Примери за успешен дизайн на къща вътре

Дизайн на вила: съвети, идеи, препоръки

Малка къща в страната може да служи като убежище от лошото време през летния сезон, както и стая за съхранение на градинска техника през зимата и място за почивка по време на празниците, а дори и там е възможно да се реализират оригинални дизайнерски идеи.

оформление

Интериорът на вилата

Планиране на изграждането на малка селска къща, собственикът трябва ясно да си представи за какви цели той се нуждае от лятна резиденция.

Типични ситуации на целевата ориентация на дачата:

 • Периодични посещения за поддръжка на градината в градината;
 • Краткосрочни пътувания със семейство или приятели за забавление в природата с възможност за пренощуване;
 • Дълга почивка за празничния период.

За да не се възстанови постоянно първо навес за съхранение на инструменти в рамките на временни казарми за кратка почивка, а след това е бил в по-удобно структура, по-добре предварително напрягане и веднага се изгради нормална селска къща на парцела.

Ако не обмислите възможността да използвате ваканционен дом като резервно жилище, тогава няма смисъл да започнете изграждането на капитал. Минимално ниво на комфорт може да се осигури дори и в обикновена къща. Дизайнът на малка селска къща е по-лесен за развитие, така че не преследвайте голяма къща.

Броят на стаите в бъдещата къща ще зависи от неговата площ. Ако планирате малка къща, тогава 12 квадратни. m ще бъде достатъчно, за да се оборудват един хол и малка веранда за готвене.

На площ от 16 до 25 квадратни метра. m е възможно да се оборудват вече две стаи и дори да се осигури вариант на баня. И в къщата тип мансард можете да обзаведете допълнителна стая за гости.

При проектирането на всеки тип къща трябва да имате предвид:

 • естеството на района;
 • вид на почвата;
 • климатичните особености на зоната;
 • ниво на подпочвените води;
 • преобладаващите посоки на вятъра.

Важни фактори са:

 • наличие на павирани пътища;
 • захранване;
 • наличие на технически и питейни води;
 • близост до магазини, здравни центрове и други атрибути на цивилизацията.


В допълнение към оформлението на къщата е целесъобразно да се помисли за помощните сгради. Летен душ или вана, тоалетна, навес за инструменти, беседка - всичко това са важни и необходими елементи на дачата и всички те трябва да се намират удобно, правилно оборудвани според санитарните норми.

Подреждане на декоративни елементи на ландшафта: градината легла, зелени площи, цветни лехи, декоративни езерца и зони за отдих на децата - около необходимостта да се обърне внимание и да планират предварително на мястото на къщата на сайта, като се вземат предвид такива функции.

Вътрешно покритие

За къща тип "кадър", интериорната декорация на стени и тавани с подплата или гипсокартон е най-подходяща. И двата варианта са икономически, екологични и практични. Като цяло, дизайнът на къщата вътре трябва да бъде възможно, възможно най-лаконичен.

Облицовката на дача изглежда естествена, ще отговаря както на античните мебели от дърво, така и на модерните, изтъкани от лозата или ратана.

Ако изберете суха стена, а след това стените и тавана, или боядисани, или залепени тапети. И двата варианта са приемливи и всичко зависи от предпочитанията на хоста. Цената на тапета, лепилото и работата е приблизително равна на цената на боята и допълнителен слой довършителни шпакловки.

Цветната палитра от бои или тапети се избира в съответствие с планирания интериор.

Подът в къщата е най-лесен за подреждане по дървените трупи. Къщата трябва да бъде повдигната от нивото на земята и добре изолирана от влага. Над дневника може да се разпространи антисептично обработения шперплат, а като завършващ слой е удобно да се използва ламинат.Ако планирате да оборудвате камина в къщата си или печка за отопление, ще трябва да се тревожите за основата за тях предварително. За да не се притеснявате с постоянното избелване на повърхностите на отоплителните уреди, най-добре е да наложите върху тях керамични плочки.

Интериорен дизайн

На снимката, пример за класически интериорен дизайн

По традиция старите неща от апартамента се транспортират до дачата. Редката лятна вила е оборудвана с нови мебели и декор. Това е нормално, но не вземайте всичко, което е жалко да хвърлите. Практична сгъваема маса, комплект столове, удобно кресло, гардероб - повече от малка къща не може да се побере. Все още можете да преместите дивана, ако районът позволява и планове за прекарване на нощта и ваканцията заедно със семейството.

Корнизи и завеси - това е изборът на домакинята, но определено те трябва да бъдат избрани в тона на ситуацията. Вариант на оригиналния интериор ще бъде тапицерията на всички мебели с естествени материали. Вкусните текстили и килими ще направят практичната атмосфера по-удобна.

