Едноетажни къщи с тераса снимка, характеристики, видове едноетажни къщи

Всяка година се увеличава тенденцията на живот в съвременните частни домове. В крайна сметка, това чувство на свобода, пълна независимост, прекрасна възможност да се насладите на красотата на природата, да диша чист и чист въздух. Купувайки къща, много от нас се чудят коя сграда да избере.

В момента един от най-удобните варианти за живеене се счита за едноетажни къщи с тераса. Такива къщи съчетават красив външен вид, успешни оформления, интересни архитектурни решения и удобни условия на живот.

Характеристики на едноетажни къщи с тераса

Основната особеност на тази къща е наличието на тераса. тя дава на къщата индивидуалност, уют и допълнителен комфорт. Терасата може да се използва като лятна кухня, отлична възможност да прекарвате времето си на открито.

 • Много често терасата е издигната от южната страна. където има повече светлина и топлина. Това е отлично решение за зимата, а през лятото се препоръчва частично да се покрие терасата, като се използват ролки, плъзгащи завеси и т.н.
 • Задължителният момент е наличието на входна врата към терасата, както и големи, красиви прозорци.
 • Много често поставяте тераса на безветрена страна.
 • Основата на къщата и терасите се изгражда на същото ниво.
 • За изграждането на едноетажна къща с тераса можете да използвате почти всички строителни материали.

Видове едноетажни къщи с тераса

Най-често тези къщи могат да бъдат два вида: дървени и тухлени. Дървени къщи са идеални за живот в страната. Такива сгради са екологосъобразни, имат достатъчно ниво на трайност, имат отличен вид. Материалът дава възможност за създаване на оригинална тераса, както и интериорно и екстериорно декориране на къщата.

Тухлени едноетажни къщи, които имат тераса, са надеждни и издръжливи жилища. Терасата, както и цялата сграда, също е изработена от тухли. При създаването на плана, можете да приложите най-разнообразни и сложни варианти и тераса перфектно с различни архитектурни техники под формата на арки, балкони, еркери, и така нататък. Г.Като опция строителните компании предлагат и оформят едноетажни къщи с тераса. Това е доста изгоден и икономичен вариант. Тези сгради имат отлични технически характеристики, възможности за реализиране на архитектурни идеи.

Освен това едноетажните къщи могат да бъдат както с открита, така и с затворена тераса. Откритата тераса - идеална за летни семейни събирания, дава на къщата специален комфорт и топлина. Затворената тераса е удобна, особено през зимния сезон. За фехтовка са използвани различни дизайни, изработени от различни материали.

Предимства и недостатъци на къщите с тераса

Разбира се, къщите с тераса имат достатъчно предимства, въпреки че имат и някои незначителни недостатъци.предимства:

 1. Изграждането на такива едноетажни къщи, в сравнение с големите сгради, отнема много по-малко време и пари.
 2. Идеално жилище за селска къща, изглежда много добре в малка площ. Перфектен за хора със средни доходи.
 3. Размерът и формата на терасата могат да бъдат избрани по желание и вкус. Възможно е да се комбинират различни материали и стилове.
 4. Основата е лека. създава малък товар на земята.
 5. Удобство на движението около къщата.
 6. Терасата е чудесно място за семейна почивка.
 7. Също така, терасата увеличава площта на къщата. Тя ще стане негова достойна декорация, ще допълни идеално ландшафтния дизайн.
 8. Отлична алтернатива на открито отдих.
 9. Къщите с тераса имат по-естетичен и уютен външен вид.

Някои недостатъци:

 1. Преди изграждането на тази сграда е необходимо внимателно да се проучат характеристиките на почвата, за да се избере желаната опция за проектиране.
 2. Тези сгради не са много удобни в северните райони.
 3. Понякога няма достатъчно място за твърде много гости.
 4. Тераса, без да има покрив е напълно зависи от времето, и ако на терасата с навес, навес понякога дава сянка в околните райони, особено през зимата.

Как да изберем едноетажна къща с тераса

Понастоящем популярността на такива къщи се увеличава ежедневно, те се превръщат в неразделна част от крайградските населени места. Днес има разнообразие от проекти на такива сгради - за всеки вкус и чантата. Тя може да бъде компактна, уютна и малка къща и достатъчно голяма сграда с много стаи и просторна тераса. При създаването на проекти почти всички специалисти прилагат индивидуален подход, вземат под внимание всички желания на клиентите, олицетворяват сънища и идеи на клиентите.

С малък парцел се препоръчва да изберете компактна къща, за да не навредите на площадката. и да остави място под градината и други допълнителни сгради. За голям парцел можете да изберете едноетажна къща с по-впечатляващ размер. Също така, при избора на проект е необходимо да се вземе предвид броят на членовете на семейството. вземете предвид колко спални, стаи за гости и много други. В допълнение, трябва да се вземе решение за материал за изграждането на къщата, дали е надежден тухлена къща или оригиналната дървена конструкция, която ще се появи външен вид и ще продължи в продължение на много десетилетия. След като сте спрели избора на всеки проект, вие недвусмислено получавате удобно, практично и уютно жилище.

Необичайни идеи за едноетажна къща с тераса

Съвременните технологии, интересните и оригинални архитектурни решения позволяват да се въплъщават необичайни идеи при изграждането на къщи.

Стандартните едноетажни къщи в основата си имат тераса, която е под общия покрив на цялата сграда. За повече оригинални идеи може да се припише остъклена версия, тя е идеална за зимен период. Също така понякога правят напълно отворена тераса, като допълнително монтират чадъри или сенници. Ако къщата е голяма, можете да осъществите интересна идея - да построите две тераси. Някои архитекти предлагат тераса с директен достъп до градината или до открития плувен басейн.

Обикновено входът към терасата е подреден през плъзгащите врати на кухнята или хола. Понякога терасата се използва като самостоятелен вход към къщата.

Човек може категорично да твърди, че едноетажните къщи с тераса са един от най-атрактивните и успешни възможности за живеене. Страхотен шанс да се отпуснете в природата, без да напускате дома си.

Варианти на едноетажни къщи с тераса

Проектът е къща с тераса, която е разположена на равен терен с къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Новини - нови дизайни на къщиНовини - нови дизайни на къщи
Снимка на фасадите на едноетажни къщиСнимка на фасадите на едноетажни къщи
Тераса към къщата със собствени проекти и снимкиТераса към къщата със собствени проекти и снимки
Едноетажни дървени къщи до 100 кв. М типове и дизайнЕдноетажни дървени къщи до 100 кв. М типове и дизайн
Финландски едноетажни дървени къщи видове и характеристики, снимкаФинландски едноетажни дървени къщи видове и характеристики, снимка
Едноетажни дървени къщи до ключ евтини и висококачествени предимства и цениЕдноетажни дървени къщи до ключ евтини и висококачествени предимства и цени
Етаж на терасата снимкаЕтаж на терасата снимка
Проект на едноетажна къща от дървени трупиПроект на едноетажна къща от дървени трупи
Стриктна и светла интериорна високотехнологична частна къщаСтриктна и светла интериорна високотехнологична частна къща
Едноетажни къщи, проектирани с покрив от стени - има много инструкции и презентацииЕдноетажни къщи, проектирани с покрив от стени - има много инструкции и презентации
» » Едноетажни къщи с тераса снимка, характеристики, видове едноетажни къщи