Как правилно да излеете конкретни препоръки

Как да попълните бетон

Почти всяка конструкция не може да направи без използването на решение в своя процес. Освен ако не става въпрос за дървени конструкции, те трябва да бъдат инсталирани на добре организирана основа, чиято основа, както е известно, е циментов разтвор.

Никой двор не може да направи без удобни пътеки, които можете да направите сами.

Бетонът може да се използва не само за устройството на фундаменталната основа на къщата, но и за монолитно изливане на стени, подове и в изграждането на пътища. Направете бетон и за да запълнете пукнатини в пода. Във всеки случай има правила за попълване, които се оценяват от професионалните строители като уникални. Това означава, че за да научите как да попълвате правилно решение, трябва да научите и да изучите знанията, придобити по конкретен пример. Например, ако се научите как да запълнете алеята с алеята към къщата или да разберете запълването на подовете. тогава няма да бъде трудно да направите основа в бъдеще със собствените си ръце.

За работа, независимо дали се излива път или къща, трябва да спазвате определени правила.Технологията на изливане на път или фондация предполага няколко практически подобни етапа. Първият етап е да се подготви обект за строителство и разкопаване на земята. След следвайте тези стъпки: създаване на възглавници на пясък и чакъл, устройството за кофраж, укрепване на обекта, например, подове, които са създадени с решение, което значително ще подобри силата и издръжливостта на пода. Осъзнавайки важността на предстоящата работа, първо трябва да се подготви пътна карта, подкрепени от някои изчисления, например, трябва да се определи какво количество строителни материали, необходими за правилно организиран случай, изчисли площта на пода, или това, което размерите ще имат корито. Предварително се погрижете за инструментите, с които ще запълнете подовете или пътищата - лопати и миксер.

Инсталиране на писти

Когато бетонът вече се изсипва на мястото, подготвено за пистата, специална плоска дъска трябва да бъде гладко изтеглена по ръбовете на кофража, за да се премахне излишното и компактно.

Преди да започнете директно да запълвате обекта, трябва внимателно да подготвите сайта за него. В случая на пътя се говори за уплътняване на почвата. Това се извършва чрез изравняване на почвата. След това е необходимо да се направи могила от фин пясък с височина около 15 см. Пясъкът трябва да бъде гъсто натъпкан под плочата, след което да се формира. В случай, че е създадена фондацията или въз основа на равенството, да се копае земята, необходимата дълбочина и ширина, улей в дъното на която е и купчина пясък или чакъл гранит. В присъствието на чакъл, можете да го използвате. След това вече на тази възглавница трябва да се подреди кофраж. Смес от пясък и чакъл под основата не трябва да се извършва със смесител.

Кофражно устройство

След уплътняването на почвата и основата на устройството на пътищата, на което автомобилът може да премине, е необходимо да се премине към следващия етап, а именно подреждането на кофража. Тук обърнете специално внимание на плочата на каква дебелина планирате да създадете за пътя. В крайна сметка ще зависи пряко от това, с каква част отрязания дървен материал ще трябва да се използва в работата. Ако например създавате плоча с дебелина 100 мм, кофражът трябва да бъде направен от дъски с разрез, който не превишава площ от 50 х 100 мм. При условие, че слоят ще бъде по-дебел, при 150 mm, ще са необходими дъски с разрез от 50 mm на 150 mm. Те могат да бъдат подходящи за полагане на подове. Ако самите дъски имат пукнатини, те лесно могат да бъдат ремонтирани с обикновен полиетилен. Това сериозно ще засили кофража, защото бетонът не може да премине през пукнатините.Укрепване на кофража много здраво, използвайки металните пръчки.

Процесът на армиране се поставя в кофража върху подготвената метална мрежа.

Нарязаният дървен материал трябва първо да бъде покрит със специално химическо съединение, чрез което да се осигури лесно отделяне от изсъхналия бетон. След успешното консолидиране на кофража можете безопасно да преминете към момента на подсилване на подготвената конструкция. За тази цел поставете в канала, в кофража, армировката, размерите, нивото на здравината и качеството на връзките, което ще позволи да се повишат стандартите за надеждност на решението най-малко два пъти. Арматура, която се препоръчва да се използва за изливане в основата, трябва да бъде окончателно окото, изработено от метална стомана, площта на която е приблизително равна на 15 квадратни метра. виж такава решетка може да бъде конструирана независимо, използвайки метална тел. Тя трябва да бъде вързана по свой начин в рамката, която се вписва в жлеба на формата: на земята (платформата) и в подготвената пясъчно-чакълна основа.

