Вана от бара със собствените си ръце - как да се изгради сауна от бара

Бани от бара със собствените си ръце

В тази статия ще разгледаме как да изградите сауна от бар със собствените си ръце. Баня от бара - невероятно комфортна и екологична структура. Сауната от бара ще ви зарадва с постоянна сила и надеждност и няма да Ви е необходима специална грижа.

Решавайки да построи баня и да избира материал за нея, мнозина избират банята си. Този материал е не само традиционен руски материал, но и екологичен материал. който сега е един от основните фактори. Що се отнася до строителния процес, тук и сауната от дървесината има предимства, тъй като е възможно да се изгради сауна от бара доста бързо, сама по себе си.

Изграждане на фондацияТака че, след като сте създали план за баня и дефиниция със строителна площадка, струва си да се преминете към процеса на изграждане на фундамент. Ако почвата под ваната е доста солидна и ако сте сигурни, че тя не пита, тогава можете да издигнете колонна основа. Принципът на колонната основа е както следва: в ъглите, както и в местата за свързване на вътрешните стени с външните стени, се полагат плоски камъни. Тези камъни са поставени на първите барове (коронки) на банята, а първата редица от греди трябва непременно да бъде третирана с антисептици и намазана със смола. Това се прави, за да се предотврати гниене на основата на ваната.

Обърнете внимание! Сауната, изградена от бар, предотвратява усещането за мътност и влага в банята, а здравата атмосфера идва. Това може би е основен фактор, върху който е необходимо да се обърне специално внимание.

Съчетаване на гредиСвързването на гредите се осъществява по следния начин: в краищата на гредите се изрязват жлебове за свързване (обикновено канал с размерите на пода на бара). Сглобяването на банята е чрез свързване на гредите в тези канали. Съединенията между гредите трябва да бъдат покрити с нагревател, по същия начин, по който са направени стените вътре в банята. В бъдеще можете да отрежете банята отвътре и отвън с лицева дъска или друг дишащ материал.

Покривна конструкция

Желателно е да се направи покрив gazebo gable, и силата на гредите трябва да се обърне специално внимание. Определянето на скейта се извършва най-добре с гребен и се свързва с гредите с биволски метод в половин дърво. Също така е важно да не забравяме и бариерата срещу пара (предотвратяване на влага) между тавана и тавана на банята.

Както можете да видите, вана от бар със собствените си ръце е доста изпълнима задача. Желаем ви успешно строителство.

видео

Представяме на вашето внимание видеоклип в темата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основните основи на изграждането на баняОсновните основи на изграждането на баня
Колко струва да се изгради сауна?Колко струва да се изгради сауна?
Основните грешки в изграждането на баня от бар, как да ги избегнем - с криво гредаОсновните грешки в изграждането на баня от бар, как да ги избегнем - с криво греда
Финландска саунаФинландска сауна
Бани върху винтови пилоти снимки, видеоБани върху винтови пилоти снимки, видео
Сауна от бар 5х4, готов проект с мезонетСауна от бар 5х4, готов проект с мезонет
Рамка сауна със собствените си ръце - поетапна конструкция с снимкаРамка сауна със собствените си ръце - поетапна конструкция с снимка
Интериорната украса на сауната със собствените ни ръце е изолирана и в същото време украсяваме…Интериорната украса на сауната със собствените ни ръце е изолирана и в същото време украсяваме…
Как да изолирате сауната от лъчевата снимка и видеоКак да изолирате сауната от лъчевата снимка и видео
Как да се изгради баня от дървоКак да се изгради баня от дърво
» » Вана от бара със собствените си ръце - как да се изгради сауна от бара