Съдовете в дачата трябва да са удобни и практични. Не трябва да е много. Помислете за възможността за придобиване на работещ самавар. Това е отлична опция по отношение на декора, както и за истинско чаено парти в природата.

Ако се планира открит огън за готвене, пространството трябва да бъде подходящо оборудвано. Грънчарството на печката ще изглежда както естествено, така и оригинално.

За занаятчиите и просто любителите да направят на ръка, давайки отличен трамплин за действие. Античен работни шкаф, тоалетка или просто закачалка за дрехи, ако са внимателно реставрирани или украсени с декоративни дърворезби, ще намерят своето място дори в стръмна къща.

Разтегателен стол от стар стол

Е, кой не мечтае за люлеещ се стол? В дачата по време на почивката тази мечта може да се опита да я превърне в реалност. Идеята отначало може да изглежда трудна задача за човек, който няма опит в дърводелството, но всъщност няма нищо супер сложно в това.

Столът трябва да бъде избран с върха на гърба.

Колкото по-голям е ъгълът между облегалката и седалката, толкова по-удобен е столът.

За да превърнете стария стол в пресевен люлеещ се стол, се нуждаете от следните материали:

 • Дървен стол, чийто гръб и седалки не излизат извън равнината на краката;
 • ПДЧ (ПДЧ или ПДЧ, дебелина MDF 20-25 мм - два листа с размери 70 х 50 см;
 • подрязване на шина от 40х40 до 50 см - 6 броя;
 • комплект болтове за мебели - 20 бр.;
 • винтове за дърво - 20 бр.

Можете да освободите от минимум набор от инструменти:

 • бормашина;
 • ножовка;
 • отвертка за винтове и ключове за болтове за мебели.

И двете ПДЧ лист 70x50 (от стария кабинет или друга мебел), трябва да се намали в зависимост от формата на яйцата. Това означава, че трябва да се получат две странични плочи, големи яйца като форма с диаметър 50 см и височина 70 см а. Тези стелажи могат да бъдат независимо ножовка да триони постепенно прекъсване плоча прави части, последвано от третиране с полукръгла равнина. По-добре, разбира се, правя пъзел или да поискате формуляр в изложбена мебели.

Страничните стелажи ще бъдат разположени по такъв начин, че по-закръглената, тъпа част да е напред и острата - съответно, назад. Страничните стени трябва да бъдат оребрени на пода.

Задните крака на стола са отрязани на 10-15 см. След това столът трябва да бъде поставен на задните крака и, като го накланяте назад и напред, изберете ъгъла, в който поддържа максималния баланс. Заключете стола в това положение. Прикрепете страничните стълбове към стола отстрани и ги "хванете" до краката и гърба на стола за временни винтове за самобръсначка. Проверете изравняването на страничните стени - столът трябва да се люлее свободно в равнината на страничните ребра.

От бара се прави табло, което в същото време ще служи като ограничител за разклащане напред. Същият ограничител трябва да бъде направен в задната част на стола.

Трябва да сме подготвени за факта, че първият път, за да отгатнем идеалния ъгъл на стола, няма да успее. Но втората или третата опция за закрепване със сигурност ще работи. Ако столът е много чувствителен към разтърсване, страничната работна равнина трябва да се направи не толкова кръгла, по-плоска.

Определени с окончателните места за закрепване, страните на стола могат да бъдат направени по-елегантни, ако разглобите конструкцията и изрежете неподходящия за закрепване на секциите. Добавяне подлакътници, можете да получите прости ефикасен вариант домашно люлеещи се столове, където можете да прекарват времето си на топло лятна вечер в беседката или в дъждовен ден в къщата край камината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Държава стил във вътрешността на селска къщаДържава стил във вътрешността на селска къща
Вила за лятна резиденция с офис и спалняВила за лятна резиденция с офис и спалня
Баня дизайн идеи 85 снимкиБаня дизайн идеи 85 снимки
Градински маси със собствените си ръце снимка на интересни идеи за лятна къща, градина и кухня…Градински маси със собствените си ръце снимка на интересни идеи за лятна къща, градина и кухня…
Арбър да даде свои собствени рисунки и снимкиАрбър да даде свои собствени рисунки и снимки
Фото идеи за завеси за веранда в странатаФото идеи за завеси за веранда в страната
Преглед на беседки за вили метални, дървени, поликарбонатни, снимки на красиви беседки за вили с…Преглед на беседки за вили метални, дървени, поликарбонатни, снимки на красиви беседки за вили с…
Интериор на лятна кухня във вилатаИнтериор на лятна кухня във вилата
Проекти на бани с кухняПроекти на бани с кухня
Водоснабдяването на селската къщаВодоснабдяването на селската къща
» » Примери за успешен дизайн на къща вътре