Комбинация от цветове на опциите за сайдинг декор

Комбинация от цветове за сайдинг в декорация на дома

Сайдингът е един от най-популярните материали за декорация на дома. Подобна популярност може да се обясни с неговата универсалност, се използва както за вътрешни, така и за външни работи, лесен монтаж и лекота на грижа. Ако е решено да се покрие фасадата на къщата с този материал, тогава преди да започнете работа, трябва да изберете цвета на сайдинг.

Фигура 1. Кафявите и зелени цветове на сайдинга и покрива ще изглеждат хармонично в дизайна на сградата, заобиколен от дървета.

Какво да търсите при избора

Правилният избор на комбинация от цветове на довършителния материал на покрива и стените на къщата е много важен. От това зависи не само вида на структурата, но и как тя се вписва в околния пейзаж и как ще бъде възприемана от другите хора.

Фигура 2. Разнообразието от цветове на сайдинг ви позволява да изберете желания оттенък.Избирайки цвета на довършителния материал за дома си, трябва внимателно да погледнете къщите в квартала. Това ще ви помогне да решите дали да направите дома си различен, а не като останалите, или да се впише в общата линия на къщите на улицата.

Пейзажът също е от голямо значение. Ако къщата е погребана в зеленина, правилно е фасадата и покривът да бъдат направени в естествени зелени и кафяви тонове (фигура 1). За къща, построена в близост до езерото, най-добрите материали от син, корал, бежов цвят и оттенъци са най-добри.

Разнообразие от цветове и опции

Цветовата палитра на сайдинга е много разнообразна (фигура 2). Освен това всеки цвят има много нюанси. Следователно, изборът на довършителни материали не е толкова просто, колкото изглежда. При избора е необходимо да се разгледа комбинацията от цветове не само на покрива, стените и вилата, но и финиширане на детайли като ъглите, платформите, софитите и дори изтичане. Всичко трябва да изглежда хармонично.

Фигура 3. Традиционната комбинация от лека фасада и тъмен покрив е съвършено допълнена от контрастираща украса на прозорци и солари.Многогодишният опит с използването на сайдинг позволяваше да се определят най-успешните комбинации от нейните нюанси в една сграда. Традиционната и често използвана опция за довършване на къщата е светлата фасада под тъмния покрив. Допълнете цялостната картина на контрастиращата стойка и рамката за прозорците (Фигура 3).

С един и същ нюанс на сайдинг за покрива и стените се получава монолитна и хармонична структура, при която покривът и фасадата представляват единична конструкция. Въпреки това, мнозина могат да гледат на тази комбинация от цветове като скучни.

Тези, които предпочитат по-екстравагантни цветови решения и не се страхуват от нови идеи, човек трябва да помисли за опцията със светъл покрив и фасада с 2-3 тона по-тъмен. В тона на покрива трябва да бъдат направени отвори за врати и прозорци. Цялото внимание в този проект ще бъде отделено на стените.

Фигура 4. Комбинацията от два светлинни цвята в дизайна на фасадата визуално подчертава интересния дизайн на къщата и я увеличава.

Структурата с покритие от светло сайдинг визуално ще изглежда по-голяма, отколкото всъщност е (Фигура 4). Такава къща ще се отличава добре на фона на растителността и стопанските сгради на обекта.

Комбинацията от тъмни нюанси на декорацията визуално ще намали дизайна на къщата, което ще направи по-малко забележима. В някои случаи става подходящо. Например, да не отклонявате вниманието от красотата на пейзажа. В същото време, тъмните нюанси могат да дадат на къщата уважаван и солиден външен вид.

Интересен вариант е комбинацията на покрива, стените и други елементи на фасадата от няколко нюанса от същия цвят. Перфектно комбинирайте естествените цветове. В допълнение, къщата, подредена с сайдинг от естествени цветове, добре се вписва в пейзажа. За да не го загубите на фона на зелените насаждения, не трябва да избирате комбинация от зелени и кафяви тонове за довършването му.

Избор на цветове за декор

Завършването на къщата не завършва с избора на цветове за стени само за стените. Не забравяйте за допълнителни подробности за дизайна на къщата: прозорци и врати, корнизи и други елементи, без които външността на къщата ще бъде непълна.

Най-простата конструкция на къщата ще изглежда по-изразителна, ако за довършване изберете контрастни цветове. Например, светли или тъмни стени ще бъде интересно да изглеждат с бял декор. Ако стените са избрани за пастелни нюанси, тогава интериорът трябва да бъде по-светъл.

Тази комбинация не е подходяща за къщи, които имат колони, балкони, тераси. Би било по-подходящо да се разгледа използването на неутрални цветови комбинации за декорация на стени и декоративни детайли. До къщата не изглежда масивна и тежка, всички изпъкнали елементи са по-добре да направят няколко тона по-леки.

За да завършите къщата, не трябва да използвате лоша комбинация от сайдинг или да вземете прекалено ярки цветове. Не е интересно да се разглежда структурата на един тон, лишен от акценти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фасадни панели, купуват, в пенс, холзпластФасадни панели, купуват, в пенс, холзпласт
Тапети в дизайнаТапети в дизайна
Фасадна декорация с камъкФасадна декорация с камък
Кратки указания за сайдинга на къщата с сайдингКратки указания за сайдинга на къщата с сайдинг
Гаражна декорация на стени - Материали и технологииГаражна декорация на стени - Материали и технологии
Метален сайдинг за тухли - фотосиране, характеристики, цена и ценаМетален сайдинг за тухли - фотосиране, характеристики, цена и цена
Завършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдингЗавършване на фасадите на къщи с фотосистема за сайдинг
Видове сайдинг за корпус - изберете качествен сайдинг за домаВидове сайдинг за корпус - изберете качествен сайдинг за дома
Винил сайдингВинил сайдинг
Класическите правила за комбиниране на цвета на фасадата и цвета на покриваКласическите правила за комбиниране на цвета на фасадата и цвета на покрива
» » Комбинация от цветове на опциите за сайдинг декор