Отопление на въздуха у дома

Отопление на въздуха у дома Има отоплителна система, която загрява стаята, като доставя топъл въздух. Плюс такова отопление е, че не се изисква отделна котелна къща, както и система от тръбопроводи и отоплителни уреди.

Предимства на отоплението на въздуха у дома:

  • в една система можете да комбинирате отопление, вентилация и климатизация -
  • по-евтино от повечето системи за отопление на вода -
  • икономично потребление на природни ресурси за отопление на помещенията -
  • Автоматизирана система, която не изисква човешка намеса -
  • директно подаване на топлина към стаята (без "посредници").

Отопление на въздуха у дома

Както при всяка отоплителна система, основният елемент е нагревателят, към който са свързани въздуховодите. Чрез въздуховодите, отопляемият въздух се разпределя в помещенията. При отоплението с въздух, рециркулацията на въздуха често се използва вкъщи. Това е, когато студеният въздух от помещенията се връща към нагревателя. След това охладеният въздух се нагрява и отново се подава в помещенията.Системата често е оборудвана с автоматична система, която регулира интензивността и температурата на въздуха, подаден в стаите. Благодарение на автоматизацията параметрите се задават поотделно.

При отоплението с въздух не само въздухът може да се отоплява, но и да се охлажда. Така се получава системата за вентилация на помещенията. За да се избегнат праховите частици в помещенията, се инсталират въздушни филтри и се използват овлажнители за овлажняване на въздуха.Поради висока ефективност въздушното отопление се използва в магазини, хотели и други обществени сгради. Но такава система може да се използва за отопление на жилищна сграда, но е необходимо да се вземе предвид това на етапа на проектиране на сградата. Тъй като е необходимо да се оставят технологичните отвори и отвори. В обществените сгради въздушните канали са затворени с окачени тавани.

Нагревателят работи с естествен или течен газ, а също така е възможно да се монтира нагревател за твърдо гориво. Електрически нагревател или термопомпа може да се използва като нагревател.

Следващият компонент на системата за отопление на въздуха на къщата е въздушният нагревател, който може да бъде електрически или воден. Електрическият нагревател използва електрически нагревател и бойлерът е свързан към централна отоплителна система. По-малко от бойлера е възможността за изтичане на вода.

При отоплението с въздух често се използва сложна система за възстановяване на въздуха. Това е, когато въздухът от улицата се отоплява от топъл въздух от помещението, докато въздушните потоци не се смесват.

Като нагревател може да работи топлинен генератор, в камерата, в който течно гориво гори. Например, един битов генератор на топлина, работещ с пропан-бутан, може да поддържа температурата на къщата (+ 24 ° C) в продължение на един месец. Площта на къщата е 100 м², ще отнеме около 300 кг пропан. 

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление в странатаОтопление в страната
Радиатори в качеството на отоплениетоРадиатори в качеството на отоплението
Подгряващи подове - отоплителна техника от фирмата vigorcentreПодгряващи подове - отоплителна техника от фирмата vigorcentre
Въздушно отопление на частна къщаВъздушно отопление на частна къща
Какъв вид отопление прави самиКакъв вид отопление прави сами
Въздушно отопление на къщата на дадена страна, частна, дървенаВъздушно отопление на къщата на дадена страна, частна, дървена
Правилното отопление на помещениятаПравилното отопление на помещенията
Предимства на подово отопление на пода Плюсове и минуси на топъл подПредимства на подово отопление на пода Плюсове и минуси на топъл под
Предимства на подово отопляемия подПредимства на подово отопляемия под
Енергоспестяващи технологии на строителството, отопление, енергоспестяваща къща, енергоспестяващи…Енергоспестяващи технологии на строителството, отопление, енергоспестяваща къща, енергоспестяващи…
» » Отопление на въздуха у дома