Интериорът в истинска руска баня - идеи и примери за дизайн

Интериорът в една истинска руска баня или как да се установите във вашата баня "руски дух"?

Когато Петър I на командировка във Франция, той не можел да живее един ден без любимата си руска баня - и затова веднага го построи точно на брега на Нева. За удивление на околните френски жители всеки ден от тази чудесна къща се изливаше гъст дим - сякаш гори! А за руската душа - това е истинско удоволствие, защото в древни времена не е било нищо друго: "В банята трябва да се изкъпете - да се родите отново". Но едно нещо - добра, здрава фурна и рафтове от ароматно дърво, а друга - традицията на вътрешния дизайн на парната стая. А вътрешността на руската баня има свои собствени характеристики.

Източник, сапун, изсъхване или просто парна баня - както преди, само не се нарича руска баня. И нямало село, където би било невъзможно да се намери. Веднъж се състоеше от една стая - парна стая с впечатляващ размер, отоплявана само в черно и благодарение на дима тя винаги била пушена, а таванът и стените. Но в същото време беше уютно: благоуханни билки, медени метли, чиста вода и лечебна миризма на дим. Нито за пране, нито за стая за почивка дори речта не отиде - за какво? Изля се от ваната, побягна до дупката, се потопи в близък снеговалеж - и можеш да отидеш в колибата. Но модерните руски бани отдавна стават много по-функционални - с басейни, билярдни зали, беседки - барбекю и дори на втори етаж. И е важно във всичко това великолепие да издържи на един стил, тогава интериорният дизайн на банята ще бъде рай не само за тялото, но и за душата.

Стилът на тази руска баня не е толкова просто!

Основните акценти на интериора на сауни в руски стил обикновено се приемат за естествена груб дърво, подправени предмети и предмети, направени със собствени ръце и любов.Мебели за руска баня е по-добре да се направи по поръчка - от добро дърво, издълбани, сякаш груб, селски изпълнение. И за да се утеши в стаята за почивка, можете да използвате повече текстил - но само с добро качество. Между другото, цветът на мебелите, които трябва да направите, е по-тъмен, сякаш стар. В същия стил са направени и рафтове по стените и лампи.

Но подовете на руския интериор на банята не са боядисани - те са покрити само със специални вещества, така че да не се развалят от постоянна влага. И рафтовете не могат да бъдат напоени с антисептици - контакт с тях изложената кожа по време на горещи процедури може да предизвика алергии.

Аксесоари: какво е необходимо и къде да го получим?И сега - това допълва интериора на банята в руски стил: декоративни аксесоари. Тя може да бъде лъжици и сандали по стените, метли за баня под тавана, старомодни бродирани завеси на прозореца, стъклопис, амулет, дървени статуи и картини по темата за баня.

Къде мога да получа всичко това? Най-простият вариант е в специализиран магазин. И все пак, в търсене на нещо оригинално, можете да погледнете селските панаири - те често продават някои занаяти, и евтино и без използването на вредно лепило. И вие можете да изградите нещо сами: изрежете една и съща лъжица от дървото, помолете приятел да бродира или да рисува нещо. В края на краищата, нещата, направени сами, носят енергията на ръцете на собственика, и следователно в помещенията, където са, винаги има специален комфорт.

И накрая, третата опция е реколта. В старата дача или баба в селото можете да намерите много интересни стари неща - и да ги възстановите. Например, просто чисти, пясък и лак - това няма да бъде по-лошо от скъпи аксесоари за магазин за руски бани.

Усещане за аромат на баня

Важен аспект, който прави интериора на банята наистина уютен и допълва своя имидж, е ароматен дизайн. В парната баня има мирис на брезова грудка, която се създава, когато в началото на процедурите традиционно се изцапа метла от бреза. А за останалата част от помещението на стаята и смяна трябва да създават свои разпознаваеми аромати, които ще осигурят терапевтичен и релаксиращ ефект, веднага създаване на посетителите на желания "уелнес" начин: иглолистни дървета, евкалипт, лавандула, лайка. Такъв интериор в сауната ще бъде наистина незабравим.

Стилизирайте измиващите и нетрадиционните помещения

За интериора на банята в рамките на измиването не изглежда смесва на фона на ярки етнически стайлинг бани, в последните могат да се въвеждат някои от функциите: мотае кофата за обливане с вода, тъй като тя винаги е била един човек да сложи няколко груби пейки, на които да седнат и теракот поставете на стената и пода с някакъв фолклорен мотив. И, разбира се, новоизлюпена душ със син фон и огромен панел, за да включите джакузи - завесата да се скрие от очите на руския сладко цвете.

Мода и почит към традицията - модерен душ-дъжд и чифт класически вани

И това не е нарушение на стил - така, лек еклектизъм, в центъра на който е идеята за уют и комфорт. Чудесно и чисто на руски език!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
Строителство и видове баниСтроителство и видове бани
Баня 4 на 4 разпределение вътре и снимкаБаня 4 на 4 разпределение вътре и снимка
Баня дизайн идеи 85 снимкиБаня дизайн идеи 85 снимки
Полагане на пода в тоалетнаПолагане на пода в тоалетна
Основните грешки в изграждането на баня от бар, как да ги избегнем - с криво гредаОсновните грешки в изграждането на баня от бар, как да ги избегнем - с криво греда
» » Интериорът в истинска руска баня - идеи и примери за дизайн