Въздушно отопление на частна къща

Въздушно отопление на частна къща

13 юни 2013 г

Въздушното отопление на частна къща е един от най-ефективните начини за загряване на вътрешното пространство на жилищни и технически помещения. Заедно с отоплението с течно гориво, въздушното отопление на частна къща е широко разпространено във всички населени места, както в градските, така и в крайградските.

И най-старият вид отопление с въздушно отопление - печка, все още присъства във всяка първа селска къща в обширната територия на Русия.

Какви видове жилища за отопление могат да бъдат и кои да изберат?

Отопление с нагревателиПри нагряване на въздухонагревателите въздухът се нагрява и след това се подава в помещенията. Отоплението може да се извърши чрез директно предаване на "отопление - радиатор - въздух". Може да се използва междинна схема "отопление-масло-метал-въздух".

Вторият тип е по-мек и ви позволява да инсталирате въздухонагреватели директно в стаите. Най-простият тип въздухонагревател с междинен тип е обикновен нагревател на нефт.

Първият тип се характеризира с по;"твърд" пренос на топлина, който естествено е по-ефективен, но води до прекомерно изсушаване на въздуха в помещенията.Затова, за да се затопли въздухът в жилищните помещения, се използва тръбна система, където отопляемият въздух се подава от вентилатори от отделна стая, където има един голям нагревател.

Конвенционален междинен въздушен нагревател за отопление на частна къща

Силата на въздушния нагревател се избира точно като изхода на котела за отоплителната система за течност - за всеки 10 квадратни метра м на площ от 1 киловат топлинна мощност на въздушния нагревател. Загубата на топлина във въздуховодите може да бъде пренебрегната, тъй като те се случват в помещението.

И затова е неефективно да се използва такава схема в случай на отделна котелна къща и нагревател в нея.

Един вид нагреватели с директна въздушна струя е захранващият въздушен топлообменник, който загрява външния въздух, който се изпомпва в къщата, докато минава през тръбите.

Силата на въздушния обменник се избира в зависимост от обема на въздуха, който се изпомпва и загрява.

Отопление в пещта

Както бе споменато по-горе, нагряването на пещта - най-старата формата на въздушно отопление, където, заедно с предаването на лъчиста енергия от пещта, и загряване чрез конвекция е налице, когато топлия въздух потоци от повърхността на пещта взаимодейства със студена.

Отопление на газ

Газовите конвектори, които станаха много популярни напоследък, също са елементи за отопление на въздуха в частна къща. Основното им предимство е, че те могат да работят както от основния газ, така и от газовия балон и от гащеризонът, разположен на площадката.

ВАЖНО. Опитайте се да не поставяте директни нагреватели, работещи с газ или дизелово гориво. Те бързо изгарят кислород в стаята. Това е дълго време в такава стая е много трудно, главата започва да боли. По принцип всички горелки, дизелово гориво или газ, са по-подходящи за бързо нагряване на гаража или сушене на мазето.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Въздушно отопление на склад, хангар, магазинВъздушно отопление на склад, хангар, магазин
Отопление в странатаОтопление в страната
Индивидуално отопление на газ - съвет от адвокати и адвокатиИндивидуално отопление на газ - съвет от адвокати и адвокати
Отопление на въздуха у домаОтопление на въздуха у дома
Монтаж на частна система за отопление, схема, устройствоМонтаж на частна система за отопление, схема, устройство
Домодедово ОтоплениеДомодедово Отопление
Фурна за отопление на частна къщаФурна за отопление на частна къща
Централно газово отоплениеЦентрално газово отопление
Какъв вид отопление прави самиКакъв вид отопление прави сами
Въздушно отопление на къщата на дадена страна, частна, дървенаВъздушно отопление на къщата на дадена страна, частна, дървена
» » Въздушно отопление на частна къща