Изборът на електрически стени конвектор отзиви на собствениците, преглед на модели, цени

Как да изберем стенен тип електрически конвектор

Електрически конвектор е нагревател за отопление на помещенията. Състои се от метален корпус, под който има нагревателни елементи, сензор за безопасност, температурен датчик и термостат. Нагревателният елемент е поставен в керамичен и уплътнен в метален (алуминиев или стоманен) проводник с висока устойчивост. Електрическият стенен конвектор не изсушава въздуха, въпреки че нагревателят може да се нагрее до 100 ° С.

Принципът на действие се основава на законите на физиката. Студеният въздух прониква под грила в долната част на уреда. Тя започва да се нагрява, става по-лека, издига се до горната решетка и през нея влиза в стаята. На негово място отново идва студеният въздух и процесът се повтаря.

Съгласно инструкциите на електрическия нагревател с конвекционен тип, колебанията на напрежението в мрежата трябва да са в рамките на 210-240 w.

Характеристики и предимства на стени конвекториУстройствата имат височина до 45 см, лесно се окачват. Случаят не се нагрява над 65 ° C, което премахва възможността от изгаряне.

Настенни електрически нагревателни батерии:

 • Подходящ за основно или допълнително загряване на помещението.
 • Те имат мощност от 500 до 2000 W.
 • Бързо отоплявани помещения, без да се създават чернови.
 • Отоплението не гори кислород.
 • Термостатът не позволява прегряване на електрическите конвектори, монтирани на стената, което елиминира възникването на пожар.
 • Металните кутии не се страхуват от пръски и влажност, устройствата могат да се използват във влажни зони.
 • Можете да виси на стени от всякакъв материал.
 • Отсъствието на вентилатор за принудително подаване на въздух прави операцията безшумна.

Недостатъкът е неравномерното загряване на големи площи или сложни сгради.В мрежата електрическият стенен монтажен конвектор е свързан с кабел. За устройства с капацитет до 1,5 киловата има достатъчно напречно сечение от 1,5 мм, над тази стойност е 2,5. Препоръчва се проводникът да бъде поставен от панела и снабден със собствен независим превключвател. Веригата е защитена от RCD 30 mA.

Съвети за избор на електрически стенен конвектор

За да се гарантира, че всички стаи в къщата или в офиса са равномерно затоплени, е необходим нагревател с капацитет, съответстващ на площта. Изчисленията се правят с помощта на формулата 100 W на 1 m 2. Ето защо описанието на конвектора 2 kW (мощност) показва, че тя е подходяща за отопление на помещението 18-20 m2.

Какво друго да търсите при избора на електрически нагревател?

 • Механичният или електронен термостат е оборудван с устройство. Първият е по-евтин, но точността на работата не е гарантирана. Вторият ви позволява да изберете нивото на часовата температура, по-удобно е да настроите.
 • Метод на корекция: автоматичен или ръчен.
 • Наличие на скоби за фиксиране на стената.
 • Касетата трябва да е от стомана.

Добре е, ако устройството има странични щори. Промяна на позицията на завесите ви позволява да промените посоката на движение на топъл въздух.

Важно е да обърнете внимание на производителя. Положителната обратна връзка от купувачите е развитието на френската компания Noirot. Устройствата отговарят на международните стандарти. Цената на конвектора Noirot не е много по-висока от тази на ненадеждни китайски аналози. В състава има повече от 40 модела.

Най-популярните нагреватели за стени

Таблицата представя кратък преглед на най-популярните конвектори на стена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически нагреватели с термостатЕлектрически нагреватели с термостат
Електрическо отопление на конвектори - монтаж и видове стени, с вентилатор, течностЕлектрическо отопление на конвектори - монтаж и видове стени, с вентилатор, течност
Електрически отоплителни конвектори за домаЕлектрически отоплителни конвектори за дома
Електрически конвектори купувачи ревюта, цени, технически спецификации, описаниеЕлектрически конвектори купувачи ревюта, цени, технически спецификации, описание
Leroy Merlin радиатор електрически Какво по-добре е масло охладител или конвекторLeroy Merlin радиатор електрически Какво по-добре е масло охладител или конвектор
Кой нагревател е най-икономичен? Инженерни системи на вашия апартамент и домКой нагревател е най-икономичен? Инженерни системи на вашия апартамент и дом
Нагревателни конвектори на стена - изберете разумноНагревателни конвектори на стена - изберете разумно
Принципът на конвектора е подробно описаниеПринципът на конвектора е подробно описание
Електрически отоплителни конвекториЕлектрически отоплителни конвектори
Как да изберем електрически конвектор за отоплениеКак да изберем електрически конвектор за отопление
» » Изборът на електрически стени конвектор отзиви на собствениците, преглед на модели, цени