Външна украса на фасадата и стените на дървената къща с сайдинг снимка, видео

Технология на довършване на фасадата на къщата с сайдинг: подробни инструкции

Собствениците на къщи винаги са се опитвали да се откроят от появата на дома си. Дори в далечни времена архитектът беше натоварен с издигането на красива, изключителна структура. Стила, елегантност, статус могат да бъдат добавени към вашия дом, като изберете качествен, интересен външен дизайн на фасадата. Погледнете снимките на стари имения и исторически сгради, които са оцелели до този ден: в тях архитектурният образ се предава от характеристиките на декорацията на сградата. Това са различни фасадни решения, които ни водят до възхищение, наслаждавайки се на нашия поглед.

Как да шият къща с сайдинг?

Външната част на сградата може да бъде декорирана по различни начини, в най-фантастичен стил, използвайки най-новите строителни материали.

Така че фасадата на сградата може да бъде дървена, боядисана, измазана, бетон, полупрозрачна, тухла, камък и др. За завършване се използват напълно различни строителни материали: тухли, камък, панели, гипс, сайдинг.

Но ако не преследвате целта за създаване на художествена фасада, тогава сайдинг за вас ще бъде добър, евтин вариант.

Затопляне и подготовка за обшивка

приложение

Сайдингът е външна облицовка с помощта на специални хоризонтални или вертикални панели. Днес изборът на сайдинг в строителния пазар е разнообразен: цимент, винил, стомана, дървена сайдинг.

За да не се объркате при избора на облицовка, ще трябва да изучавате асортимента на магазините за сгради, да разглеждате повече от една снимка с различни фасадни опции в Интернет и да се запознаете с всички електронни каталози на предните панели.

Много е важно Вашата декорация на сградата да служи не само като орнамент, но и да има защитни функции на външната страна на стените.

Монтиране на винил сайдинг

Преди всичко, от промените в температурата, валежите, пред които е изправена сградата, това е най-уязвимото място в структурата. Дори къщите остаряват, стените на сградите започват да затъмняват с течение на времето, да се покрият с пукнатини.

За да се предпази сградата от въздействието на агресивна среда, се използва различен материал. Традиционните довършителни материали винаги ще се нуждаят от ремонт, поддръжка, обновяване. Необходимо е да се разпъват за мазилки, боядисване и запечатване на пукнатини ще трябва да бъдат възстановени. И използването на евтини панели позволява избягване на усложнения в процеса на изграждане на поддръжка.

Изборът на форми и типове панели за сайдинг е огромен. Това е имитация на естествени трупи, каменни, хоризонтални, вертикални панелни опции.

В Русия най-често се предпочита хоризонтален сайдинг, където панелите могат да бъдат инсталирани под формата на бордови или коледни елхи.Сайдингът от винил, дърво, дървен материал е силна, екологична подова настилка на вашата къща, която ще ви служи за няколко десетилетия. Най-популярните панели за сайдинг са винилите. Благодарение на тях вашата сграда ще бъде в случай, когато тя не се страхува от дъжд, сняг, температурни промени. Твоите стени са вентилирани, топлят фасада не подлежи на корозия, деформации, и на външния вид на структурата няма да се нуждае от специални грижи, тъй като за почистване на стени на сградата, само маркуча и водата.

Изправени пред сайдинг

Ако искате къщата ви да изглежда модерна, чиста, не искате да я разклоните, а след това инсталирайте панелите със собствените си ръце.

Технологията на завършване на фасадата на сградата с сайдинг със собствените си ръце е проста и не изисква специални познания. Монтирането на сайдинг се извършва по-често на щайгата, а между повърхността на стената и панелите се създава топлоизолация.

Когато завърши изграждането на сградата и остават довършителните работи, е време да помислите за избора на материала за сайдинга. Тук всичко зависи от вашите крайни цели, вашите предпочитания в цвят, повърхностна текстура.

За да изберете качествен материал, не е нужно да сте професионалист, просто погледнете съответните снимки и видео материали в Интернет.

В сайдинга могат да се използват различни довършителни материали:

 • от алуминий;
 • изработени от дърво;
 • стомана;
 • винил.

Най-популярни са винилови панели, те са подходящи за стени от дървена, каменна конструкция.

При равномерна повърхност на стената сайдингът е фиксиран директно към него, в други случаи ще е необходимо да се инсталира щайга.Ако инсталирате сайдинг на неравна повърхност на външната стена на частна къща, тогава панелът ще повтори всички нередности и в крайна сметка ще се счупи. Под панелите можете да скриете всеки недостатък отвън.

Облицовката на стените със собствените си ръце е удобна за затопляне на сградата. Така че, в интервала между панелите и стената, лесно може да се напълни всяка изолация.

