Метален сайдинг за каменни видове и особености

Метален сайдинг, имитиращ камък

Съдържание на статията:

В тази статия:

Металосид за камък се прави по правило на основата на алуминий и стомана. Материалът е много практичен, устойчив на околната среда и корозия.

Панелите са особено често използвани за довършване на външни стени на фасади на сгради, експериментиране с избора на размери, цветове и текстури на продуктите.

Повечето продукти симулират следните видове камъни:

 1. пясъчник;
 2. дворец камък;
 3. скалист;
 4. доломит и други.

Не по-малко търсени метални сайдинг с имитация на тухла - червено, бяло, тъмно, бельо и други популярни цветове в декорацията. Средният размер на продуктите е от 0,5 до 6 метра. Възможно е да се поръчат материали с индивидуални параметри.Основните предимства на продуктите под камъка включват:

 • металната сайдинг е издръжлива, надеждна и практична;
 • сайдингът е оригинален, звучен и точен;
 • многопластовият панел го прави практически имунитет към влиянията на околната среда;
 • материалът е удобен в грижите, може да се измие с всеки детергент, без да се страхува от корозия;
 • Сайдингът под камъка предполага използването на топлоизолационен слой с отлично вентилационно действие;
 • Материалът може лесно и бързо да се монтира, като се използва стандартен набор от инструменти;
 • монтажа може да се направи по всяко време, независимо от температурата и валежите;
 • Изборът на цветове и текстури не е ограничен.

Съществуват и недостатъци, въпреки че на фона на толкова много предимства изглеждат доста незначителни:

 1. Металната сайдинг тежи много, така че оказва известно напрежение върху рамката на къщата. За да инсталирате панелите, ще ви трябва специални инструменти и помощ от работници с професионален опит.
 2. Продуктите се продават на доста висока цена, която обаче не е по-висока от цената на естествения камък.
 3. На слънцето металният сайдинг е много горещ, поради което стените на сградата се нагряват. Въпреки това, този факт не притеснява собствениците на къщата, тъй като не засяга микроклимата в закрити помещения.

Подготовка на основи за монтаж на стени и монтаж на панели

Процесът на подготовка на повърхността на стените под сайдинг с сайдинг с имитация на камък ще зависи до голяма степен от вида на фасадата. Така например, ако говорим за тухлена стена, облицована с гипс, тогава покриващият слой ще трябва да се отстрани със шпатула.

На особено неравномерни стени е необходимо да се инсталира щайга от дървени релси или метални профили. Стъпалото на ламелите може да бъде от 400 до 600 mm. Ако височината на сградата е повече от 10 метра, кутията трябва да се извърши със специални окачвания. Многоетажните сгради включват използването на скоби и ъгли от армиран тип.Разстоянието между конструкцията на заготовката и стените ще бъде логично запълнено с топлоизолационен материал, тъй като панелите не са изолиращи. В резултат на това не само ще се намалят разходите за отопление през зимата, но и ще се постигне максимално здраво прилягане на панелите към фасадните стени.

Панелите се монтират с помощта на дюбели. Важно е да не използвате перфоратор за пробиване на дупка в кухи блокове. В допълнение към самозатягащите винтове, ще бъдат необходими по време на инсталацията колчета за щипки, рулетка, нивелир, джуджета и др.

Преди да започнете инсталацията, фиксирайте първоначалната лента, както и платките и ламелите, релсите, където се намират шарнирите и ъгловите елементи.

След отстраняване на стария облицовъчен слой от повърхността, стените са покрити с нова мазилка, изпълнявайки маркировката върху повърхността. След това отидете на монтажа на профила и скобите и след това инсталирайте нагревател, релси и релси.

Панелите за монтиране могат да бъдат в хоризонтално и вертикално положение, като експериментират с внедряването на дизайнерски идеи.

На колко ще се извършва на качеството на монтаж на панели в бъдещия живот на лигавицата ще бъдат засегнати, така че е важно да се спазват препоръките и вероятно се прикрепя към делото на опитен майстор. Ако всичко е направено правилно, завършването на сайдинг под камъка ще продължи най-малко 35 години.

Как да се грижим за металната сайдинг?

Процесът на грижа за панелите е прост. За да предпазите покритието от механични повреди, се препоръчва да се монтира компактна обшивка по фасадата, особено ако част от нея излиза на улицата с места за паркиране.

Разделените системи и другите приспособления трябва да се монтират само върху рамката, директно до стената на сградата. За да се предпази облицовката от корозия, е важно да се осигурят водопроводи, които непременно трябва да работят.

Ясен метален сайдинг от прах и мръсотия лесно с вода под налягане от маркуч, е приемливо да се използват съвременни детергенти.

заключение

Металната сайдинг под камъка се нуждае от неговата практичност и способност да имитират естествени материали, в този случай камък.

Панелите се предлагат в широк спектър от цветове, подходящи са за облицовка, както и за мазето, както и за цялата сграда като цяло.

Искате ли повече информация по темата? Вижте тези статии:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сутеренни стени за камък, критерии за подборСутеренни стени за камък, критерии за подбор
Как да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделноКак да изберем сайдинг за дървена къща на плюсовете и минусите на своя вид отделно
Модерна топлоизолационна къща под дървотоМодерна топлоизолационна къща под дървото
Метален сайдинг в ТолиатиМетален сайдинг в Толиати
Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…Купете, открийте цени за метални сайдинг, поцинкован профил Покриване, облицовка на къщата с…
Гаражна декорация на стени - Материали и технологииГаражна декорация на стени - Материали и технологии
Метален сайдинг за тухли - фотосиране, характеристики, цена и ценаМетален сайдинг за тухли - фотосиране, характеристики, цена и цена
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
Видове сайдинг за корпус - изберете качествен сайдинг за домаВидове сайдинг за корпус - изберете качествен сайдинг за дома
Фасадни панели - Алто профилФасадни панели - Алто профил
» » Метален сайдинг за каменни видове и особености