Отопление и отопление на съблекалнята

Отопление и отопление на съблекалнята

Руската баня е радост не само за тялото, но и за душата. Той е в него можете да премахнете умората от мускулите и, разбира се, да се затопли във всякакви студове. И естествено сърцето на тази стая е източникът - топлоснабдяването, което осигурява необходимата температура в баните и топлината в парната баня. За това се използват пещи и камини.

Как да направим отоплението ефективно? Доста труден въпрос, защото трябва да изучите технологията за редактиране, както и последващата поддръжка.

Какво е по-добре да изберете, бойлер, печка или камина?Популярността и разпределението на отоплението за парни помещения се дава на котли и пещи. И всичко това, защото има малка разлика в работата на тези устройства. И двамата работят, за да осигурят топлина в банята и нейната пребанна част. Основната разлика е, че печките са изработени от тухли, а котлите са изработени от метал или чугун.

Въпреки това, струва си да се има предвид, че в сауната най-малко има три стаи: парна баня, мивка и съблекалня. Във всяка от тези стаи температурата трябва да е различна. Ето защо трябва да обмислите подробно къде и каква печка ще застане. Когато в сауната има три стаи, основната фурна е в парната баня, така че е удобна за миене в мивката. И в съблекалнята е по-практично да се инсталира камина, с която е най-лесно да се създаде в нея атмосфера на уют, която трябва да бъде там.Например, през зимата, можете леко да увеличите количеството гориво за по-голямо затопляне на помещенията, а през лятото, напротив - намалете. Но ако няма такава възможност за добро отопление, то през зимата ще е необходимо да се сменят дрехите в мивка, което е поне неудобно.

Удобства

Първо, фурната трябва да е с малки размери (вижте статията "Как да направите печка за вана"). Тъй като икономиката е основното й качество. В допълнение към пещта се налагат изисквания за топлинна мощност и максимално. В студения период съблекалнята трябва да е колкото е възможно по-топла, не само да се смени, но и да почива, в зависимост от подреждането й.

На второ място, за да бъде топло помещението, печката / камината е избрана с необходимия дизайн и мощност. Това е оптималният размер, който ще бъде плюс, което ще донесе усещане за комфорт и 100% пожарна безопасност. В противен случай може да има значителни проблеми, включително със здравето.

Разбира се, желателно е температурата да е с порядък по-ниска от тази в миенето, но удобна за почивка. В противен случай голяма капка може да окаже неблагоприятно влияние върху здравето. Ето защо топлината се разпространява равномерно, а стените я държат. В допълнение, стените отразяват инфрачервените лъчи. Но стените на камината / камината не трябва да са горещи, за да се предотврати изгаряне (в края на краищата, малките деца също се мият в стаята).

Какво трябва да го придружи?

  • Дебели стени, които ще спестят топлина. Това е просто затопляне, че ще е по-дълго.
  • Загрявайте помещението най-добре с дърва за огрев, а не с дървени въглища (вижте статията "Печки за баня за вана"). Освен икономиката на такова гориво, можем да говорим за тяхната екологосъобразност.

От всичко казано по-горе, става ясно, че не толкова проста задача е да изберете правилната фурна, както за баня, така и за съблекалня. Необходимо е да се вземе предвид сезонността и местоположението на помещенията. В същото време само правилното броене ще донесе комфорт не само по време на миене, но и след него.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление в банята на всички видове - какво и къдеОтопление в банята на всички видове - какво и къде
Централно газово отоплениеЦентрално газово отопление
Отопление в Тула Отопление на частна къща Отоплителна техника Отопление до ключ Монтаж и ремонт на…Отопление в Тула Отопление на частна къща Отоплителна техника Отопление до ключ Монтаж и ремонт на…
Дизайн на баня вътре - снимка със собствени ръцеДизайн на баня вътре - снимка със собствени ръце
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Печка за отопление минуси и плюсове Печка отопление частна къща - какво е важно да се знае?Печка за отопление минуси и плюсове Печка отопление частна къща - какво е важно да се знае?
Печка за отопление на къщата - какво е финландската фурнаПечка за отопление на къщата - какво е финландската фурна
Какъв вид отопление да се направи в банята, какви опции има?Какъв вид отопление да се направи в банята, какви опции има?
Отоплителни пещи за къщи с водно отопление на помещенияОтоплителни пещи за къщи с водно отопление на помещения
» » Отопление и отопление на съблекалнята