Правилно закрепване на канализационната тръба със скоби

За закрепването на тръбните системи на канализационните тръби за целите на шумоизолацията се правят специални изисквания. Затова могат да се използват само скоби с шумоизолация с гумена облицовка, което съответства на външния диаметър на тръбите и фитингите и напълно притиска тръбата. Канализационните тръби трябва да бъдат положени без статично напрежение. Като правило, достатъчна е една шумозаглушителна скоба на пода.


Има два начина за осигуряване на канализацията: фиксирани и плъзгащи се методи.

Фиксирана скоба - Това е фиксирана подкрепа в тръбопроводната система. Следователно, той е инсталираниго

Закрепване със скоби.

директно под камбаната, свързвайки всяка част от тръбата, за да не се подхлъзнете надолу. Фитингите винаги се инсталират като неподвижни елементи.

монтиране плъзгащи яки дава възможност за свободна надлъжна подвижност на тръбопровода. Плъзгащата се скоба може да се използва със или без подложка.Ако се използва плъзгаща се яка без подложка, тогава нейните ръбове трябва да бъдат закръглени.

Скрепителните болтове не са затегнати плътно, така че в неподвижно състояние вътрешният диаметър на игото е малко по-голям от външния диаметър на тръбата. Монтажът на плъзгащата се скоба в тръбопроводната система не трябва да възпрепятства свободната надлъжна подвижност на тръбопровода.За да се осигури звукоизолация на ремаркето, под всяко съединение трябва да се монтират шлакопроводими скоби, състоящи се от носеща и плъзгаща скоба. След като определите необходимата дължина на тръбата (предвид линейното разширение при спад на температурата), трябва да монтирате плъзгащата се скоба върху носещата стена. Опорният винт е фиксиран под основата на съединителя и е здраво фиксиран.

Канализационната тръба по време на монтажа е монтирана по такъв начин, че носещата скоба се нанася върху цялата повърхност към плъзгащата скоба. Поради това се постига оптимална звукоизолация. За големи дължини на канализационни тръби трябва да се използва допълнителна плъзгаща скоба. Той трябва да бъде монтиран на долната трета от дължината на тръбата.

Твърдата фиксация трябва да се избягва. Плъзгащата се скоба позволява също свободни колебания на канализационния тръбопровод в сглобеното състояние.

  1. Крим-
  2. Поддържаща скоба -
  3. Ръководството,
  4. Защитна скоба -
  5. Фиксирана скоба-
  6. Къси дължини на тръбите.

За надеждността на закрепването на решетките на върха в таваните на многоетажни къщи, както и на всеки трети. Трябва да се монтира статична скоба под шумоизолиращата скоба. Тя не трябва да се закрепва към стената, а само да се прилепва плътно към тръбата.

При монтаж на хоризонтални тръбопроводи трябва да се използват фиксиращи скоби, монтирани върху основата на гнездата на разстояние не повече от 10 диаметъра. За късите дължини на тръбите между тях не се изискват шумопоглъщащи крепежни елементи. Ако това разстояние е превишено, трябва да се използват допълнителни плъзгащи скоби.

Ако тръбопроводът се изпълнява през стени и тавани, които са обект на специални изисквания за пожарна безопасност, е необходимо да се спазват правилата за надзор на пожар за изолация на тръбопроводи или за използване на ограждащи устройства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на канализационни тръби отопление на канализация - отоплителни кабели за канализация…Отопление на канализационни тръби отопление на канализация - отоплителни кабели за канализация…
Правила за инсталиране на водосточни тръби за отводнителни системиПравила за инсталиране на водосточни тръби за отводнителни системи
Закрепване на пластмасова тръба към стенаЗакрепване на пластмасова тръба към стена
Шумозащита на канализационните тръбиШумозащита на канализационните тръби
Канализация във ваната със собствените си ръцеКанализация във ваната със собствените си ръце
Какъв трябва да бъде наклонът на канализационната тръба за изчисляване на отпадъчните водиКакъв трябва да бъде наклонът на канализационната тръба за изчисляване на отпадъчните води
Канализация и ремонтКанализация и ремонт
Разстояние от канализационната мрежа до основата на сградата на къщата, между кладенцитеРазстояние от канализационната мрежа до основата на сградата на къщата, между кладенците
Канализация, технология на канализационните системиКанализация, технология на канализационните системи
Монтаж на канализационен тръбопроводМонтаж на канализационен тръбопровод
» » Правилно закрепване на канализационната тръба със скоби