Тераса и веранда в провинцията

Тераса и веранда във вилата - идеи за настаняване

Тенденциите не са само в модата, но и в архитектурата, и това се отнася за тераси и балкони. Повтаряемостта на формите, типовете, завършванията и дизайна ни позволява да идентифицираме тенденциите, които преобладават днес в света на дизайнерите.

Това, което характеризира модерните тераси

Терасите в модерен стил трябва да бъдат естетически, удобни и относително прости по форма. Въпреки че не винаги има пряка връзка с природата, но акцентът е върху все по-голямото сближаване.  Модерните тераси трябва да бъдат място за почивка и възстановяване след упорита работа, която се извършва на закрито и това, разбира се, помага на заобикалящата зеленина и цветя. 

Терасата е един от начините да украсите вътрешния двор на къщата. Всяко игрище на парцела или на покрива на къщата може да се счита за тераса. Но най-често това е издигната платформа, свързваща градината с жилище. Понякога се издига балдахин над терасата. Етажът за терасата е повдигнат над земята. Поради това материалът изсъхва бързо след дъжд и трае дълго време. Обикновено самата тераса е построена от същия материал като самата къща. Наскоро най-популярната е терасата на екзотичното дърво. Тя е трайна, топла, красива, но в същото време скъпа. Удължаването на тухла ще бъде изгодно решение. И ако изглежда твърде прост материал, тогава можете да използвате цветна тухла. Може да се използват и керамични плочки, метални, каменни, бетонни. Най-солидната от тях е каменната тераса.

Класификация на тераси

  1. В зависимост от сезонността те се различават по универсално и през лятото.
  2. По местоположение - отделно стои от къщата, в непосредствена близост до къщата и обгръща къщата.
  3. Структурата на терасата е разделена на отворена, затворена и частично покрита.
  4. Формата е разделена на квадратни, закръглени, правоъгълни и неправилни форми.

Тераса, веранда или веранда - което е по-добре

- Верандата не е отопляема стая в близост до къщата. Тя може да бъде затворена и отворена.- Този вид тераса, като беседка. се намира отделно от останалите съоръжения на обекта. Обикновено тя е построена, за да прекарва времето си в нея. Формата на шатъра може да бъде много разнообразна. Той предпазва добре от лъчите на слънцето и дъждовете.

- Верандата е продължение на къщата. Той също така изпълнява естетическа функция. При изграждането елементите са резбовани или могат да бъдат украсени по други начини.

- Балконът е платформа с парапет, излизащ от стената. Най-популярни са остъклените балкони.

- Терасата може да се представи под формата на веранда, беседка, веранда или балкон. Предимството на терасата е разположението й. Ако сте на него, можете да прекарате свободното си време на чист въздух.

Подреждане на тераса в страната

Благодарение на терасата пространството на къщата се увеличава. Днешните нови технологии позволяват да се изградят удобни и уютни тераси. Все по-популярни са тематичните, т.е. декорирани в определен стил. Разположението на терасата може да бъде много различно: от класическата до най-необикновената. Най-важното - не забравяйте, че терасата все още трябва да се направи в приблизително стил с къщата. Доброто допълнение към терасата е катерене. Те ще изглеждат чудесно на балкони и беседки. 

При избора на мебели трябва да се обърне специално внимание. Ако терасата е затворена, можете да я оборудвате с по-скъпи и качествени мебели. И ако е отворен, тогава най-добрият вариант ще бъде обзавеждането на градината. Ковано-пластмасовите мебели се считат за най-практични, тъй като не изискват специални грижи. За украса на терасата често се използва задно осветяване. За тази цел LED лампи са най-подходящи, тъй като те не се страхуват от спад на температурата.

Защото как да изберем правилното място за тераса зависи не само от външния вид на къщата, но и от нейния комфорт, практичност и надеждност. Преди това терасата се смяташе за лукс. Но сега нещата са съвсем различни. Сега тя се превърна в ъгъл за приятно прекарване. Ако построите тераса в страната, то от ранна пролет до края на есента можете да се насладите на красотата на природата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тераса към къщата със собствени проекти и снимкиТераса към къщата със собствени проекти и снимки
Етаж на терасата снимкаЕтаж на терасата снимка
Как да прикачите една тухлена тераса към къщата си със собствените си ръцеКак да прикачите една тухлена тераса към къщата си със собствените си ръце
Монтаж на пластмасови прозорци в ЧертановоМонтаж на пластмасови прозорци в Чертаново
Дървена тераса със собствени ръце Майсторски клас за производство на терасиДървена тераса със собствени ръце Майсторски клас за производство на тераси
Елементи на терасата на покрива и парапет, опиращи се до стенатаЕлементи на терасата на покрива и парапет, опиращи се до стената
Как правилно да фиксирате плочките на терасатаКак правилно да фиксирате плочките на терасата
Изграждаме селски къщи с верандаИзграждаме селски къщи с веранда
Тераси, прикрепени към къщата, със собствени ръцеТераси, прикрепени към къщата, със собствени ръце
Проект за къща с тераса и верандаПроект за къща с тераса и веранда
» » Тераса и веранда в провинцията