Използва широко сайдинг. Често можете да намерите такава облицовка в къща строителство, многоетажни сгради. Сайдингът се използва навсякъде в ремонта и реконструкцията на сгради, променяйки стила на сградата. Особено интересна е фасадата на дървената стара къща при монтажа на сайдинг. Панелите запазват всички свойства на дървото, от които се изграждат стените на сградата, позволявайки на дървените стени да дишат.

Защо толкова много предпочитат сайдингът?

Строителите успешно използват такъв финиш материал поради ниското си тегло. Сайдинг панелите нямат значителен товар върху конструкцията на къщата. Огромен брой аксесоари и аксесоари правят процеса на довършване на фуги, козирки, ъгли по-лесни. С помощта на сайдинг можете да покриете различни, уникални архитектурни елементи от древни сгради. Няма да е много трудно да го поправите за малки повреди, счупени или счупени панели лесно могат да бъдат заменени с нов материал.

Инструкции за довършване на къщата

Ако решите сами да завършите къщата, първо подгответе инструментите и материала.

Ще ви трябва:

 • ноктите;
 • чук;
 • ножици за метал;
 • plumb bob;
 • измервателно устройство, например измервателна лента;
 • лазерно ниво;
 • циркулярен трион;
 • стълба.

Преди сглобяването на панелите е необходимо да се подготви повърхността на външните стени на къщата.

Не забравяйте да почистите външната част на цялото пространство близо до вратите и прозорците, като премахнете старата мазилка.

Ако стените ви са украсени с изпъкнали елементи, например крепежни елементи за улични лампи, тръби за дъждовна вода, корпус, след това премахнете всичко.

Често къщата вече е покрита с дървени панели, а във времето някои от тях успяват да се деформират или изгният. Ще трябва да сменим повредените части на кожата и да ги използваме, за да ги подсилим.

След подготовката на стените, трябва да инсталирате дървени летви - това ще бъде вашата щайга. Позицията на релсите зависи от версията на сайдинга. При хоризонтално облицоване се монтират хоризонтални летви, с вертикално - вертикално.

Ако не искате линейни изкривявания да се появяват с течение на времето, използвайте само галванизирана метална щайга.

На стените на дървена къща, сайдинг може да бъде инсталиран без щайга.

Пространството между ламелите и панелите може да бъде изолирано с помощта на топлоизолационен материал.

Монтажът на панели от външната страна трябва да започва от началната лента, чиято роля се изпълнява от най-ниската точка на стената. От нея, отстъпвайки няколко сантиметра нагоре, маркирайте хоризонталната линия, която е прикован с горния край, определящ лентата.

Панелите под вложката в контролната лента, горната страна на материала трябва да бъдат прикрепени към стената.

Всички следващи панелни редове също са закрепени, но долният ръб на панелите вече ще бъде закачен върху издаващата се част на долния панел.

Монтажът на хоризонтални панели е най-лесен за стартиране от вратите, като се избягват ставите на панелите. Вертикалното платно е по-успешно, започвайки от ъгъла.

От инсталирането на първия ред ще зависи силата на целия дизайн на сайдинг.

Трябва да инсталирате панелите, като ги запушвате от центъра, постепенно се придвижвате до краищата.

Започвайки да се присъедините към листовете облицовъчни панели, не забравяйте правилата на тапетите за стикери. Тъй като стъпката между панелите не трябва да се вижда.

Панелът се счита за фиксиран само когато заключването е било заключено с предишния елемент, тъй като съединението на панелите се осъществява по определен принцип: жлебът е гребен.

Не е необходимо да инсталирате сайдинг при ниски температури.

При монтажа на панелите отвън трябва да следвате последователността на инструкциите: подготовка на повърхността, монтаж на стартовата и довършителната лента, монтаж на панелите.

Сайдингът е отлична опция за довършване на вашата дървена къща, която ще я предпази от пожари и въздействие върху околната среда. Този начин на довършване ще ви помогне да спестите значителни пари, като сте получили такава точна модерна строителна конструкция.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рамки къщи, изработени от глътки панелиРамки къщи, изработени от глътки панели
Фасадни панели, купуват, в пенс, холзпластФасадни панели, купуват, в пенс, холзпласт
Довършителни къщи с описание на кората, снимкаДовършителни къщи с описание на кората, снимка
Изчисляване на страничните профилиИзчисляване на страничните профили
Метален сайдинг в ТолиатиМетален сайдинг в Толиати
Изправени пред основите на дървена къща - цени, процесИзправени пред основите на дървена къща - цени, процес
Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…Завършване на фасадата на къщата с облицовъчна технология на облицовката и снимка на вида сайдинг…
Фасади от камък, декорация и дизайнФасади от камък, декорация и дизайн
Завършване на фасадата на дървената къщаЗавършване на фасадата на дървената къща
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
» » Външна украса на фасадата и стените на дървената къща с сайдинг снимка, видео