Шумозащита на канализационните тръби

Днес изискванията за защита от шум в жилищните помещения се регулират от два основни документа за строителен и технически надзор:

  • разпоредби ÖNORM B 8115 за апартаменти в многоетажни сгради-
  • Директива VDI 4100 за жилищни и частни сгради.

И втората от тях е по-строга. Важна част от документацията, дадена на санитарно-хигиенни съоръжения, в непосредствена близост до спалните, всекидневни, класни стаи, работни помещения (офиси, приемни зали, класни стаи, и т.н.). Стандартите не само да създадат максимално допустимото ниво на звуково налягане от 30 db (A), системите за водоснабдяване и канализация, но изискват технически мрежи от своя страна имат подходяща защита за тези ценности.

Шумозащита на канализационните тръби

Възможности за препоръчителни нововъведенияКанализационните системи на високите сгради вече са признати за най-значимите източници на шум в различни обекти. Общото натоварване се създава чрез усилване, изтичане и входящи шумове, както и пълнене и удари при преместване на водата. Като се има предвид средата на размножаване на звука, се прави разлика между шума, предаван от вибрациите на въздуха и вибрациите, предавани от твърдите вещества.

Следователно всяка канализационна мрежа трябва да има определена конструкция и скрепителни елементи. Добър пример е универсалната шумозаглушителна система за вътрешни отпадни води RAUPIANO PLUS. След преминаване на необходимите комплексни тестове, той се признава за най-ефективен за всички санитарни и технически изисквания. В него се осигурява защита от шум по няколко начина.

Намаляването на нивото на въздушния шум се постига чрез специален материал тръба и оформени части на системата, както и оптимизиране на масата в зоните на коляното. Минимизирането на шума в конструкцията дава възможност за патентовани шумоизолационни монтажи или оптимизирани водещи винтове и твърди скоби с еластични уплътнения.Шумозащита на канализационните тръби

Шумозащита на канализационните тръби

Шумозащита на канализационните тръби

Общи принципи на работата на системата

В системите RAUPIANO PLUS не само се прилагат нестандартни материали и шумопоглъщащи пълнители, но и се оптимизира масата на стените тръбопровод в областта на коляното. За да се намалят вибрациите на стената на монтаж за подпомагане на тръбата за определяне скоби използвани без тесни връзки и без кримпване подпори за твърди възли с подкрепа, предназначени за поддържане на структурата във фиксирана състояние. Такава механична независимост на скрепителните елементи стени и тръбата значително намалява предаването на звук между тях.

За да се получи очакваният ефект от защитата от шум, ще бъде необходимо да се неутрализира възможността за формиране на звукопроводими мостове, които възникват, когато основните правила за полагане на комунални услуги са нарушени. Ето защо е необходимо стриктно да се следят следните фактори:

  • Не позволявайте тръбите да влизат в контакт със стените, използвани за монтаж /
  • използвайте само скрепителните елементи на марката RAUPIANO PLUS-
  • Избягвайте косвения контакт на стените с тръби при последващи подобрения на помещенията.

Проведените тестове на всички продукти на компанията показаха резултати, които значително надвишават изискванията на горните стандарти за всяка категория помещения и използвани стени. На строителите и ремонтните организации се препоръчва да прилагат материали и установените норми за монтаж за изграждане на канализационни мрежи във всички сгради.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Противопожарни врати и преградиПротивопожарни врати и прегради
Отоплителните тръби са бръмчащи - страница 1 - отопление - форум на истинските водопроводчициОтоплителните тръби са бръмчащи - страница 1 - отопление - форум на истинските водопроводчици
Дизайн, общ дизайнер, проучванеДизайн, общ дизайнер, проучване
Отопление и вентилация - стадопедияОтопление и вентилация - стадопедия
Snip-85 Определяне на очаквания воден поток във водоснабдителните и канализационните системи и…Snip-85 Определяне на очаквания воден поток във водоснабдителните и канализационните системи и…
Ttk Монтаж на вътрешни дъждовни системи за дъждовна водаTtk Монтаж на вътрешни дъждовни системи за дъждовна вода
Индивидуални жилищни сгради изисквания за пожарна безопасност npb 106-95Индивидуални жилищни сгради изисквания за пожарна безопасност npb 106-95
Нормите за строеж на частни къщи срязани на 31-02-2001Нормите за строеж на частни къщи срязани на 31-02-2001
Водоснабдяване на сгради и съоръжения - стадопедияВодоснабдяване на сгради и съоръжения - стадопедия
Класификация на водоснабдителните системи - стадопедияКласификация на водоснабдителните системи - стадопедия
» » Шумозащита на канализационните тръби