Дизайн на баня вътре - снимка със собствени ръце

Дизайн на банята вътре

Изграждането на баня и инсталирането на печка не са всички. Необходимо е внимателно да помислите върху вътрешния му интериор, така че да можете да бъдете издържливи в бъдеще удобно. И е желателно да се направи това преди началото на строителните работи, като се опишат всички бъдещи желани и необходими елементи на интериора. Не забравяйте, че в парната баня и съблекалнята е необходимо да използвате една и съща дървесина, така че температурните капки да не са твърде сурови.

Интериорът на руската баня

Дизайнът на баните вътре може да бъде много разнообразен, днес различни търговски фирми развиват много чудесни възможности.

Руската баня в продължение на много векове е изградена от дърво и е завършена от него. И въпреки че техническият напредък днес прави възможно, по-евтината пластмаса не е добър вариант, защото пластмасата, за разлика от дървото, изобщо не "диша". В допълнение, дори и най-безопасната пластмаса в баня с висока температура все още дава съединения, които не са благоприятни за здравето. Дървената декорация, 100% отговаряща на атмосферата на руската баня, има сравнително ниска цена и е доста достъпна за всеки, който знае как да държи инструмента.При настройване на вътрешните помещения на банята трябва да се спазват определени условия:

  • Не забравяйте, че пожарната безопасност изисква дървените предмети да са на най-малко 50 см от печката.
  • Независимо от материала, който е направена от вашата баня: дърво или тухла, нейната интериорна декорация се прави най-добре с екологични материали, най-доброто от което е дърво. Пластмасите при високи температури ще предизвикат неприятни миризми.
  • Преди да започнете работа, трябва да изработите свой собствен план, за да разберете ясно какво точно искате да получите. Идеите в интернет са пълни, но най-интересните възможности за вътрешен интериор могат да бъдат намерени в тази статия.
  • Стандартната баня включва, като правило, съблекалня (вестибюл), ​​парна баня, както и душ или душ кабина. Този минимален набор е познат в Русия от незапомнени времена.

Довършителни съблекалня

От вестибюла трябва да се постави дървена баня, защото това е "лицето" на Вашата баня. Тъй като в тази стая можете да седнете и да се отпуснете приятно между сауна процедури (освен това много неща ще се съхраняват тук), тя трябва да бъде възможно най-функционална.Малкото пространство изисква комбинация от няколко зони - съблекалня, трапезария, изход за пещ, тъй като най-ефективните собственици на изхода на камина са в преддверието. Това ви позволява да отоплявате парната стая, без да отваряте отново вратата.

Горната снимка на барабана е идеална за голяма компания или за хора, които ценят пространството. Разбира се, такава фина баня от дърво или тухла изисква просторна стая, а също така ще бъде много по-скъпа, но в замяна собственикът получава безплатна и красива стая.

Дизайн на парна баня

Всеки знае, че парната баня е "сърцето" на банята, нейната база, но тук е съвсем стандартно - печка и пейки на различни нива. Ако планирате да построите парна баня със собствените си ръце, снимките по-долу могат да ви бъдат полезни.

Рафтовете се подреждат, като се има предвид, преди всичко, вашият собствен вкус. По-високата температура ще бъде на по-високите рафтове, затова е най-добре да ги поставите на различни нива, за различни нужди.

Ако се обърне на въпроса по-творчески, като се има предвид изискванията за пожарна безопасност, отличен вариант е зониране помещения: фурна obkladyvaetsya камък или тухла, а в магазините се използва за довършителни дърво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в бежови тонове снимкаБаня в бежови тонове снимка
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
Оранжев дизайн на баняОранжев дизайн на баня
Баня 4 на 4 разпределение вътре и снимкаБаня 4 на 4 разпределение вътре и снимка
Баня дизайн идеи 85 снимкиБаня дизайн идеи 85 снимки
Интериор на малка баняИнтериор на малка баня
» » Дизайн на баня вътре - снимка със собствени ръце