Метална и дървена щайга за сайдинг с видеоклипове с ръце

Монтаж на рамка за сайдинг за фасадна изолация

Подплатата служи за сигурно закрепване на сайдинг. Често в начинаещи в този случай възниква въпросът за необходимостта от инсталиране на щайгата. Защо е необходимо, ако повърхността на основата е перфектна плосък и сайдинг панели могат да бъдат фиксирани директно към стената?

Съществуват няколко важни функции на щайгата, за които не се препоръчва да бъдат пренебрегвани:

  • Дизайнът равномерно разпределя натоварването от теглото на панелите в основата;
  • Той значително улеснява процеса на полагане на топлоизолационния материал, той се поставя между паралелните водачи;
  • Създава вентилационно пространство между стените и страничните панели, което предотвратява образуването на конденз.
към съдържанието?

Видове дъски под сайдинг

Конструкцията на щайгата обикновено се състои от паралелни водачи, фиксирани на разстояние от 400-500 мм (в зависимост от размера и теглото на панелите за сайдинг).

Има 2 основни вида каси:

  • метал;
  • Ууд.

Когато се създава метална щайга за сайдинг, се използва галванизиран U-образен профил от 60-27 мм с фланциране на ръбовете, което осигурява твърдост на конструкцията и дебелина на стената най-малко 0,5 мм. Този профил не се нуждае от допълнителна обработка, е оборудван с отвори за фиксиране, но не винаги съвпада с дупките на страничните панели. При монтирането на сайдинг сайдинг се създава само метална кутия, тъй като е по-трайна.

Научете повече при какви условия е по-добре да използвате метална щайга.За да се създаде дървена барака за сайдинг, се използва греда от 40 до 50 мм (в зависимост от теглото на панелите), минималното допустимо напречно сечение е 30-40 мм. Същата влажност на дървесината трябва да бъде в диапазона 11-14%, заготовките се обработват със специални средства, които предотвратяват гниенето и образуването на гъбички. Рейки трябва да има по-малко възли, докато изсъхват, когато изсъхват и намаляват силата на цялата структура.

Облицовката може да бъде вертикална или хоризонтална, в зависимост от местоположението на страничните панели (те трябва да бъдат монтирани перпендикулярно на щайгата). Така че, когато вертикалната инсталация на панели създава хоризонтална щайга и с хоризонтален монтаж, е по-разумно да се монтира вертикална рамка.

Кантираща технология за монтаж

Преди да инсталирате ламелите, е необходимо да премахнете всички декоративни елементи и разпадащата се мазилка от повърхността на основата.

Първите направляващи профили са фиксирани на първо място, осигурявайки разстояние от 100 мм от ъглите на къщата. Чрез крайните профили, кабелът се изтегля отдолу и отгоре, което е необходимо за инсталиране на междинни профили с права линия.Междинните сита се поставят на стъпки от 400-500 мм. Ако теренът се характеризира със специални климатични условия (силни пориви на вятъра), това разстояние се намалява до 200-300 мм. Към основата, водачите се фиксират с помощта на самонарезни винтове на стъпки от не повече от 500-700 мм.

Особено внимателен подход изисква каса около отворите на вратите и прозорците. Ако точният размер на страничните панели не е известен, тогава се създава щайга с къси профили, насочени перпендикулярно на главната рамка. Това устройство ще избегне грешки при осигуряване на допълнителни вертикални елементи на сайдинга.

Ако са известни размерите на сайдинг, летвата е монтирана, както и основната, само рамкиране на целия периметър на прозореца.

Видео за инсталирането на ламелите за сайдинг.

На отвори със склонове е необходимо да се създаде щайга с вертикални и хоризонтални водачи. Рамката трябва да бъде строго вертикална и хоризонтална, поради което в процепите с наклонени наклони летвата трябва да бъде монтирана под ъгъл от 90 °.

Монтиране на рамката под сайдинг с нагревател

Дизайнът на дървената и металната рамка в този случай зависи от използвания топлоизолационен материал. Когато се използват ролки с дебелина 3-20 мм (бюджетна опция), които са залепени директно към стената, летвата се монтира върху нея, независимо дали е от дърво или метал.

С помощта на твърда плоскост от минерална вата, пенополистирол и полиуретанови плочи се създава вътрешна рамкова изолация на фасадата. В този случай галванизираният профил трябва да се постави така, че той да излиза над изолацията с 20-50 мм. При дървена щайга се избира по-дебела лента. Топлоизолационният материал се фиксира, като се използват лепило, винилови "гъби", мастика или самобръчкови винтове.

По-скъпо, но най-доброто качество на изолация - на кръста-скелет. Състои се от 2 слоя топлоизолационен материал. Първият слой е поставен в пространството между рамки, а щайгата под хоризонталното разположение на сайдинга е също хоризонтална. На тази клетка вече е инсталирана вертикална рамка, в която се вкарва и фиксира с лепило или "гъбички" вторият слой топлоизолация. Този метод ви позволява да покриете не топлоизолираните фуги на нагревателя и рамката на първия слой.

Тази опция може да бъде малко по-евтина чрез комбиниране на завесите или създаване на напълно дървена рамка. Първата щайга може да бъде направена от дървен лъч, предварително обработен с антисептична импрегниция. Вторият идва от по-добър метален профил.

Има още един начин да се затоплят стените (най-скъпите). Това включва прилагане на полиуретанова смес върху повърхността на фасадата под високо налягане. Чрез разпенване на тази смес се формира безшевен слой с дефинирана дебелина със затворени пори върху основата. Полиуретановата пяна се счита за най-ефективния топлоизолационен материал, тъй като има нисък коефициент на топлопроводимост.

Какъв метод на изолация на фасадата да даде предпочитание зависи само от финансовите възможности. Но най-доброто качество е методът на кръстосания скелет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Метална каса под цена на сайдинг, купете в МоскваМетална каса под цена на сайдинг, купете в Москва
Метал сайдинг, цената в Брянск, орел, Курск, Калуга, Смоленск - вашият святМетал сайдинг, цената в Брянск, орел, Курск, Калуга, Смоленск - вашият свят
Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!Монтиране на кашона под сайдинг със собствените си ръце Видео инструкция! Натискайте го!
Ттк Подготовка на стени за сайдинг Монтаж на метални галванизирани летвиТтк Подготовка на стени за сайдинг Монтаж на метални галванизирани летви
Изолация за дървена къща извън подбора на сайдинг материал и дизайн функцииИзолация за дървена къща извън подбора на сайдинг материал и дизайн функции
Фиброциментен сайдингФиброциментен сайдинг
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Завършване на дървена къща сайдинг със собствените си ръце избора на материала, извършване на…Завършване на дървена къща сайдинг със собствените си ръце избора на материала, извършване на…
Завършване на фасадата на къщата със стенна обшивка - предимства, производители, монтажЗавършване на фасадата на къщата със стенна обшивка - предимства, производители, монтаж
Сайдинг със собствените си ръце, с затоплянето на дървената къща, изборът на материал и стъпка по…Сайдинг със собствените си ръце, с затоплянето на дървената къща, изборът на материал и стъпка по…
» » Метална и дървена щайга за сайдинг с видеоклипове с ръце