Елементи на терасата на покрива и парапет, опиращи се до стената

Покривна тераса - съвети за споразумение

Верандата или терасата украсява къщата и е любимо място за почивка на цялото семейство. Тук се пие чай, срещи с роднини и приятели, можете да празнувате празник или друго събитие. Все пак, не винаги има място за изграждане на тези места за отдих. Причината е проста - недостатъчна площ на обект на селска къща. Ето защо, тераса на покрива може да бъде добър вариант за собственик на жилище.

Изграждането на такива структури наскоро стана популярно. За да направите това, трябва да имате плосък покрив или таван в къщата.

Плосък покрив

Изграждането на плосък покрив е един от най-простите видове покриви. Не се изисква голямо количество работа и финансови ресурси.

За изграждането на подобен покрив трябва да се спазват определени условия:

  • наклон на покрива;
  • хидроизолация на конструкцията и възможност за отстраняване на дъжд и стопилка;
  • Покривна изолация.

Ако има покрив на стената, тази тераса изглежда красива и удобна.

Необходимият наклон на плоския покрив е важен за хидроизолацията на цялата къща. Водата, причинена от валежи и влага, възникващи от температурния спад на околния въздух, може да увреди не само конструкцията на покрива, но и носещите конструкции на частната къща.Следователно, наклонът на покрива е предпоставка за монтаж на покривна тераса.

Също така, трябва да се направят устройства, които да отвеждат водата от покрива. Това може да се направи с помощта на улуци. Препоръчително е да източвате водата с помощта на вътрешна тръба, която трябва да бъде снабдена с отопление, така че през зимата да не се образува лед.

Устройство с плосък покрив

Основата на покрива може да бъде направена от бетон. На нея е необходимо да се постави слой топлоизолация от полистирол или минерална вата. Ако терасата е разположена на покрива, след това като нагревател е по-добре да се използват листове от полистирол, тъй като има висока устойчивост на механични напрежения в сравнение с минералната вата.След това е необходимо да се сложат пластове хидроизолация, които могат да бъдат направени от специални мембранни покрития.

При полагането на хидроизолационните слоеве трябва да се обърне специално внимание на най-уязвимите места за проникване на вода - опората към стената на покрива.

Етажна конструкция на терасата

Подът на терасата е в същото време покривът на сградата. Поради това подът е необходим не само за осигуряване на добър външен вид, но и за защита на покрива от тежки механични товари.

Етаж на покрива на терасата дъска

  • дървен материал;
  • синтетични материали:
  • керамични плочки;
  • Специална терасовидна плоскост, която е направена от полимери, но има текстура и външния вид на плочката.
?

Елементи на покривната тераса

Наличието на парапет на терасата е незаменим елемент за осигуряване на сигурността на хората. Структурно, тя може да бъде направена като елемент на стена или стълба. В допълнение към защитните функции, парапетът ще подчертае стила на цялата къща.

Отличен изглежда парапет покрив, който е направен от ковано желязо. Такава структура е много издръжлива, надеждна и красива.

Изходът до терасата също носи защитни и естетически функции. Препоръчително е да го затворите, за да запазите топлината в къщата.

Терасата може да бъде от отворен тип и може да бъде построена с козирка или покрив.

Терасата на покрива на къщата понякога е напълно затворена с големи прозорци, които при хубаво време могат да бъдат отворени или затворени с ролков механизъм.

При избора на тип тераса трябва да се вземе предвид важно обстоятелство: основата и покривът на къщата ще издържат на такава конструкция.

Най-добре е тази конструкция да се издигне на места с топъл климат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плосък покрив, покрив, типове покриви, покривна тераса, покривна конструкция, плоски покриви,…Плосък покрив, покрив, типове покриви, покривна тераса, покривна конструкция, плоски покриви,…
Тераса към къщата със собствени проекти и снимкиТераса към къщата със собствени проекти и снимки
Етаж на терасата снимкаЕтаж на терасата снимка
Покривна конструкция - покривна конструкция с комбиниран покрив, тавански покривПокривна конструкция - покривна конструкция с комбиниран покрив, тавански покрив
Видове покриви на къщи - изберете структурата на покриваВидове покриви на къщи - изберете структурата на покрива
Как да прикачите една тухлена тераса към къщата си със собствените си ръцеКак да прикачите една тухлена тераса към къщата си със собствените си ръце
Интериор на лятна кухня във вилатаИнтериор на лятна кухня във вилата
Проекти на къщи с покриви с плосък покривПроекти на къщи с покриви с плосък покрив
Тераса над гаражаТераса над гаража
Изграждане на покрив на частна къщаИзграждане на покрив на частна къща
» » Елементи на терасата на покрива и парапет, опиращи се до стената