Електрически варианти на стената на акумулаторите

Конвектор на стената в апартамента

Електрически отоплителни конвектори

Днес отоплението в къщата може да бъде организирано с помощта на различни инсталации и уреди. Асортиментът е огромен. Често наемателите избират варианти на стени на електрически нагревателни батерии, които лесно се монтират самостоятелно и много бързо затоплят помещенията. Съществуват няколко вида такива устройства, като всеки от тях има своите плюсове и минуси. И за да разберете какво е най-добро, трябва да извършите сравнителния анализ.

Всеки електрически нагревател на стена е много удобен за ползване. Понякога този избор е единственият начин да се организира удобен микроклимат в определена стая. Особено, ако няма газ или възможност за закупуване на бойлер за твърдо гориво. Инсталирането на стенен електрически модел не изисква специални усилия, допълнителни разрешения или сложна връзка с гръбнака. Устройството трябва да бъде просто прикрепено към стената и включено в контакта. Това обяснява голямото търсене на такива отоплителни съоръжения, както и популярността им сред потребителите.

За да се оценят всички предимства на електрическите нагреватели, е важно да изберете правилния модел, който отговаря на изискванията, които сега са необходими за електрическата отоплителна система.

Има само четири такива изисквания:

 • безопасността на употребата;
 • надеждност при работа;
 • проста инсталация;
 • икономия на потребление на електроенергия.

Всички тези компоненти задължително се вземат предвид при избора.

Кои стени монтирани електрически нагреватели са по-добре да избирате?

В зависимост от вида на отоплителния елемент, стените нагреватели са разделени:

 1. На конвектора.
 2. Инфрачервен.
 3. Oil.

Кой радиатор е по-добър? Отговорът на този въпрос може да даде сравнителен анализ на предимствата и недостатъците на всеки вариант.

Конвекторни стенни нагревателиТова е електрическо устройство, което работи на принципа на конвекцията. Вътре има тен, който загрява въздуха в стаята. Горещият въздух е по-лек от студа, така че се издига бързо, там се охлажда и след това слиза.

Радиаторът на стената в горната и долната част на корпуса има едни и същи прорези - през горния въздух и през дъното, засмукано в нагревателя. Интензивното движение осигурява естествена циркулация. Той също така осигурява равномерно загряване на помещението.

Конвекторите на стена се монтират на няколко сантиметра от пода под прозореца. Така студът, който идва от прозореца, е прекъснат. Този начин на инсталиране спестява място. Появата на инсталацията се вписва перфектно в концепцията за модерен интериор.

Електрически нагревател за стена

Електрически панел за отопление на стена

Това обаче не са единствените предимства на този избор:

 1. Тън много бързо загрява въздуха.
 2. Такива устройства са налични в ценовия план.
 3. Можете сами да монтирате електрическия радиатор на стена, без да прибягвате до професионален труд.
 4. Инсталациите имат висока ефективност - 98%.


Справедливо е да се отбележи недостатъците:

 1. След известно време ефективността на работата на тен е значително намалена.
 2. Самите те често изгарят.
 3. Като ги използвате, трябва да сте подготвени за голямо потребление на електроенергия.
 4. В обемни помещения височината на таваните е повече от 3 метра, не е практично да се използва тази опция, тъй като отоплението на такава стая е неефективно.

Обърнете внимание! Конвекторни нагреватели за стени са добри само като допълнителен източник на топлина. Ако искате да ги използвате като основен, ще трябва да изчислите правилната мощност - 90 W на 2 кв. М м. Важно е да се вземе под внимание версията на термостата. Моделите с механичен възел са по-евтини, но с електронен термостат работят много по-точно. За отопление на помещения с висок праг на влажност е необходимо да се закупят стени конвектори, оборудвани с функция за защита от вода.

И още. Струва си да си купите стенен конвектор, който има автоматична система, която предпазва устройството от прегряване.

Инфрачервени стенни нагреватели

Принципът на IR нагревателя е добре известен на всеки, който поне веднъж затоплен от огъня. Топлината, изучавана от него, не загрява въздуха наоколо, а предметите в стаята.

