикални елементи на кожата, подреждайки щайгата по този начин, няма да се заблуждавате със закрепването на допълнителни вертикални елементи. Ако сайдинг мярка точно известен щайга на тези места може да направи същото като всички останали (фиг. 1), заминаващи от гледна точка на разстоянието, необходимо за осигуряване на нокти сайдинг дъски. В сгради с дълбоки отвори за прозорци и врати, клетката (фигура 3) трябва да бъде направена по същия начин, както обичайния външен ъгъл.

Фиг. 3. Подреждане на щайгата около отворите с големи наклони

Желателно е дървената щайга да се третира с биосекретна (антисептична) състав. Ако стената е дървена, и то трябва да се третира със същия състав, а дори и по-добре ognebiozaschitnym означава, че не само осигурява защита срещу гниене и плесен, но също така направи дървото със забавители на пламък и дори. Това обаче е по преценка на собственика на къщата - операцията не е задължителна.

Метална каса (Фигура 4).

Фиг. 4. Метално леене

В този случай се използват галванизирани профили, които напомнят на щайгата за монтаж на гипсокартон, но са по-мощни. Стъпалото на ламелите се регулира, както в предишния случай, стъпката за фиксиране на стената към стената - от инструкциите на производителя. Стоманената кутия ще струва 2-3 пъти по-скъпа от дървената каса, но ще продължи и 2-3 пъти по-дълго.

Всяка щайга е монтирана на стената, перпендикулярна на обикновените панели на кожата. За хоризонтално облицоване клетката се инсталира на стената вертикално, за вертикална сайдинг, съответно - хоризонтално. Процесът започва с инсталирането на т. Нар. "Маяци" - екстремните релета. Между тях, протегнете въжето и остатъка от ситото. Разстоянието от решетките до стената се регулира чрез подложката им или чрез поставяне на подложките. При малките предмети гладкостта на щайгата се контролира от нивото на сградата, линията на въжето и кабела, както и от големите обекти - използвайки лазерно ниво.

Производителите на сайдинг препоръчват използването на дебелостенни (дебел 2 см) водоустойчив шперплат като субстрат за панела. Разбира се, такъв субстрат е по-добра от столици изпълнение на летви или дъски в надеждността и производителността на труда, обаче, че е желателно да се възползват от евтин водоустойчив шперплат за градински къщи заслужава да бъде разгледан. В действителност, това означава, че около къщата ще бъде построена още един - от шперплат. Независимо от това, този вариант съществува и авторът трябва поне небрежно да го спомене. Монтаж на шперплат ние оставяме на преценката на собственика на къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Fiber cement fibrous сайдинг от себе си - блоговеFiber cement fibrous сайдинг от себе си - блогове
Затопляне на фасадата на тухлена къща по няколко начинаЗатопляне на фасадата на тухлена къща по няколко начина
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
Огъване на ламелите за сайдингОгъване на ламелите за сайдинг
Завършване на къщата с сайдинг с изолация, цената на довършителни работиЗавършване на къщата с сайдинг с изолация, цената на довършителни работи
Метален блок къща материал за вътрешна и външна украсаМетален блок къща материал за вътрешна и външна украса
Външна украса на селска къща, къща, къща, градина, кухня градинаВъншна украса на селска къща, къща, къща, градина, кухня градина
Сайдинг за тухлен цокъл и фронтСайдинг за тухлен цокъл и фронт
Как да монтирате сайдинг на стенатаКак да монтирате сайдинг на стената
» » Стенна обшивка в дървена къща