Индивидуални жилищни сгради изисквания за пожарна безопасност npb 106-95

Започваме да публикуваме практически извлечения от изискванията за пожарна безопасност, които регулират частното строителство и могат да се прилагат в области на индивидуално развитие.

Тези изисквания се прилагат както в градските, така и в селските райони в компактни райони за развитие - села, селища и интегрирани селски селища.

Изискванията за пожарна безопасност се прилагат за капиталовите структури. Летните или зимните сезонни сгради, както и чисто индустриалните сгради в града и в границите на селските населени места, не се регулират от условията на тези въздушни възглавници.

Все пак, ако имате гараж организиран дърводелска работилница, където играе фирма трета страна поръчки, или в къща-близнак пристройка направите портата и вратата, тези сгради ще се прилагат и NPB, което е ясно посочено в първия параграф на този документ.

Ограничението на документа и другите регалии на отделите, които го издават, са пропуснати - няма нищо интересно за практиката на частното строителство. Струва си да се отбележи, че документът е доста стар - той е създаден през 1995 г., а измененията и коментарите са приети през 1996 г. Това означава, че от публикуването му тя е била почти 20 години.Заслужава си да изчакате в близко бъдеще да актуализирате NBC, особено ако смятате, че се появяват нови SNiPs и SanPiNs.

Текстът на първата част от документа, които се регулират от правилата за строителство в населените места, на входовете на сградите и характеристиките на противопожарните пътища и доливане на обекти:Естествено, трябва да има пътуване до всяка къща, в противен случай наемодателят ще стигне до парцела си.

Но характеристиките на такова преминаване на огън в населени места често не съответстват на изискванията за противопожарна защита. На практика това означава, че дори пристигна навреме, за да огън пожарната не може да получи до горящата къща - размер огън двигател на базата на Урал не е малък.

Какво виждаме от документа? Пожарен камион, който ще стигне до обекта, ще изисква ширина на пътя от около 4 метра.

Сега погледнете от прозореца на къщата си и преценете ширината на входа на вашия сайт. Има ли 4 метра?

Също така на всеки двеста метра от входа трябва да се организира така нареченото "пътуване" от 90 квадратни метра - ширина 6 метра, дължина 15 метра. По време на такива пътувания, пожарният камион може да се отклони от автомобилите на други служби за спешна помощ - линейки или полиция.

За ваше собствено спокойствие, уверете се, че входовете в дома ви отговарят на изискванията на пожарните разпоредби и се поддържат в добро състояние.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Противопожарни врати и преградиПротивопожарни врати и прегради
Програма за обучение Тема 8 Безопасност на работното място, промишлена санитария, правила за…Програма за обучение Тема 8 Безопасност на работното място, промишлена санитария, правила за…
Електричество и вода npb 106-95Електричество и вода npb 106-95
Пожароустойчивост на къщата на 3 и повече етажа 31-02-2001Пожароустойчивост на къщата на 3 и повече етажа 31-02-2001
Колко етажа трябва да имат частна къща според правилата за пожарна безопасностКолко етажа трябва да имат частна къща според правилата за пожарна безопасност
Норми за изграждане на къща за отдих 31-02-2001Норми за изграждане на къща за отдих 31-02-2001
Нормите за строеж на частни къщи срязани на 31-02-2001Нормите за строеж на частни къщи срязани на 31-02-2001
Избор на система и схема на вътрешно водоснабдяване за 5-етажна сграда с мазеИзбор на система и схема на вътрешно водоснабдяване за 5-етажна сграда с мазе
Сауни и други помещения в дома пожарна безопасностСауни и други помещения в дома пожарна безопасност
Пожарна безопасност на частен дом за счупване 31-02-2001Пожарна безопасност на частен дом за счупване 31-02-2001
» » Индивидуални жилищни сгради изисквания за пожарна безопасност npb 106-95