Нагревател за стена

Инфрачервени нагреватели

Описаните настройки са разделени на 3 вида. Има високотемпературни, нискотемпературни и филмови нагреватели.

 • Първите са инсталации, в които има спирала, поставена в тръба от топлоустойчиво стъкло. Освен това има и рефлектор, който насочва топлината в желаната посока. Тази монтирана на стена версия е добра, но не е икономична, тъй като се различава с най-голям разход на електроенергия.
 • Нискотемпературните инфрачервени нагреватели са панел с възможност за нагряване до + 85 градуса. Тя може да бъде изпълнена по различни начини. Понякога спиралата се поставя в стъклото, понякога е защитена от керамика. Във всеки случай, такъв нагревател се вписва добре в готовия декор.
 • Филмовите модели са ново ноу-хау, което най-често се използва за създаване на топла подова система. Но днес много производители произвеждат декоративни филмови панели, прикрити като картини.

Използването на такава опция за нагряване предполага спазване на определени правила. Факт е, че стенният инфрачервен нагревател загрява само това, което е под прякото действие на радиацията. Следователно, за да се организира пълноценна топлина, е необходимо да се претеглят правилно инструментите. Важно е да се има предвид, че при използването на този тип електрическо оборудване се получава директно нагряване на обекти. Пластмасовата и скъпа дървесина не издържат на такъв ефект. Те могат да загубят както формата си, така и външния си вид.

Ако човек напусне зоната за комфорт, той незабавно се чувства студен и чувства дискомфорт. Ето защо този избор не се счита за оптимален като основен източник на отопление.

Маслен нагревател

Избор на маслен радиатор

Маслен охладител

Маслените нагреватели са надеждни, издръжливи и ефективни. Почти всички модели са оборудвани с термостати, които контролират отоплението, като по този начин пестят електроенергия.

Типичният маслен нагревател е подобен на водния радиатор, където тънки участъци са свързани отгоре и отдолу с тръби. Те създават затворен контур, вътре в който има електрически тен, отоплително масло. Маслото има висока точка на кипене, така че устройството работи много ефективно.

Тялото на маслената батерия е направено от здрав метал, така че, когато падне, няма да се повреди. За да го използвате, е напълно безопасно и устройството работи безшумно. Освен това, когато охладителят на маслото функционира, в помещението не се изгаря кислород.

Като се имат предвид такива практически предимства, много купувачи търсят да продават монтирани на стена модели. Но те не съществуват в природата. Трудно е да се затвори такава структура. Ето защо:

 • Първо, масленият охладител тежи много, така че е доста трудно да се изберат силни скрепителни елементи.
 • На второ място, като окачите охладител на масло, можете да загубите до половината от произведената от него топлина. Дизайнът на акумулатора е такъв, че излъчва топлина в двете посоки, разпределението е равномерно.

Обобщение по темата

Както показва практиката, по-добре е да се използват конвекционни модели с естествена циркулация като електрически батерии на стена. Топлият въздух в този случай "ходи" в цялата стая, равномерно разпределен в цялата стая. IR нагревателите са добри като допълнителен източник на топлина. Маслени радиатори като стена батериите не се използват изобщо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически отоплителни котли - продажба на електрически бойлери в Санкт Петербург, с капацитет 3…Електрически отоплителни котли - продажба на електрически бойлери в Санкт Петербург, с капацитет 3…
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Изборът на електрически стени конвектор отзиви на собствениците, преглед на модели, цениИзборът на електрически стени конвектор отзиви на собствениците, преглед на модели, цени
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
Термостат за електрически бойлерТермостат за електрически бойлер
Електрическият отоплителен котел не е евтин, но удобен вариантЕлектрическият отоплителен котел не е евтин, но удобен вариант
Електрически бойлер, как да изберем електрически бойлерЕлектрически бойлер, как да изберем електрически бойлер
Leroy Merlin радиатор електрически Какво по-добре е масло охладител или конвекторLeroy Merlin радиатор електрически Какво по-добре е масло охладител или конвектор
Модерни частни системи за отопление на къщиМодерни частни системи за отопление на къщи
Термостат за електрически бойлерТермостат за електрически бойлер
» » Електрически варианти на стената на акумулаторите