За да се гарантира, че бетонът не се напуква, този тип усилване е задължително. Ако не подсилите основата, пукнатините ще се появяват не само в нея, но и в стените на инсталираната сграда. За да се гарантира, че телената или металната мрежа се побира по-удобно и не пречи на ръцете в момента на изливане на разтвора, експертите препоръчват използването на устройства за блокиране, които значително ще улеснят работата ви. Кофражът се извършва и с подовете на устройството.

Подготовка за изливане

С миксер или бетонов миксер можете да направите решение за изграждане на път със собствени ръце.

Качеството на бетона, използвано в строителството, ще зависи не само от външния вид на конструираната конструкция, но и от продължителността й без допълнителни превантивни и декоративни ремонти. Качеството на готовите бетонни доставя строителни фирми, изчисли строго определен и международно приети мащаб измерване, количествени показатели, които варират от 1 до 12. Устройството съответства на суха смес от бетон основа и с увеличаване на броя повишена влажност. В случай на създаване на песен, номерът трябва да бъде четири или пет. Този вариант предполага сравнително бърза работа с него, тъй като бързо изсъхва на открито. А добавянето на вода към вече използваната маса не е позволено. Дори много малки количества течност в разтвор, добавени над нормата, могат сериозно да намалят нивото на якост, първоначално гарантирана от бетона на тази марка.

Една част от цимента, три части пясък и пет части чакъл са сухите компоненти на бъдещото решение.

Решението може да бъде направено независимо. Това изисква използването на смесител или бетонов смесител. Вътре в миксера постоянно заспиват първите компоненти на сухия разтвор: една норма на цимент, три норми от пясък, за предпочитане с фини зърна от пясък и пет стандарта на чакъл или гранит развалини. След като тези съставки се смесват добре със смесител, постепенно може да се добави вода. Опитайте по това време да обърнете специално внимание на получената последователност. За полагане на пътеката в коритото, спрете да добавяте вода, когато нейната консистенция е като извара. Миксерът за доставка, между другото, включва наемане на оборудване.

Избор на материали

Силата и дълготрайността на бъдещата траектория зависи от качеството на компонентите.

При подготвянето на внимателно консултиране се отнася до избора на компоненти. Например, циментът трябва да бъде с определена степен и, колкото по-висока е маркировката, посочена като номера на опаковката, толкова по-голяма е якостта на разтвора, който ще бъде направен въз основа на такъв цимент. Натрошеният камък не трябва да бъде прекалено голям, защото твърде големи камъни често водят до образуването на кухини в напълнените конструкции. Това има отрицателен ефект върху техните функционални характеристики и експлоатационен живот. Пясъкът също трябва предварително да бъде подготвен за работа, като се пречистват от допълнителни примеси, например глина и глина, които често се срещат в структурата на пясъчните смеси. Качеството на водата също трябва да бъде взето под внимание, тъй като остарялата, непрозрачна вода няма да размеси и разтваря достатъчно съставките на разтвора. Поради това могат да се формират многобройни пукнатини.

Самите експерти препоръчват добавяне на малко количество пластификатор към разтвора, което ще ускори процеса на сушене на разтвора и ще помогне да се премахне излишната влага от него след пускането в експлоатация на съоръжението. За да се напълни според съществуващите правила, е необходимо през един ден, в противен случай фондацията може да предизвика пукнатини.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Секс в частен дом, секс на устройствотоСекс в частен дом, секс на устройството
От какво да се направи пода в гараж дизайн опцииОт какво да се направи пода в гараж дизайн опции
Как да запълнете подова настилка, подравнете пода със собствените си ръцеКак да запълнете подова настилка, подравнете пода със собствените си ръце
Как да попълните основите на къщата?Как да попълните основите на къщата?
Пътеки в страната със собствена конструкция за ръцеПътеки в страната със собствена конструкция за ръце
Изливане на верандата с бетон, подготовка на хоросан, опции за пълненеИзливане на верандата с бетон, подготовка на хоросан, опции за пълнене
Как да попълните фондациятаКак да попълните фондацията
Фино-зърнеста основа на лентата със собствени ръце - бетонна плоча за основаФино-зърнеста основа на лентата със собствени ръце - бетонна плоча за основа
Технология на изливане на бетон в горещо, студено и минус времеТехнология на изливане на бетон в горещо, студено и минус време
Как са подовете на земятаКак са подовете на земята
» » Как правилно да излеете конкретни препоръки