Как да изберем план за баня, план за сауна за 2-ма души, план за баня за 3-ма души, готови планове

Как да изберем оформлението на банята?

За да спестите по конструкция, трябва да изберете оформлението на ваната, така че да намалите потреблението на строителни материали за нейното изграждане и в същото време да запазите всички необходими функции, както и помещения.

Основните стаи в банята са гардеробна, парна баня и пералня.

Ако пространството позволява, можете да предоставите стая за релакс, душ кабина и място за баня с контраст.

Нека разгледаме различни варианти за планиране на руска баня, в зависимост от броя на стаите и броя на тоалетните.

Малка вана за един човек

Най-простото решение е сауната, която има само една стая, която служи както за гардероб, така и за пералня и терма. Обикновено в този случай фурната просто се инсталира в един от ъглите.

За да пара кост по една от стените на рафтовете, разположени един над друг или направени под формата на стъпки. Вариант на такова компактно решение е показан на фигурата по-долу.

Все още е по-добре, ако входът от улицата не е директно в парната баня, а в чакалнята, където можете да се събличате, преди да влезете в парната баня или да си починете след вана. Също така съблекалнята е надеждна защита срещу влизането в термата на студения уличен въздух.

Банята не трябва да се стяга. В него всеки трябва да има достатъчно място.

Е, ако банята ще бъде осигурена за всички основни помещения - съблекалня, парна баня, пералня. Минималната площ на банята за малко семейство може да бъде 10 кв.м. Това е приблизително 3,5 до 3,5 м. По-малко за вана не се препоръчва.

Планирайте баня за двама души

Фигурата по-долу показва плана за малка баня, предназначена за двама души.1 - закачалка, 2 - гардеробна, 3 - парна баня, 4 - пералня, 5 - пейка, 6 - рафтове, 7 - печка нагревател.

Това оформление ви позволява да изберете всички основни помещения в банята и да поставите пейки, рафтове и печка.

Ще трябва да редувате между двама души в такава баня. Пейката може да бъде заменена с ниско табуретка, за да се спести място.

По-долу има друг план за двама души. Но тази сауна вече ви позволява да парите с комфорт. Местата са достатъчни, за да могат да се разбият помежду си с метла и да се насладят на масаж и почивка в топла тоалетна.

1 - закачалка, 2 - гардеробна, 3 - парна баня, 4 - пералня, 5 - пейка, 6 - рафтове, 7 - пейка, 5 врати. 9 - печка нагревател.Има и план за баня за двама души, в които пералнята и парната баня се обединяват в една стая. Тази опция за оформление ви позволява да спестите много пространство, но има своите недостатъци.

В банята с отделни перални и парни бани във всяка от тези стаи можете да регулирате температурата и влажността. Ако те са комбинирани, температурата за парата ще бъде по-ниска, отколкото в обозначената парна баня, а влажността ще бъде по-висока.

1 - парна баня, 2 - гардеробна, 3 - печка, 4 стелажи, 5 - пейка, 6 - стойка, 7 - пейка, 8 врати.

Тази баня не се препоръчва за възрастни и малки деца.

За да се намали влажността в такава баня, водата трябва да се използва пестеливо, без да се пръска. Пещта трябва да има добра калоричност.

План за баня за трима души

Ако сте ограничени в района на изграждане на баня поради застроената площ, можете да построите малка баня за трима души. Неговото разположение е представено по-долу.

1 - закачалка, 2 - гардеробна, 3 - парна баня, 4 - пералня, 5 - пейка, 6 - рафтове, 7 - пейка, 5 врати, 9 печка.

Както можете да видите, няма много място в тази баня и няма да работи с комфорт. Но ако един човек лъже и двама седи, това оформление може лесно да настани трима души, които се измиват едновременно.

План на банята за 4-5 души

Ако не сте ограничени в областта на строителството и можете да си позволите 12-16 квадратни метра. м, за да вземете под строежа на банята, можете да разгледате модерното оформление на банята за 4-5 души.

1 - баня, 2 - пране, 3 - Душ 4 - пещ 5 - камина, 6 - рафтове 7 - стенд, 8 - употреба, 9 - изход, 10 - врата 11 - багажник 12 - кутия 13 - маса, 14 - тераса.

Такава баня включва всички необходими съоръжения и ви позволява да се накиснете в комфорт и да измиете по едно и също време 4-5 души. Има място за почивка след парната баня, чаша чай и дори да седнете край камината.

План за семейна вана за 6-8 души

Ако имате голямо семейство или искате да поканите приятелите си на пара, тогава можете да изберете избора си по представения по-долу план.

В такава баня се осигурява нагряване от U-образната фурна, предназначена за 6 кофи вода, в която водата и камъните се нагряват от пещта. Димните газове се отвеждат през комина, който преминава през шайбата и я загрява. Също така в тази баня можете да инсталирате контрастен вана с хладка вода.

Както можете да видите, днес има много различни решения за планиране на руска баня, в зависимост от площта на сградата, броя на стаите и броя на тоалетните. Остава само да направим избор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
Как да построим тухлени абарби за вана сам инструкции от фондацията на покрива, проекти и рисунки…Как да построим тухлени абарби за вана сам инструкции от фондацията на покрива, проекти и рисунки…
Баня 4 на 4 разпределение вътре и снимкаБаня 4 на 4 разпределение вътре и снимка
Вана от бара със собствените си ръце - как да се изгради сауна от бараВана от бара със собствените си ръце - как да се изгради сауна от бара
Дизайн на баня и тоалетнаДизайн на баня и тоалетна
Изграждане на дървена баняИзграждане на дървена баня
» » Как да изберем план за баня, план за сауна за 2-ма души, план за баня за 3-ма души, готови планове